Revista presei: Cea mai fericită zi!

0

Azi e trist, chiar macabru, și mai e și scabros, cu apetitul unora (nu știm câți!, nu știm de unde!, nu recunoște nimenea!), pentru durerea și suferința altora. Azi e patologic, prin urmare. Și vorbim și despre Gabriela Crețu, această Britney Spears, old version, a politicii vasluiene …Aaa, asta nu știu de ce… Să nu mă întrebați! Nu că ar avea vreo legătură cu ceva, cu orișice … Mai vorbim și despre Facebook, ca o nebunie …Hai că-i frumos!
Mai zilele trecute Vremea nouă anunța că „”Padre” chiar a fost ucis”, asta pentru toți cei care mai aveau îndoieli, asupra morții polițistului vasluian care s-a sfârșit pe litoral într-un accident, sau a morții, în general. Nu, moartea chiar există, și face victime! De fapt, e cel mai păgubos obicei pe care poate să-l aibă cineva, și cea mai chestie e că nimeni nu o poate dezbăra… Acum, Vremea nouă se duce la înmormântare (nu știm cine!, nu știm cum!, nu semnează nimenea!) și relatează de la fața locului. Dar nu relatează oricum, ci cu poze. Ca să vedeți, ca să vă cutremurați, ca să vă săturați… Ca să vă ce?!
Un străinez cu un hotel pe litoralul nostru spunea zilele trecute pe la un radio că românii nu au „cultura fericirii”, adicătelea că nu știu să se bucure de viață. Că vin la mare certați și rămân așa și nu știu să savureze cele câteva zile care ar trebui să fie de bucurie… și nu sunt. Spunea străinul. Dar ăsta nu s-a uitat la televizor în ziua cu înmormântare la noi. Ei, e festival! Noi putem mult mai mult! România e țara înmormântărilor de o zi întreagă la televizor, cu cea mai mare audiență. Amintiți-vă numai de îngropăciunea lui Adrian Păunescu, sau de cea a lui Vadim. Dar parcă nu au fost destui… Eu la Iliescu îs așa de curios, că nici nu pot ca să vă povestesc! Stau cu sufletul la gură, presupunând că am unul…!
Vremea nouă, ziarul de înmormântări, parastasuri, nunti, botezuri, cumătrii, în ordinea precizată anterior, are chiar două înmormântări astăzi …Este cea mai fericită zi! „Lacrimi și suspine la ultima misiune de patrulare alături de “Padre”! (foto)”, este primul titlu. Dar mai avem și „Durere fără margini: Adelin a fost condus pe ultimul drum (foto, video)”, al doilea. Foto, dar și video!!! Video! Ca să vedeți totul în mișcare, în desfășurare, ca să nu vă scape nimic! Acuma, ca să știți și ca să ne înțelegem: Vremea nouă nu o să filmeze niciodată vreo conferință de presă ca să v-o bage în ochi, vreo ședință, vreun spectacol, vreo ceremonie… Nu! Chiar dacă ar fi vorba de soarta la umanitatea care este. Dar când e vorba de o înmormântare… Ei, e altceva! Dar știți ce, ciocoflenderilor? Voi îi confirmați, mă! Că vă beliți, vă zgâiți, vă holbați! Și accesările o arată, astea nu mai minte! „Vai, dar ce?! Vai, dar cum?! Că eu nu servesc!” Ca la viol, ca la crimă, ca la puța ăluia de i-a halit-o animalul printre gard, care a avut cele mai multe accesări. V-ați uitat! Nu știm câți, mulți! Nu știm de unde! Că problema e că nu recunoaște nimenea! Dar tare vă mai place șaorma! A vostru nu sinceritate, Gicu de la Sculărie.
Mie cel mai mult mi-au plăcut dintotdeauna știrile lui Saizu, de pe invaslui.ro. Pentru că întrunesc unanimitatea. E așa de greu astăzi să atingi acest rezultat, în mod democratic! Probabil că sunt un nostalgic comunist… Dar la Saizu… Nu știu cum face, cum reușește… Dar când e vorba despre sănătate, îi vorbesc medicii de familie. „Spun medicii de familie…”, scrie Saizu. Dacă e vorba despre ceva din învățământ, lui Saizu îi vorbesc cel puțin „un grup de cadre didactice”. Ăia toți au aceeași părere, dar mai ales vorbesc pe aceeași voce. Dacă stai să te gândești e fabulos. Cum pot să vorbească un grup de oameni în același timp și să spună exact același lucru… Și fără să fi repetat înainte! Asta e cel mai important! Uite ăsta e un moment demn de a fi inmortalizat într-un video la Vremea nouă. Pun pariu că ar avea mai mult succes decât o înmomântare.
De exemplu, despre rujeolă lui Saizu, la un moment dat, i-au vorbit „un grup de mămici”. Pe câteva voci, probabil! Tre’ să fi fost fabulos să-ți cânte un cor de mămici. Îți vine să zici ca Iisus Hristos: „Mămicilor, lăsați copiii și veniți la mine!”.
Vă spuneam despre Gabriela Crețu… Da, a apărut în Libertatea. Îmbrăcată …Slavă Domnului! Cică e cea mai activă senatoare, la mult prea feminim, pentru că intervine mereu în discuții și dezbateri… Și mai are timp și să se certe cu mine pe Facebook…! Asta chiar e ceva! Și mai are timp și să posteze într-una pe rețea… Unde zice, de exemplu, relativ la întrebarea „combinația căror personalități istorice ești?”: „Am ieșit din negura vremurilor prin mine însămi. Nu sunt combinație, sunt Gabi 100%! Altfel, cum interpretezi?!”. Nicicum! Tac! Apoi ne dă sincere emoții. „Mă simt discriminată!!! Fac eu un mare test de IQ, să verific dacă m-am tâmpit de tot sau ba. Îmi iese un scor bunicel (133, ceva) dar raportul cu analiza propriu-zisă era pe bani. Câțiva euro/dolari… Zic, să-mi fac o mică plăcere. Dau să-l cumpăr, cu cardul. Și-mi respinge plata pentru că țara mea (40) nu e în lista cu cei care și-ar putea testa inteligența… ?”. „E cald. Exista viata si in iulie, totusi…?”, e o altă postare mică…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.