Statul federal neo-marxist împotriva ultimilor opozanți: dreapta poloneză și ungară

0

Viktor OrbanViktor Orban a anunțat sâmbătă, 22 iulie 2017, că Ungaria va susține Polonia în fața presiunilor Uniunii Europene. El a declarat: „Ofensiva inchizitorială contra Poloniei nu va reuși niciodată pentru că Ungaria va utiliza toate mijlocele legale în UE pentru a-și arăta solidaritatea cu poporul polonez”.

Senatul polonez a adoptat un proiect de reformă în justiție, inițiat de guvernul conservator, proiect cu care stânga poloneză, care a fost zdrobită la alegerile parlamentare din octombrie 2015, nu este de acord – de aici, automat, și susținerea Bruxelles-ului.

Comisia Europeană de la Bruxelles a dat miercuri, 19 iulie 2017, un ultimatum guvernului polonez, somându-l să renunțe la reformarea justiție; în caz contrar, dă de înțeles Bruxelles-ul, Polonia va fi privată de dreptul de vot! În UE, reformă, indiferent de domeniu, are voie să facă doar stânga. Poate că guvernanții de la Bruxelles ar fi reacționat mai diplomatic, dar prezența lui Trump la Varșovia și a lui Netanyahou la Budapesta (cele două coșmaruri care tulbură visul multicultural, verde curcubeu, al Bruxelles-ului și Berlinului), i-a făcut să răbufnească ca o oală aflată sub presiune.

Numai că poziția adoptată de Ungaria și exprimată de Viktor Orban împiedică UE să treacă la fapte: conform articolului 7 al tratatului de la Lisabona astfel de sancțiuni se iau cu unanimitate de voturi. Asta până când Tratatul de la Lisabona va fi modificat, lucru ce nu este exclus să se întâmple cât de curând.

La rândul său, Jaroslaw Kachzynski, președintele partidului Lege și Justiție (PiS), a acuzat Bruxelles-ul că este în solda opoziției de stânga, realitate pe care Comisia Europeană, spre meritul ei, nu a ascuns-o niciodată. Imediat după ce dreapta a câștigat alegerile parlamentare, Comisia Europeană a declanșat o procedură de „salvare a statului de drept” în Polonia! Kachzynski a spus : „Subiectele aflate în discuție în acest moment sunt exclusiv de competența Poloniei. Așadar, avem de-a face cu un abuz de putere”.

Aflat în vizită la Budapesta, premierul Israelului, Benjanim Netanyahou, remarca că Uniunea Europeană este singura care impune Israelului, în relațiile cu acest stat suveran, condiții politice, nimeni altcineva, și Netanyahou a nominalizat India și China, nerecurgând la un astfel de procedeu! El a spus că UE subminează astfel relațiile cu singura democrație occidentală din Orient „care apără valorile și interesele europene”.

Viktor Orban i-a răspuns râzând: „Domnule Netanyahou, UE este chiar mai specială decât atât. UE impune aceleași condiții nu numai țărilor din exterior, dar și celor din interior”.

Nu trebuie uitat că pentru a-și impune dogmele ideologice de sorginte neo-marxistă, Bruxelles-ul a declanșat de curând procedurile de infringement contra Poloniei, Ungariei și Cehiei, pentru refuzul acestora de a-i reloca pe teritoriul lor pe imigranții ilegali care au forțat și forțează granițele Uniunii.

Și va reuși să-și impună voința și să-și realizeze planul, transformarea uniunii celor 28 de state membre într-un stat federal neo-marxist, cu o singură condiție: să-și înfrângă ultimii opozanți – dreapta poloneză și ungară.

Autor: Bogdan Calehari

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.