Revista presei: Totul despre canalizare!

0

Azi nu ne mai ocupăm cu fleacuri, ci mergem la… fund-amente. Deci, țineți-vă bine, țineți-vă tare, țineți-vă de ceva, numai țineți-vă, că nu mai este mult până în absolut!

Atât Monitorul, cât și Obiectiv tratează astăzi o problemă absolut spinoasă în draci pentru tanti Sulfina din Buda, care toată viața ei a visat să aibă toaleta în casă, că altfel i se afectează cistita total și iremediabil. Nu trebuie să se mai țină mult, pentru că „Apa și canalizarea “cuceresc” județul”, scrie Obiectiv cu entuziasm, iar Monitorul relatează de la fața locului; „Coadă la apă și canalizare”. E vorba despre primarii care „se îngrămădesc” ca și cum (și chiar) au o treabă mare la programul de apă și canalizare. Ce-i drept, Monitorul tratează problema mult mai aplicat și tehnic, în vreme ce Obiectiv, adică eu, cade într-un sentimentalism… de c…t: programul „promite să aducă apa și canalizarea în toate curțile”. Ura și la budă!

Tontul despre toante

Cele două ziare își propun să rămână la fel de absolute, totale și decise, chiar dacă pe subiecte diferite. Monitorul vă spune „Totul despre concediu de odihnă”, pe când Obiectiv vă povestește „Totul despre internarea în spital”. Chiar totul și nimic mai puțin! Cine are nevoie să știe totul despre concediu de odihnă? Toată lumea! Mai ales cum s-ar putea cumva prelungi! Dar cine naiba vrea să știe totul despre internarea în spital… dacă nu e internat în spital. La ce i-ar folosi?! Se dă un test grilă? Nu te internează altfel! Mâine cele două ziare ar trebui să reia subiectul cu canalizarea, pentru a oferi cititorilor, bineînețeles, totul: „Totul despre canalizare”, iar Vremea nouă, va titra, potrivit profilului ziarului: „Totul despre viol, tâlhărie și crima cu premeditare!”

Hai cu toții!

Monitorul titrează cu entuziasm „Întreg județul se pregătește pentru Festivalul «Hora din străbuni»” și eu de abia acum realizez de ce îmi mai jucau picioarele pe stradă câteodată. Până acum credeam că doar ocoleam gropile din asfalt, dar parcă știam cumva că trebuie să existe un scop mult mai nobil… Carevasăzică, nu există nimica în județ, pe tot cuprinsul și întinderea lui, care să nu se pregătească pentru festivalul cu hore, „râul, ramul”, „păsărele mii și stele făclii”. Totul – din nou, totul! – se pregătește să horească. Și parcă… tot nu pot să-l văd pe directorul Romeo Crețu, un „ziarist de stânga”, cum se împiedică cu „stânga unu, dreapta doi, c-așa-i hora pe la noi, măi!” Adică stânga unu și dreapta doi?! …Niciodată!

Dacă e așa de pe acum, vă puteți măcar închipui ce o să fie când o să înceapă „Hora din străbuni”? Nici străbunii din morminte nu o să poată să rămână indiferenți…!

Incredibil cum te mai poți panica singur…

Incredibilă relatare despre incendiu celor două mașini de ieri, de lângă Judecătorie. Eu am citit din Vremea nouă și nu mi-a venit să cred și nici acum nu cred. Uite, m-am mai gândit odată …Tot nu!

„INCREDIBIL…”, scrie ziaristul, care a văzut incendiu totuși cu ochii lui. Și eu l-am văzut, și nu știam că trebuie, că aș fi făcut-o, pentru Vremea nouă: să strig acolo, pe loc, ca un profet: „Cred! Da, cred! O, Doamne, cred!!!”.

„Panica a apărut printre zecile de vasluieni opriți să vadă ce se întâmplă”. Deci, oamenii stăteau acolo, la câteva zeci de metri de mașini, și tot se panicau de unii singuri… Nu, nu, nu! De abia de acu’ eu nu mai pot să cred! „Mă duc oleacă mai aproape să mă mai panichez puțin!”, e foarte posibil să fi spus unii. „Nevastă, tu te-ai panicat destul? Hai să mergem acasă, că eu… trebuie să verific canalizarea!”. Domnule, eu tot zic că puteau să plece, ca să nu se mai panicheze atât, dacă nu își iubeau deja mult prea mult calitatea asta nouă și neașteptată de martori…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.