Revista presei: Haideți să bem, totu-i degeaba!

0

„Haideți să bem, totu-i degeaba,
prea mulți cretini ne strică treaba,
prea mulți afoni compun, azi, corul
la care-un surd e dirijorul…”

Azi e trist, e chiar deprimant în revista noastră și a presei, e trist, e foarte trist, e de maniaco-depresivi, și nu se poate face nimic. Nu aș vrea să vă aduc în starea colegului Dănuț Ciobanu, de la Monitorul, care când a auzit că parlamentarii și-au mărit salariile de au ajuns pe locul 4 în UE la câștiguri nu a mai fost om o zi, și nici nimic altceva. „Cum să câștige un reprezentant al poporului într-o țară ca România 400 de milioane vechi?!”.

Da, ăștia, parlamentarii, și-au mărit indemnizațiile, și le-au dublat, și apoi au spus că a fost o greșeală… Ups! Dar cică până la toamnă, când se întorc din vacanțe, nu se mai poate face nimic și sunt ”nevoiți” să încaseze banii ăștia …Deși nu-au vrut! N-au vrut! …Pardon!

Țară de nebuni, sau „țară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală”, cum spunea Goga pe la 1916, semn că niciodată nu a  fost altfel pe aici.

La restul celor plătiți de la buget creșterile vor fi cu măsură, 20-25%, treptat, etapizat, cu dichis, în schimb târtanii din Casa Poporului și-au mărit indemnizațiile de la 7.700 la 13.050, iar suma forfetară cu 7.000 de lei, până la 19.575.

La Vaslui un consilier județean ajunge să ia 1.350 de lei pentru… nimic, pentru absolut nimic, pentru că ridică mâna cu importanță. Aparatele alea de măsură a distanței dintre masă și punctul maxim până la care se poate ajunge cu mâna pot să-și aprobe singuri indemnizațiile ”până la 10%” din cea a președintelui Consiliului Județean, care ia 13,5 mii lei. Și câte procente credeți câ își vor aproba? Ia ghici!

Fără să fiu profet în țara mea, dar chiar e ușor de anticipat ce se va întâmpla după ce vor azvârli cu toți banii ăștia în populație și mai ales în „colegii lui Mihai Viteazu”: va crește inflația și vor goli bugetul. Apoi vor susține cu cele mai solide argumente că este nevoie de noi împrumuturi „de pe piețele financiare externe”. Cine va plăti aceste datorii? Ia ghici! Cine a mai crezut, după aproape 30 de ani de experiență, că și-a ales un guvern pentru el… trebuia să învețe ceva în 30 de ani! De abia cu această ocazie se vede scopul creșterilor salariale din ultima vreme: trebuiau să crească indemnizațiile celor care au ”muncit” în campania electorală ca să se aleagă, au investit mult și acum trebuie să scoată profit. Nu se mai poate prea mult altfel, în zilele astea, cu blestematul ăla de DNA, așa că trebuie oficializată ”scoaterea”. V-ați prins? Pentru că țara asta, statul e marea lor afacere, a partidelor, o afacere care trebuie să renteze, din care trebuie să câștige consistent. Asta e tot! Restul e pentru public, care are o mulțime de preocupări și sărbători, în perioada asta, circ, ca să se mai gândească și să vadă bine ce fac ei… Așa că…

Haideți să bem, totu-i degeaba,
prea mulți cretini ne strică treaba,
prea mulți afoni compun, azi, corul
la care-un surd e dirijorul.

Haideți să bem, degeaba-i plânsul!
Vinul adânc ne soarbă-ntrânsul.
Ca dintr-un puț se vede cerul,
Tot mai departe, efemerul.

Și când golit va fi paharul,
Când aruncat de-acum e zarul
și chiar nimic nu se mai poate…
Votați! …În unanimitate.

Greșeli mici și mărunte

Azi să ne mai ocupăm puțin și de alte greșeli mici și mărunte decât politicienii, care apar prin ziarele vasluiene și trec nevăzute, neobservate, cu toate că ele însele, în sinea lor, sunt savuroase.

De exemplu, Monitorul scrie că „nu mai puțin de 27 de candidați vasluieni la Bac au fost declarați «reușiți» după contestații”. Nimeni nu-i declară „reușiți” pe candidați la Bac, ei se impart în „admiși” și „respinși”. „Reușiți” sunt doar pentru Monitorul…

Rămânem la același ziar cu o pasiune nebună astăzi, ca să ne povestească despre „un număr de 294 absolvenți de liceu”, la care eu unul vreau să vă spun că nu am întâlnit niciodată o cifră care să nu fie un număr. 294, dacă îl iei și îl pui oriunde, e tot număr. De fapt, nu ai ce-i face, dacă stai și te gândești, se încăpățânează să rămână număr. Și atunci de ce să mai precizezi că e număr?! Nu există ființă inteligentă în Vasluiu care să nu știe că 294 e număr! De asta sunt sigur. Și am cunoscut niște ființe inteligente în Vaslui, unii ”reușiți” la Bac chiar, care nu știau multe, dar că 294 e număr știu… Că se poate folosi o cifră fără să precizezi că e număr o demonstrează tot Monitorul care spune într-un titlu „38 de vasluieni primesc bani pentru instalații de încălzire ecologice”, dar doar pentru ca apoi să vină cu lămuriri în legătură cu cei 38 de vasluieni, care erau un număr, nu altceva: „Un număr de 38 de vasluieni vor primi finanțare nerambursabilă prin programul „Casa Verde Clasică””.

Asta e ca și cu „perioda”, care mereu când e între două sau mai multe zile e perioadă. Nu ai ce să-i faci! Și atunci de ce să vii cu „pleonastica”. „Anul acesta, evenimentul va fi organizat în perioada 2 – 6 august”. Între 2 și 6 august. Poți să spui așa, și chiar ar trebui.

„O firmă din București a blocat, pentru a treia oară!, cea mai recentă procedură de licitație pentru concesionarea gropii de la Roșiești”, scrie același coleg Dănuț Ciobanu în Monitorul. Domnule, cât de recentă e procedura asta, dacă ăștia au reușit să o blocheze de trei ori? S-au mișcat repede, să nu fie ei deochi, spiridușii drecu!. De de abia ce se mișca procedura, și ei o și blocau. De fapt, au blocat, de câțiva ani încoace trei licitații…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.