Eurabia și Europa?

0

Uniunea Europeana Islam„De la Stettin, la Marea Baltică, până la Trieste, la Marea Adriatică, o cortină de fier s-a coborât de-a curmezișul continentului European” – Winston Churchill

Pentru că au refuzat să se supună diktatului Berlinului și Bruxelles-ului și au respins, în ciuda tuturor avertismentelor, cotele de imigranți musulmani impuse de la Centru, Polonia, Ungaria și Cehia (trei țări suverane) vor fi pedepsite de Comisia Europeană, care a declanșat împotriva lor procedurile de infringement. Aceste proceduri prevăd atât sancțiuni financiare dure, cât și sesizarea Curții de Justiție a UE.

Punând pe primul plan interesele propriilor cetățeni, siguranța și securitatea lor și respectând dorința marii lor majorități (în cele 3 țări, ca și în restul țărilor europene, 60-80% dintre cetățeni se opun imigrației extra-europene), liderii polonezi, unguri și cehi au perturbat grav proiectul elitelor globaliste de la Bruxelles și Berlin.

Altădată, în spatele Cortinei de fier, contradicțiile erau șterse de șenilele tancului marxist. Azi, pentru a le face să dispară, se folosește infringementul neo-marxist.

Despre posibila apariție a unei noi „cortine”, care să despartă Eurabia de Europa, autorul Gregory Vanden Bruel pe siteul bvoltaire.fr: „Două Europe contradictorii, și din ce în ce mai ireconciliabile, se află acum față în față. O cortină de neînțelegere este pe cale să se ridice între cele două ansambluri omogene din punct de vedere geografic.

De o parte, la vest, multiculturalismul este conceput ca o bogăție; refugiații sunt primiți cu brațele deschise; străinul reprezintă o șansă și în niciun caz nu este perceput drept o amenințare.

De cealaltă parte, la est, istoria națională este un lucru atât de sacru, încât ea nu trebuie să se dilueze în mondializare; frontierele constituie o demarcație între aici și aiurea; imigrația de masă înseamnă sărăcie.

Fiecare luare de cuvânt pe această temă, a imigrației, marchează, încă puțin, distanța între vechea și noua Europă.

Alături de Viktor Orban, liderul partidului polonez Dreptate și Justiție, Jarosław Kaczyński, se opune cu fermitate politicii migraționiste europene și își arogă dreptul de a refuza primirea imigranților pe teritoriul țării sale.

Și-a reafirmat poziția la cel de al 5-lea congres al partidului: „Noi nu am exploatat țările de unde provin refugiații care ajung acum în Europa. Nu am folosit mâna lor de lucru și nu noi i-am invitat în Europa. Așadar, avem dreptul moral de a spune nu!”.

În 2015, cele 28 de state membre s-au pus de acord asupra unui plan de repartiție a imigranților prezenți pe teritoriul Uniunii Europene. Înainte de a-și revizui poziția, Poloniei i-a fost alocată o cotă de 7.000 de refugiați.

Prin urmare, Jarosław Kaczyński a reafirmat dreptul Statelor de a se opune unei politici imigraționiste ce nu corespunde cu interesele lor. Discursul său se deosebește flagrant de tiradele conducătorilor vest-europeni. Drept comparație, iată ce a spus Emmanuel Macron la ultimul summit european: „Noi trebuie să primim refugiați, pentru că reprezintă tradiția și onoarea noastră”.

În chip de represalii față de țările ostile primirii imigranților, Comisia Europeană a inițiat recent o procedură împotriva Ungariei, Cehiei și Poloniei. Impăciuitor, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu conducătorii țărilor din Grupul de la Vișegrad (cele 3 state, plus Slovacia). Degeaba!

Criza migratoare mai are un pic și divizează Europa: după mai puțin de 30 de ani de la căderea comunismului, o nouă Cortină este pe cale să împartă Europa în două. Și viitorul, de data asta, ar putea să se găsească, foarte bine, în Est!”

Autor: Bogdan Calehari

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.