Revista presei: Rahatul, după ce se împute, miroase urât!

0
Preoti dansand

Azi e cu prostie, multă prostie, prea multă prostie, enormă prostie, prostia noastră cea de toate zilele, care ne înconjoară și nu ne lasă să trăim așa cum ne-a lăsat Dumnezeu, adică ca ființe inteligente … ia-ne-o Doamne nouă măcar astăzi și nu ne mai duce pre noi în ispită!

„Rahatul o să se împută și o să miroasă urât!”. Am citit titlu ăsta în Vremea nouă… și viața mea nu va mai fi la fel! Am mai citit odată: „Rahatul o să se împută și o să miroasă urât!”. Mi-am dat două palme și un cap de birou… și tot mai vreau, poate mă dezmeticesc și îmi dau seama că nu e adevărat!

E tot mai greu să-ți păstrezi mințile întregi în lumea noastră, e o provocare la tot pasul, și pare că Universul conspiră împotriva ta. E greu, e foarte greu! …Și apoi vine o zi de asta în care citești pe prima pagină a unui ziar „Rahatul o să se împută și o să miroasă urât!”. Nu, eu nu mai pot, nu mai vreau! Mă internez singur la Psihiatrie! „-…Dar dumneavoastră nu aveți nicio afecțiune psihică!” „- Poate că nu, încă, dar este tot ceea ce îmi doresc acum…!”

Vremea nouă scrie că, pentru niște preoți, care ar fi semnat o scrisoare deschisă împotriva năzdrăvăniilor homosexuale divulgate ale marii popăciunii Corneliu, episcopul Hușilor, rahatul, de abia după ce se impute, miroase urât. Până să se împută nu e nimic în neregulă cu rahatul și golanii în sutane, așa cum sunt zeci dintre popii județului, îl consumă cotidian în fața celor celor care au nevoie din partea lor de sprijin și alinare. „Fă ce zice popa, nu ce face popa!”, e o zicală… de când popa!

Trista realitate e că în România de azi trei mari domenii sunt cele mai corupte și mizerabile și tocmai cele care lucrează cu mintea și sufletul oamenilor… și consumă mult rahat: politica, presa și biserica. Iar concurența e acerbă și devastatoare, iar cantitățile de rahat consumate sunt uriașe, într-un fel de inversare simbolică a proceselor fiziologice: mănâncă mult rahat și produc mulți bani, foarte mulți bani…!

Rahatul o să se împută și o să miroasă urât!”

Da, repet titlu și o să-l mai repet, pentru că e motivul pentru care am vorbit singur pe stradă și i-am întrebat pe mulți dintre cei pe care îi cunosc și am discutat întâmplător: „Ce-i în neregulă cu următorul enunț: Rahatul o să se împută și o să miroasă urât!”. E un adevărat test de inteligență, vă spun! Unii au izbucnit în râs, cei inteligenți, alții s-au uitat la mine ca niște boi, cei… altfel decât inteligenți. Cu ăștia din urmă nu vreau să mai vorbesc și mă gândesc să-i scot și de pe Facebook…. 🙂

Cât de prost trebuie să fii ca să scrii așa ceva?! Rahatul miroase urât înainte de a se împuți, idioților!!! Sau rahatul popilor nu miroase și eu greșesc…? S-ar putea…

Făcătură de rahat, marca popa Gușă, sau „Părinte, vă văd cam supărat…”

Cu ani în urmă, părintele Gușă, starețul de la mănăstirea de la Movila lui Burcel, sosea la sediul unei redacției cu… un interviu. Nu vroia să i se ia un interviu, nu!, își făcuse singur un interviu și vroia să-i fie publicat. El își pusese întrebări și el răspunsese, iar de un redactor nu avea nevoie decât ca să-l semneze. Iar interviul începea așa: „Părinte, vă văd cam supărat, ce s-a întâmplat?”, după care popa dădea motivele pentru care era supărat… Da… Cum să nu înebunești?! E greu!

Zilele trecute popa Gușă a recidivat și s-a dus la redacția Vremea nouă, de data asta cu „o scrisoare deschisă anonimă trimisă de un grup de preoți din județul Vaslui”. De unde știu?! Nu știu, dar sunt sigur! Pentru că popa Gușă e atât de… altfel decât inteligent încât se autodemască în „anonimă”.

După ce propune, în numele „grupului de preoți”, ca episcopul filmat și apoi șantajat să fie izolat, „întâmplător” la Movila lui Burcel, popa Gușă scrie „câțiva dintre noi am avut curajul și am contactat starețul de acolo și l-am întrebat dacă l-ar primi. Acesta ne-a spus că îi poate oferi și stăreția, dacă dorește, și condiții privilegiate pentru rang de episcop. Oricum, discuția a fost la telefon, cu un număr ascuns și sub protecția anonimatului. Așa că nu e cazul să-i imputăm nimic părintelui Gușă”. Deci, popa Gușă se protejează, fiind singurul nume care apare în scrisoare… Cum să nu înebunești?! E foarte greu!

Dar prostia e și mai mare, pentru că popa… sau grupul de preoți anonimi se dovedește că nu are niciun reproș față de marea popăciune Corneliu, că ar avea tendințe homosexuale sau că s-ar împerechea cu părinței mai tineri. Nu!, el vrea doar să nu se știe. „Dacă s-a știut vinovat, ce a căutat la DNA? De ce nu a căutat, în orice chip, să aplaneze și chiar să desființeze conflictul, încă din fașă? Era de datoria sa să o facă”. Înțelegeți care e problema, necazul popii? Că gunoiul nu a fost băgat sub preș… Și e destul de stupid încât să o spună în modul cel mai clar… Cum să nu înebunești cu ăștia?! E imposibil!

De ce face popa Gușă manevra asta cu anonima? Pentru că îi vrea locul lui Cornilă, cum îl numesc popii între ei pe actualul episcop. Și astfel se dovedește că mizeria unora dintre preoții din județul nostru nu e egalată decât de prostia lor…!

Deci, azi e cu prostie, cu ipocrizie și fariseism, și cu sex, deci cu popăciuni, și cu presă care își bagă… și își bate joc de cititori cu făcături de rahat alături de popi falși și mincinoși! Și îmi dau seama că titlu e cu rezon, până la urmă: ăștia sunt atât de obișnuiți cu rahatul încât pentru ei nu miroase decât după ce s-a împuțit.

Dar, deocamdată, rahatul nu s-a împuțit, e încă în termenul de garanție. Așadar …Poftă bună, Vremea nouă! Poftă bună, popăciuni!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.