Revista presei: „La cățeaua în călduri”

0
Dumitru Buzatu

Azi e cu câini și Dumitru Buzatu… Nu au nicio legătură! Cu cățeaua în călduri și ziarista Cezara Mironică …Nicio legătură! Cu liberali într-o ureche și bețivi cântăreți prin centru… Mmm …Nu au nicio legătură, deși s-ar fi explicat niște lucruri!


Gogule, probleme, mă?

Știați deja că „în societatea vasluianã nu se iau mãsuri active pentru educarea populatiei cu privire la problemele pe care le aduce alcoolul”, nu? Dar Vremea nouă are astăzi o „dovadă vie”… foarte vie, chiar vioaie. Dovada a „animat” „zona din fața fostului magazin Central”, „s-a sprijit de un stâlp și a făcut ziua bună trecătorilor”… și pentru asta a apărut la ziar, ca „dovadă vie” a „problemelor pe care le aduce alcoolul”. Dar care sunt problemele?! Pentru că ziarul spune că „dovada vie” a făcut numai fapte bune: „fredona muzică populară”, „saluta pe toată lumea”, ba chiar „a făcut ziua bună trecătorilor”. Păi, ziua bună e… de bine, nu? Unde-s problemele?! „Colegii nostri l-au întâlnit la ora 11:00, dar unii martori au sustinut cã nu a plecat de acolo decât dupã ora 19:00”. Ceea ce înseamnă că dacă te sprijini de un stâlp și cânți câteva ore la rând ai cel puțin câțiva martori…

Soluția la problema câinilor: cățeau în călduri

Sunt cel mai deștept din orasul acesta,/ Pe strazile pline (cu câini) cand ies n-am pereche …Am găsit rezolvarea la problema câinilor vagabonzi! Parol și pe cuvânt de onoare! M-a inspirat Cezara Mironică, e muza mea! Dintr-un articol din Vremea nouă în care Cezara mergea pe stradă, când, deodată, „o haitã de câini comunitari, mai precis o cãtea în cãlduri si „mirii” de rigoare, vreo cinci câini înfierbântati, defilau…”. Tre’ să avem precizie aicea, că nu vorbim aiurea…! Câinii au dispărut apoi, iar cheia e în faptul că, așa cum îi explică Cezarei Mironică o specialistă, „odatã dispãrutã cãteaua nu vor mai fi nici câini acolo”. Deci, concluzia empirică: câinii vin la cățeaua în călduri, oriunde s-ar afla. Așa că, aduci cățeau în călduri undeva anume, la cățeaua în călduri vin câinii „miri”… și-i prinzi! Aia e! Tot acolo, după ce obiceiul va fi împământenit, poți să faci chiar o locație specială, unde oamenii vin, își iau câini, se informează despre canini și citesc din istoria speciei în oraș, despre atunci când erau o problemă insurmontabilă, bei o dușcă, te duci la un stâlp… „La cățeaua în călduri” se va cheama locația. Acum, bineînțeles o să spuneți că nu am rezolvat problema, pentru că o să rămână cățelele. M-am gândit și la asta: astea fără parteneri o să moară de singurătate…

Liberalii cântă la masa mare din centru

“Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean, si consilierul liberal Liviu Iacob au fost la un pas de a se pãrui, ieri, la sedinta de îndatã a CJ Vaslui”, scrie Vremea nouă. Îi știți pe Dumitru Buzatu și Liviu Iacob? N-au păr, n-au, n-au de unde se apuca. Nu poți să vezi asta! Mai bine s-ar fi tras de urechi, și-ar fi dat la geoale, șuturi în dorsal, s-ar fi mușcat de mâini și picioare și alte extremități. Asta eu pot să văd cu ochii minții… Și-mi place!

Ideea e că ieri Dumitru Buzatu i-a chemat pe consilieri în ședință de îndată iar pe liberali nu i-a coafat deloc un asemenea deranj. Așa că au făcut doar câteva prostii pe care un politician cât de cât întreg la minte nu le-ar face niciodată, dar au scăpat de vigilența „proverbială” a presei.
Deci să enumerăm pe scurt prostiile liberalilor, pe care nici bețivul din centru nu le-ar face dacă îl aduci la masa mare de la Palat: au declarat ședința ilegală și apoi au participat la ea. La o ilegalitate, nu? Da. Au votat apoi girând ilegalitatea. Bun! Au votat prin „abținere” la proiectul privind rectificarea bugetului, fără să aducă niciun argument pentru acest vot. Deci, doar că nu le-a plăcut atmosfera. La fel și în cazul salariilor de la DGASPC, cărora altfel le-ar fi întârziat cu vreo săptămână. Deci, liberalii au arătat că nu le pasă aspectul. Iar bun! Au declarat că nu pot citi cele câteva pagini ale proiectelor de hotărâre în câteva ore. Inteligent! Dar mai ales au arătat că nu pot fi consilieri județeni decât când au chef, cu preparative. „Ne pare rău că nu putem programa urgențele pentru dumneavoastră”, a fost cea mai spumoasă replică a lui Dumitru Buzatu, care nu s-a putut abține să nu ridiculizeze toată această atitudine. Și a avut ce…!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.