La pensie: un medic – 4.000 lei, un profesor – 1.400, un agricultor – 400, un procuror – 24.000…

9

Difențele de venituri în rândul populației României, girate chiar de stat, sub un guvernământ așa-zis ”social-democrat”, revoltă! În țara în care președintele câștigă de 12 ori mai mult decât salariu minim pe economie, 17.400 lei față de 1.450 lei, discrepanțele uriașe urmăresc diferetele categorii sociale până la pensie… și dincolo de ea.
Astfel încât, la auzul știrii că un procuror va ieși la pensie cu o retribuție lunară de 24.000 de lei, scriitorul Vasile Ernu face câteva observații de bun simț. În contextul în care pensia medie este în România de 900 de lei, Ernu remarcă că procurorul în cauză, Ilie Botoș, pensionar la 51 de ani, va încasa până la vârsta de 80 de ani nu mai puțin de 2 milioane de euro. Un medic iese la pensie cu 4.000 lei, un profesor cu 1.400, un agricultor cu 400, iar un procuror cu 24.000… Adică, cât 6 medici, 17 profesori sau 60 de agricultori.
„Astăzi au ieşti la pensie un medic, un profesor, un agricultor şi un procuror: cum s-au distribuit banii?
Astăzi Ilie Pătraşcu, unul din medicii buni ai ţării care a salvat sute de vieţi a ieşti la pensie la vîrsta de 66 de ani. Are pensia: 4.000 RON. (Pensia medie a unui medic primar este de 1.400 RON)
Vasile Păşcăneanu a predat la şcoală 40 de ani. A ieşit şi el la pensie după ce a umplut ţara de oameni educaţi. Are o pensie de 1.400 RON
A ieşit la pensie şi Ion Horodiru dintr-un sat de cîmpie. A muncit o viaţă pe cîmp. Are o pensie de 400 RON. În situaţia lui sînt peste 450.000 pensionari.
Şi vestea mare: Ilie Botoş s-a pensionat şi el astăzi. La vîrsta de 51 de ani. Are o pensie de 24.000 RON. Nu ştiţi să număraţi? E 5.333 de EURO pe lună. Asta însemnă că pîna la 80 de ani va încasa de la stat: aproape 2 milioane euro (mai exact: 1.920.000). El a fost între 2003 și 2006 Procuror General. Multe porcării s-au făcut atunci.
Amintim că pensia medie în România este de 900 RON”.

Loading...
loading...

9 COMENTARII

  1. Ăsta este justiția sociala care neai promis domnule dragnea salariile și pensiile voastre au crescut a dismisura iar majoritatea care au muncit o viață abia dacă ajung la 700 lei rușine iar un procuror care pe lângă ca este un incompetent și mai și plătim după urma lui are o pensie nesimțită

  2. Da,un “tratament” al guvernantilor in mod direct discretionar,dispretuitor si umilitor! De neimaginat si totodata, de nepermis asemenea diferente financiare intre diferite categorii sociale,ne arata gradul de respect si protectie sociala a guvernantilor pentru romanii care muncesc si au muncit in tara asta.Diferente trebuie sa fie,dar,diferente atat de mari,nu sunt altceva decat dispret si bataie de joc fata de unele categorii sociale din RO!

  3. Salarii si pensii grase platite structurilor de forta si magistratilor iresponsabili (care nu au raspundere ministeriala), interdictia de a purta arma pt.cetateanul cinstit si de a se apara in casa proprie de infractori, toate acestea sunt actiunile firesti a unui stat totalitar care trebuie sa se apere de poporul ce este jefuit si care trebuie redus la tacere si supunere tpotala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.