Revista presei: „Săraci ca anul ăsta, anul trecut și de când suntem, niciodată n-am mai fost!”

0

Azi e cu sărăcie mare, cu gropi asemenea și cu porci și mai și… Și cu politică, care e în toate, în porcii politici care dau prin gropi și în gropile porcilor politici în care cad săracii!

Monitorul titrează: „Locuitorii din Bunești-Averești, protest împotriva gropilor din asfalt”. Prin urmare, oamenii aveau ce aveau cu gropile, cărora li se împotriveau, cu autoritățile nu aveau nimic. Să le dea Dumnezeu și Măicuța Domnului sănătate, ca să poată să circule!

În Obiectiv ni se reamintește cât de săraci suntem, „Județul mereu sărac”,  și, deci, că nu s-a schimbat absolut nimic față de săptămâna trecută când, da!, vă amintiți bine și corect, eram tot săraci. Suntem tot săraci și după weekendul trecut, „în pofida declarațiilor sforăitoare ale autorităților centrale”, scrie ziarul, și ne face să ne gândim cum dracu am scăpat declarația în care o autoritate centrală a spus „de săptămâna viitoare județul Vaslui nu va mai fi sărac! Am găsit soluția, era chiar aici, în fața noastră, până acum a fost doar ghinion pentru vasluieni că nu am dat de ea!”.

„Blocați în amărăciune și lipsuri: Județul mereu sărac”, titrează ziarul, pentru ca oamenii normali din acest județ să se întrebe probabil unde o fi știrea, care e noutatea. Până acum unii dintre noi credeam că suntem săraci de câțiva ani, alții de câteva zeci de ani, iar alții de câteva sute. Ei, bine, toți se înșelau, mereu am fost săraci! Când primul homo sapiens a pus piciorul pe aici era sărac rupt în cur, n-avea nici pielea ursului din pădure și nici două pietre ca să facă focul! Dar dacă îl întrebai… parcă tot PSD ar fi votat…

Eu dacă eram punem titlu ca din Creangă: „Săraci așa ca în anul acesta, ca în anul trecut și ca de când suntem, niciodată n-am fost!”.

Ar putea să urmeze alte știri. Vasluienii sunt atât de săraci încât nici nu mai au ce să tălhărească unii de la alții, așa că doar se bat. Sunt atât de săraci încât la un viol își roagă victima să facă ceva, că ei sunt sleiți de puteri de nemâncați ce sunt. Copii sunt atât de săraci încât părinții le fac cadouri invizibile… pe care ceilalți copii le fură…

„Județul Vaslui este, așa cum toți admitem, printre ultimele din țară ca nivel de trai, investiții, infrastructură, dezvoltare”. Dar dacă eu nu pot să admit așa ceva ce fac, cui mă adresez?

Porcul politic

Nu e vorba despre niciunul dintre toți cei la care v-ați putea gândi sau despre faptul că v-ați putea gândi la toți…. Ci despre faptul că omul este un animal politic, iar porcul îi calcă pe urme… foarte supărat pe el… Evident, din motive politice.

Cu titlul „Politicienii rurali, atacați de porci mistreți!”, Vremea nouă scrie despre un singur politician, cam rural de felul lui, atacat de un asemenea animal… Dar foarte probabil că acesta este doar începutul, ziarul având informații din rândul porcinelor pădurilor care pregătesc o campanie împotriva politicienilor rurali…

De fapt, este vorba despre un mare „PERICOL” pentru consilierii locali ALDE în această perioadă: „Un consilier local ALDE din comuna Roșiești a ajuns, sâmbătă după-amiază, pe patul spitalului după ce a fost atacat de un porc mistreț”. Deci, ceea ce contează cel mai mult nu este faptul că omul era… om, ci că era consilier local ALDE. Poate dacă era consilier local PSD porcul ar fi avut niște rețineri ideologice plecate din filosofia sa de viață…

Povestea este că „sâmbătă dimineață, Sorinel Armeni, consilier local ALDE și unul dintre oamenii gospodari ai satului (că-i consilier local ALDE se dovedește iarăși cel mai important lucru – n.), s-a dus să-și verifice culturile”… iar pe camp l-a atacat porcul politic.

Totul e politic și ideologic, pe axa dreapta – stânga, iar porcul era în mod sigur pesedist pentru că „am fost secerat de o lovitură puternică din stânga”, povestește consilierul ALDE, care ține apoi să-și reafirme fidelitatea față de doctrina partidului, de dreapta, care nu i-a putut fi zdruncinată nici măcar în cele mai dificile momente de un porc dinspre stânga: „am căzut pe umărul drept”, că-i de bază. „S-a ales cu piciorul stâng în ghips și cu fractură de ligamente la umărul drept”, scrie ziarul despre lupta politică dintre omul politic de dreapta consecvent și porcul pesedist de stânga din lanul de floarea-soarelui.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.