Voința catalanilor și democrația

0

Voința populară este luată pe sus de autoritatea statului, de interesele politice sau economice, geostrategice. Devine astfel posibil ca într-un sistem care se pretinde democratic să nu fie respectată, din diverse motive, voința unei majorități recunoscute ca atare. Se întâmplă în Catalonia, unde a fost surprinsă această imagine în timpul marilor proteste populare pentru independență. În această fotografie nu mai este însă vorba despre aprobarea sau condamnarea voinței majorității catalanilor sau a guvernului lor, ci despre puterea și perseverența oamenilor în a crede într-un ideal, pentru care luptă!
Restul poate fi doar propagandă și manipulare, care pot aduce situații hilare în care independența provinciei Kosovo poate fi declarată un act democratic, firesc și legitim, iar independența Crimeei și alipirea la Rusia este un act criminal de agresiune imperialistă a unui regim antidemocratic. În ambele cazuri voința majorității a ajuns să devină realitate prin intervenția în forță a unei mari puteri, Statele Unite și Rusia.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.