Cum a fost demascată una dintre marile farse ale războiului din Siria

1

Tatăl lui Omran Daqneesh, băiețelul pe care presa occidentală l-a numit „simbol al tragediei umanitare siriene”, a dezvăluit că rebelii i-au oferit bani pentru a-l acuza pe Assad.
Cine poate uita fotografia micuțului Omran, salvat de sub dărâmături în timpul luptei pentru eliberarea orașului Alep? Imaginea cu băiețelul de 5 ani plin de praf și de sânge a făcut înconjurul lumii. Micuțul însângerat, speriat, despre care toată presa occidentală spunea că a fost salvat de sub dărâmături de cei din Căștile Albe după un presupus bombardament al armatei siriene, a devenit un simbol al tragediei umanitare din Siria și un act de acuzare împotriva guvernului Assad, despre care detractorii săi susțin că nu a avut milă nici față de copii.
După aproape un an de la publicarea imaginilor cu băiatul rănit din orașul Alep, au apărut imagini noi cu Omran Daqneesh. El a fost fotografiat în noua sa casă din oraș, care este acum sub controlul deplin al guvernului sirian.
În interviul acordat postului de televiziune iranian Al-Alam, tatăl lui Omran s-a plâns că imaginea cu băiatul său a fost folosită drept „propagandă”. Mohammed Daqneesh spune acum că opoziția siriană și presa internațională au vrut să-l folosească pe Omran pentru a-l ataca pe președintele sirian Bashar al-Assad.
„Au vrut să promoveze vărsarea de sânge şi să-şi publice fotografiile”, a spus el.
Daqneesh a declarat că se afla în casă împreună cu fiul său de cinci ani atunci când au fost loviți, pe 17 august 2016, și a adăugat că Omran a suferit doar răni minore și că sângele de pe fiul său era picurat de pe una din rănile sale.
Nu ar fi prima dată când cei din organizația Căștile Albe din Siria, cunoscuți ca anti-Assdad, sunt acuzați de manipulare.
Despre Căștile Albe se știe că este o organizație care acționează în Siria și oferă asistență de urgență celor răniți în bombardamente sau prinși sub dărâmăturile clădirilor distruse.
Originea acestei organizații vorbește de la sine. A fost creată de serviciile secrete britanice, finanțată și antrenată de oamenii din MI6, CIA și de unele regimuri din Golf. Are legături cu grupări afiliate rețelei Al Qaeda, mulți dintre voluntari fiind racolați chiar din rândul acestor grupări. Manipulează mediatic, ajungând chiar să fie premiată la Hollywood cu un Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj documentar, pentru că a prezentat o Sirie în care ISIS este doar o fantasmă, în care nu există picior de american, și dacă e vreunul, e un american bun, care dă ciocolată copiilor, iar singurii vinovați pentru războiul sirian sunt Assad și Putin, pentru că numai ei bombardează Siria.

Fotografia cu Omran Daqneesh, un băieţel sirian în vârstă de doar cinci ani, plin de sânge şi de praf, care priveşte fix, confuz şi fără de speranţă, a devenit în scurt timp simbolul tragediei umanitare din Siria. Băieţelul a fost fotografiat la doar câteva minute după ce a scăpat cu viaţă în urma unui raid aerian care a distrus apartamentul în care locuia cu familia sa în cartierul Qaterji al oraşului sirian Alep.
„De obicei sunt leşinaţi sau plâng. Însă Omran stătea acolo, lipsit de glas, cu privirea goală, era ca şi cum nu pricepea foarte bine ceea ce tocmai se întâmplase”, spunea cel care l-a fotografiat.
Tatăl său nu a vrut ca fiul să devină un simbol folosit de presă, de aceea i-a schimbat numele şi l-a ras în cap, atunci când rebelii mai deţineau o parte din Alep. Nu a vrut nici să plece din țară, deși I s-a oferit posibilitatea. Totuşi, mai târziu le-a permis publicaţiilor ruse şi siriene să îl filmeze pe fiul său.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.