Transparență totală la „tablagii” fără tablă

2

Ca-n bancurile cu milițieni… Polițiștii din comuna vasluiană Muntenii de Jos manifestă transparență totală, astfel încât prin acoperișul lor se vede larg cerul… „Oamenii ordinii” luptă împotriva prejudecăților: nu mai vor să fie numiți „tablagii”, așa că nu pot să se apropie măcar ca să-și cumpere câțiva metri de… tablă. La cinci luni de la incendiu care a distrus acoperișul, în sediu (locuință de serviciu a șefului de post) plouă ca după un uragan.

Polițiștii din comuna vasluiană Muntenii de Jos nu sunt în stare să-și asigure măcar un acoperiș deasupra capului, fără ordin de sus. Asta face ca, în ochii orișicui, misiunea lor de a asigura odinea și securitatea cetățenilor din comună să se afle sub un mare semn de întrebare.

La cinci luni de la incendiu în urma căruia acoperișul postului de poliției (care este și locuință de serviciu pentru șeful de post) a luat foc, clădirea arată așa cum vedeți în fotografie: ca după un uragan. Această imagine, cu acoperișul Postului de Poliție găurit și prin care se vede cerul, o poate avea în fața ochilor oricine trece pe DN 24. Apropiindu-se de municipiul Vaslui, turistul sau călătorul se va putea întreba ce județ este acela prin care trece, de vreme ce un sediul al Ministerului de Interne arată ca și cum tocmai ar fi fost devastat de vandali.

Am încercat să discutăm cu mai mult decât transparentele „organe” de la Muntenii de Jos, dar, la câteva minute după ce ne-au zărit făcând fotografii, s-au făcut nevăzuți pe ușile din spate.

Oricine poate bănui că doar câțiva metri de tablă și câteva scânduri ar fi rezolvat „problema locativă” a familiei șefului de post, dar și pe cea de imagine, mai ales că partea afectată a clădirii este chiar locuința de serviciu a acestuia.

„Sunt demarate anumite activități privind reparații…”

Loredana David, purtătoarea de cuvând a Inspectoratului de Poliție a Județului (IPJ) Vaslui, ne-a ajutat să ne spulberăm unele îndoieli în legătură cu ceea ce se vede la Muntenii de Jos. Imensa gaură din tavanul clădirii Ministerului de Interne nu există pentru a simboliza și glorifica transparența, care merge către cer…, nu este un monument al transparenței celor în uniforme. Lipsa reparațiilor nu se datorează nici fobiei față de tablă a șefului de post, care vrea să înlăture prejudecățile și să nu mai poată fi numit „tablagiu”, deci nu se poate apropia de… tablă. Nu! Chestiunea este mult mai complexă și nu ar putea fi rezolvată prin câțiva metri de tablă, câteva scânduri și câteva cuie. Aici este vorba despre „proceduri”, „activități”, „demersuri”, „documentații” și „avize”.

„Sunt demarate anumite activități privind reparații, probabil că se urmărește renovarea acoperișului, iar într-o primă etapă decopertarea. De la serviciu Logistică a fost întocmită și trimisă întreaga documentație. Este în ccurs de finalizare aprobarea. Totuși, ține de anumite proceduri de lucru, de avize. Va urma procedura de achiziții”, ne-a spus Loredana David, vorbind, la rândul său, dintr-un sediu al IPJ Vaslui aflat în reparații capitale de ani și ani de zile…

Pe 9 ianuarie 2017, pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui interveneau pentru localizarea și lichidarea incendiului produs la postul de poliție din Muntenii de Jos. La fața locului au fost trimise trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă cu 15 subofițeri și doi ofițeri. Pompierii au reușit să lichideze incendiul în limitele acoperișului, înainte ca flăcările să se propage și în interiorul clădirii. Au ars circa 60 metri pătrați din acoperișul pe structură din lemn și învelitoare din tablă al imobilului și s-au degradat alți 140 metri pătrați. Cauza stabilită a  incendiului a fost un scurt-circuit electric.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. De clădirea Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, ce să mai spunem?! Nu sunt în stare să-l repare măcar pe ăsta care, este un simbol al instituției de forță!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.