Există în limba română proverbul: „a se aduna (sau a se uita) ca la urs”. Probabil că originea proverbului se află la bâlciurile din vechime unde organizatorii aduceau un biet urs în cușcă sau legat cu o zgardă pentru a atrage lumea în număr cât mai mare. Vremurile acelea au trecut, bâlciurile din vechime sunt doar amintiri, locul lor fiind luat de emisiunile TV care luptă să atragă cât mai mulți privitori în fața micilor ecrane. Unele emisiuni apelează la tinere sumar îmbrăcate pentru a atrage spectatori, altele, cele care se consideră a fi emisiuni serioase, nu-și permit acest lucru. Trebuie să găsească altceva sau pe altcineva să joace rolul ursului din proverb.
Postul TV Digi 24 l-a găsit pe Cristian Tudor Popescu, „crucișătorul presei românești”. Și acesta și-a luat rolul în serios. Ultima enormitate pe care a debitat-o în direct are legătură cu copiii. Mai precis, de ce fac oamenii copii. Iată opinia sa:
„Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României… O să vă spun ceva greu de înghițit. Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață.
Când oamenii au o viaţă foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii. Cei care fac copii mulţi sunt săraci, nemulțumiți în raport cu societatea, care nu au reuşit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit şi încearcă să trasfere ratarea lor copiilor: să facă el/ea ce nu am făcut eu, să aibă el/ea ce nu am avut eu şi mai ales să am un sprijin la bătrâneţe”.
Preluare: rostonline.ro / Autor: Tudor Marincu
Si familia bogata bush, care are cate 8 copii, de ce ia facut? crocodilului „ganditor: pentru ca Buhsul si Bushulica aufacut/fac sex si chiar vor sa duca mai departe neamul/specia. Un tip fara copii, deci cu un handicap!
Cînd sunt nemulțumiți de propria condiție socială, stare materială, viață profesională, dacă au, oamenii nu fac copii, fac sex. Iar copii apar în mod întîmplător după aia. La sfîrșit a băgat crucișătorul și o mică picătură chinezească adevărată, da, pentru o imensă parte a istoriei umanității proprii tăi copii, dacă i-ai crescut cum trebuie, sunt singurul tău sprijin la bătrînețe. Pensia e o invenție a secolului XX și bătrînețea e boală grea și în postmodernism ca și pe vremea omului cavernelor. Iar în trecutul nu prea îndepărtat cînd munca la cîmp era regula a avea cît mai multe brațe de muncă, capital uman, cu care să lucrezi pămîntul era o adevărată bogăție. Acum lucrezi cu tractorul nu mai ai nevoie de familie numeroasă pentru asta.