„Nu am încredere în oamenii de pe Wall Street”

0

Michael Franzese, fost şef în clanul mafiot Colombo, afirma că preferă să îşi administreze banii singur decât să-i încredinţeze celor din industria financiară, și asta după ce avusese relații de afaceri și îi cunoscuse îndelung. El le recomanda oamenilor să-şi deschidă afaceri, dar să nu investească pe Bursă.

„Am făcut multe înainte cu oamenii de pe Wall Street; nu am încredere în ei”

Să nu investiţi pe Bursă! Era recomandarea lansată la postul de televiziune american CNBC de un fost cap al mafiei new-yorkeze în septembrie 2014.
Michael Franzese, fost şef în clanul Colombo, una dintre cele cinci mari familii mafiote americane, spunea că preferă să-şi administreze singur banii şi că nu vrea ca oameni în care nu are încredere să se ocupe de banii lui. „Am făcut multe la viaţa mea cu oamenii de pe Wall Street”, a spus fostul mafiot, care a completat că tocmai relaţiile pe care le-a avut de-a lungul timpului cu bancherii l-au făcut să nu aibă încredere în ei.

De la ieșirea sa din închisoare, în 1987, Franzese a ţinut sute de conferinţe şi discursuri despre trecutul său şi viaţa mafiei. În 1992 a publicat cartea «Părăsind Mafia» (Quitting the Mob).
Franzese apare ca personaj în filmul din 1990 a regizorului Martin Scorsese «Băieţi buni» (Goodfellas).
În anii ’80 fostul mafiot a fost agent de pariuri. Apoi a administrat afaceri în zona producţiei de film, a impresariatului sportiv şi de artă.

„Afacerile sunt afaceri”

În intervenţia sa pentru CNBC a spus că a rezistat în afaceri pentru că a ştiut să recunoască atunci când ceva e bun şi când ceva nu va merge. Nu a făcut niciodată micromanagement; s-a ocupat de chestiunile mari şi la care se pricepea, delegând restul.
„Deţinerea de acţiuni presupune o încredere faţă de ce va urma, însă prea des în istoria recentă a Americii cu toţii ţi-au spus înainte de culcare că va fi bine, iar când te-ai trezit totul se destrămase în jurul tău”.
„Deţinerea fizică a metalelor preţioase îţi conferă garanţia că acestea vor avea valoare întotdeauna, ceea ce nu se poate spune despre acţiuni”.
O experienţă de peste 20 de ani pe stradă şi în administrarea unor afaceri ale mafiei îi spuneau lui Franzese că este bine să devii antreprenor. El oferă consultanţă celor care vor să urmeze această cale. Administrarea unei afaceri este asemănătoare, fie că aceasta este legitimă sau ilegală, astfel încât sintagma „Afacerile sunt afaceri” („business is business”) este cât se poate de adevărată.
Înainte de toate trebuie să scrii un plan de business, iar apoi să negociezi bine, lucru valabil atât în afacerile legale cât şi în relaţiile mafiote. „Arta negocierii este bună pentru a avea succes în afaceri”.
Din viaţa de pe stradă, el a aplicat o regulă şi în afaceri: să te trezeşti de dimineaţa pentru a nu fi omorât în pijamale. Important mai este să ai o echipă, dar şi să nu falsifici contabilitatea.
„Orice ar fi, întotdeauna voi avea un obiect valoros”
„Cu acțiunile, în țara noastră, te duci la culcare și toată lumea îți spune că totul este minunat, te trezești și totul a dispărut”
„Wall Street-ul nu are niciun fel de etică”

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.