Revista presei: Incredibil, dar adevărat! „Ce p..a mea?”

0

De o vreme încoace, colegii de la Vremea nouă nu mai cred nimic din ce scriu și o declară explicit. Mai toate știrile sunt marcate cu câte un „INCREDIBIL”, de zici că-i ceva de „Alice în țara minunilor”. Adică, ceva de genul: „Să ne ia dracu dacă credem vreo iotă din ce am debitat aici! Am zis și noi că s-ar putea să fie, dar mai mult am înclina pe partea ailaltă!”. Nu știu ce mesaj e ăsta pentru cititori, dar ar putea crea ziarului o problemă de… credibilitate. Eu, unul, azi nu am mai crezut nimic din ce am citit după ce am avut în fața ochilor doar câteva titluri: „SCENE INCREDIBILE. Profesoară din Bârlad hărțuită și amenințată cu decapitarea de o bătrână!”, „Incredibil: doi puști își măsoară puterile lovind în cabina stadionului din Negrești (video)” și „Războiul boxelor sau cum să îți bați joc de locatari! INCREDIBIL”. Nu mai citesc nimic, doar nu o să fiu… credul!

De fapt, Vremea nouă are doar două categorii de știri zilele astea: unele sunt pur constatatoare, nu poți să nu crezi, iar celelalte sunt incredibile, ține de tine dacă le crezi, dar sfatul redacției este să nu crezi nimic.

Cel mai mult trebuie să apreciezi maximele care sunt folosite la știri, marcate cu majuscule și cu puncte de suspensie. Îți sunt de mare ajutor. De exemplu, la știrea „O biserică din Blăgești, mistuită de flăcări” (FOTO, VIDEO)”, noutatea cea mare este că a fost vorba despre …„FOC…”. Nu altceva a mistuit biserica în flăcări, a fost „FOC”. Asta e o informație prețioasă, mai ales pentru cei care au văzut „FOTO” și „VIDEO”, dar parcă tot nu le venea să creadă… obișnuiți fiind cu atâtea lucruri „incredibile”.

La articolul „Vasluian mort în Belgia. Familia are nevoie de bani pentru a-i repatria trupul” ziarul menționează, de asemenea, ca pentru proști, în primul cuvânt ar materialului că este vorba despre „AJUTOR…”.

O altă ghicitoare, și mai simplă. Despre ce credeți că poate fi vorba într-un articol precum „EMOȚII: Sute de profesori susțin titularizarea”. Aveți dreptul la o singură încercare. „CONCURS…”. Corect!

De necrezut?! Ce p…a mea?

Nu ați putea ghici, în schimb, niciodată, despre ce se vorbește într-un articol cu titlu „Proaspeții absolvenți, de pe băncile școlii… în șomaj”. „MUNCĂ…”, ăsta este cuvântul cheie.

Primele cuvinte ale articolului „Femeia care și-a ucis concubinul cu sapa – arestată pentru omor” sunt… „DUPĂ GRATII…”, iar „Destin frânt: a murit Toni, adolescentul plecat să muncească pe litoral” înseamnă „SFÂRȘIT…”.

Tot ce nu-i incredibil în Vremea nouă este evident, și ce nu-i evident e incredibil. Cale de mijloc nu există.

Ziarul nu mai crede nimic din ce vede! Până și o mașină răsturnată, o simplă mașină răsturnată într-un șanț, e tot de domeniul fantasticului. „INCREDIBIL…Un autoturism răsturnat în afara părții carosabile ridică semne de întrebare mai ales că, nu a fost raportat, la 112, un accident rutier. Mașina pare abandonată la mică distanță de livada “Mărul de Aur”, pe partea dreapta, în sensul de mers spre Crasna și fără numere de înmatriculare”. Toată lumea, toți cititorii se uită la poză și îi cred pe cuvânt pe ziariști când spun că au văzut o mașină răsturnată într-un șanț, numai ziarul nu poate să creadă și pace! Au fotografiat mașina cu o mare neîncredere… Oare e aievea ce văd? S-au uitat pe cameră și mașina era acolo, în fotografie …Incredibil! Apoi au descărcat-o și… Minune mare! Mașina era tot acolo, în șant, răsturnată. Unde mai pui că fotografia a putut fi postată și pe pe site…

„Incredibil” înseamnă de necrezut, care nu poate fi crezut. Niciodată nu poate să însemne altceva… Ce p…a mea?

„Elevul urecheat către maistrul său: „Ce p**a mea!””. Oricât ar părea de …incredibil în context, elevul despre care scrie același ziar îl interoghează pe maistrul său în felul ăsta. Iar „ce p…a mea” e o întrebare, nu poate fi o afirmație, pentru că nu spune nimic…  Dar acesta este un alt titlul din Vremea nouă… incredibil. „Incident extrem de grav la Liceul Ion Mincu. Un elev de 15 ani de la Liceul Ion Mincu a ajuns la spital cu urechea ruptă și un hematom la cap după o corecție strașnică aplicată de maistrul său”, scrie ziarul.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.