Lista trântorilor care primesc mii de euro de la stat…

9

Cu impertinenţă rar întîlnită, adulatorii fostului rege Mihai vor să ne impună, în Republica România, o casă regală ilegală, în condiţiile unei reale trădări istorice a Ţării. De ce se abat atâtea rele asupra poporului român? Pentru că statul de drept e tot timpul în pauză de masă, mut şi indiferent în faţa demolării istoriei, culturii şi religiei poporului nostru, indiferent faţă de valorile umane şi morale. Singurul rol al statului de care ne bucurăm este cel de control asupra mărunţişului din buzunare. Un întreg aparat politic şi de stat, în care investim banii noştri, a eşuat în mod lamentabil. Cu aceste lichele de stat şi politice, care au făcut potecă la tribunale, cu acest preşedinte excursionist, ignorat şi pus la colţ de ceilalţi preşedinţi de state la întîlnirile internaţionale, un preşedinte preocupat de navetă săptămânală Bucureşti-Sibiu şi retur, de confortul personal (cu tipăritul cărţilor a lăsat-o moale, probabil, i-a ajuns la ureche criticile dure despre opera sa de două parale), pericole imense ne pândesc din toate punctele cardinale. Rămăşiţele monarhiilor care mai supravieţuiesc în Europa sunt nişte decoruri extrem de scumpe, greu de suportat de scena contemporană, nişte exemplare opulente şi leneşe, nişte colonizatori care au adunat uriaşe bogăţii, subjugând şi taxând popoare şi state, unele dintre ele şi astăzi, colonii, imaginea acestor capete regeşti fiind continuu alimentată de un întreg aparat propagandistic. Însă, nu e departe vremea când gâdilaţii aceştia între coarne, vor simţi prăpastia la picioarele lor şi se vor piti care pe unde vor putea.

Bani pentru servitori, gărzi, bucătari, grăjdari, cameriste 

Anual, familiile regale europene primesc sume uriaşe de la bugetele naţionale, iar averile lor, umflate artificial, sunt păstrate la secret. În sânul acestor aşa-zise familii nobile, care trăiesc doar din titlul nobiliar, fără să aibă carte de muncă, luxul, distracţia şi lenevia sunt la mare căutare, fapt pentru care, acuzele şi criticile cu adresă directă s-au înmulţit pe fondul nemulţumirilor sociale în Europa. Membrii caselor regale din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Spania, Suedia şi Danemarca au fost acuzaţi că aruncă banii pe fereastră, în timp ce oamenii de rând sunt puternic afectaţi de recesiunea economică. Să vedem care sunt cele mai costisitoare case regale din Europa, în condiţiile în care banii sunt daţi de guverne pentru cheltuieli şi distracţii personale, pentru întreţinerea palatelor şi zecilor de reşedinţe în care locuiesc în funcţie de anotimpuri, pentru servitori, gărzi, bucătari, grăjdari, cameriste şi toate armatele de trepăduşi de la curţile capetelor încoronate, pardon, încornorate, aceşti trântori cheltuind de fapt ceea ce ei nu câştigă.

Asistaţii de lux

Regina Elisabeta a Regatului Marii Britanii şi Irlandei de Nord primeşte de la buget 70 de milioane de euro pe an, familia regală engleză fiind cea mai costisitoare din Europa. Conform publicaţiei Las Vanidades, banii provin din impozitele mari pe care le plătesc lunar cetăţenii regatului.

Regele Albert II al Belgiei, primeşte 12 milioane euro de la buget, grăitoare în acest sens fiind cartea lui Thierry Debels – «Het verloren geld van de Coburgs» (Banii pierduţi ai Coburgilor) – care dezvăluie că averea dinastiei belgiene ar fi de sute de ori mai mare decât cea făcută publică. Potrivit publicaţiei «Independent», casa regală belgiană a fost implicată într-un uriaş scandal de corupţie, când un grup de 15 ofiţeri de marină a deturnat zeci de mii de euro către prinţul Laurent, fiul cel mic al regelui, care în acea perioadă îşi făcea serviciul militar în marină, fondurile fiind folosite pentru reamenajarea palatului său, prinţul Laurent fiind cunoscut în Belgia mai mult prin stilul său de viaţă opulent şi nonconformist.

Albert al II-lea de Luxemburg sau, potrivit titlului său kilometric care stârneşte râsul, Marele Duce Henri Albert Gabriel Felix Marie Guillame, Prinţ de Nassau, primeşte 11 milioane de euro de la buget, având şi ceva afaceri imobiliare. Cât de curate pot fi imobiliarele la acest nivel, ştie, probabil, şi Iohannis, implicat în afacerea imobiliarelor de la Sibiu, pe când era primar.

Regina Beatrix a Olandei primeşte 900.000 de euro de la buget, dar, prin aceleaşi minuni regeşti, deţine un procent considerabil din acţiunile gigantului petrolier Royal Dutch-Shell, acţiuni la Unilever şi proprietăţi imobiliare de lux.

Regele Harald al Norvegiei a moştenit majoritatea proprietăţilor actuale, mai ales în Marea Britanie, de la tatăl său. În jur de 150 de milioane de euro în total.

Regele Carl Gustaf al Suediei, cu o avere estimată la circa 20 de milioane de euro, primeşte în fiecare an 15 milioane de euro de la buget pentru cheltuielile Coroanei.

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei primeşte 12 milioane de euro anual de la buget şi trăieşte exclusiv din alocaţia de stat.

Regele Juan Carlos al Spaniei (care a anunţat că a decis să abdice în favoarea fiului său, Felipe), un rege venit pe tronul Spaniei după dictatura lui Franco, fără niciun şfanţ în buzunar, la fel ca regii noştri, are acum o avere de câteva sute de milioane de euro, fiind finanţat de stat cu 16 milioane de euro anual.

Fiul său, Felipe, Principe de Asturias primeşte separat, tot de la stat, 14 milioane de euro în fiecare an, consemnează «Independent». Mai adăugăm faptul că aceşti nobili leneşi şi opulenţi, pe lângă miile de privilegii din partea statelor, circulă cu avioanele în toate colţurile lumii fără să plătească, îmbracă gratuit haine extrem scumpe ale celebrelor case de modă.

Moşteneşte păcatele tatălui

Noi suntem prea săraci ca să mai finanţăm de la buget armatele de servitori şi luxul unei foste familii regale, vinovată de trădarea Ţării. Afară cu ”nobilii” leneşi, care au trăit şi vor să trăiască pe spinarea românilor! La muzeu cu regii şi regalitatea! Poporul român, sărăcit de penalii politici şi de stat, n-are de unde să întreţină aceste păsări de pradă, să finanţeze o aşa-zisă casă regală cu suma  de 45 de milioane de euro pe an, în realitate, ei fiind urmaşi ai unui dublu trădător de Ţară: la 23 august 1944 şi în 1989, când a semnat infama Declaraţia de la Budapesta, care stipula că Ardealul nu e pământ românesc. Un trădător cu atâtea morţi pe conştiinţă, ce nu a catadicsit măcar o singură dată să prezinte scuze poporului român! Margareta nu poate fi principesă moştenitoare decât la reşedinţa privată din Elveţia, de la Aubonne, pentru că, după ce şi-au văzut sacii în căruţă, ştiuta locuinţă din Versoix a devenit neîncăpătoare pentru ditai casa regală. În România n-are de moştenit decât păcatele senectuţii sale. România nu este regat, iar coroana nu-i decât piesă de muzeu.

România este Republică, iar Republica nu este un brevet al comunismului, ci o formă de guvernare precizată ca atare în actul fundamental al Ţării, Constituţia României! Care regină Ana, a cui regină?! Margareta s-a născut în străinătate după ce Mihai a abdicat şi a fugit din ţară, el nefiind căsătorit cu Ana cât a fost rege. Dragi români, nu uitaţi că fostul rege Mihai are mâinile pătate cu suferinţele şi sângele celor 175.000 de militari români, luaţi prizonieri de ruşi după catastrofala Proclamaţie citită – dar nu făcută de el, la 23 august 1944! Nu uitaţi că, alături de Ana Pauker, fostul rege a numit şi girat guvernul comunist Petru Groza şi ne-a aruncat sub talpa comunismului bolşevic. Avem destui regi de teapa lor în ţară: regii manelelor, regii lumii interlope, regii şoselelor, regii asfaltului, regii Cioabă, regii justiţiei, regele fotbalului, regii imobiliarelor, regii morţilor secrete (de la Tinu până la Condrea), regii corupţiei, ba chiar şi un împărat. Ce-ar fi ca şi ei să ceară finanţări şi coroane de la stat?

Preluare: agero-stuttgart.de / Autor: Maria Diana Popescu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

9 COMENTARII

 1. Trantorii astia si inaintasii lor au facut Raomania Mare si independenta.
  Cei care au distrus-o (harnicii) primesc sau fura cat vor .

 2. Industria au distrus-o ,tara au vandut-o,parca vad ca romanii vor scoate din muzeie lavitele unde au odihnit in sezut partzoflenderii regali de hopa-n tzol ,ii vor invita sa ia din nou loc,iar ei isi vor lua traistele goale in spinare si vor pleca unde vad cu ochii ca iobagi la alte cur(ti) domnesti….)))) Asa sa ne-ajute Dumnezeu !

 3. Dacă nu a fost „uns” rege, în această ţară – ROMÂNIA,
  de ce trebuie să-i hrănim???
  Cu tupeu îşi cer atâtea privilegii….
  Cei care comentaţi, veniţi cu acte, documente, martori,…
  când, unde, de cine a fost „uns” rege, MIHAI…
  Poporul român NU este prost!!!

 4. ISTORIA ADEVARATA !!!articolul ar trebuie sa fie cuprins in toate manualele de istorie.

  TREZESTE-TE IOANE,TREZESTE-TE GHEORGHE !!!

  DESTEAPTA-TE ROMANE !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.