Revista presei: Bengos: Plimbând câinele cu trenul

0

Azi e bengos și foarte util în presa vasluiană, pentru că învățăm numai de bine, cum să mergem cu mașina, cum să facem, cum să nu facem, dar mai ales cum să plimbăm câinele cu trenul. Deci, azi avem numai probleme mari cu micile prostii…
Din Obiectiv aflăm că… câinii nu sunt animale, așa cum știam noi, nu sunt nici păsări, reptile, pești sau insecte. Deci, se impune întrebarea: ce este acela un câine? Uitați-vă bine la el, e foarte dubios!

„Animalele, păsările, reptilele, peștii și insectele vii nu pot fi transportate în vagoanele de călători. În schimb, sunt primiți câinii”, scrie ziarul. Prin urmare, câinii nu sunt animale… Probabil că e mai mult decât credem aici, pentru că nu ar putea Obiectiv să facă o asemenea greșeală logică. E mai mult, e o chestiune profund filosofică și profund spirituală, și logică abia în final. Pentru că Obiectiv știe că unii oameni sunt câini… Dar toți câinii sunt oameni…? Numai unii… Care merg cu trenul… Cred că știu: e vorba la Obiectiv de o operațiune de conversiune logică, adică obținerea unei judecăți noi în care subiectul logic este predicatul logic al judecății inițiale și unde predicatul logic este subiectul judecății inițiale. Deci, la modul simbolic și general: „Unii oameni, și numai unii oameni sunt câini” implică „Toți câinii sunt oameni”. Ați înțeles? …Nici eu! Dar așa spune conversiunea logică, pe cuvânt! Am învățat prostiile astea în școală, dar nu le-am înțeles niciodată. Speram acum, cu Obiectiv… Dar nu!
„În ce condiții pot fi plimbați câinii cu trenul?”. Știrea asta din ziar e foarte utilă, pentru că, trebuie să recunoașteți, măcar odată în viață v-ați dorit să vă plimbați câinele cu trenul. Nu c-ați fi avut vreo treabă cu el, dar să mai vadă și… omu’ lumea. Deci, nu e vorba despre transportat, ci să-l plimbați. Nu în parc, mai schimbați peisajul, îl plimbați cu trenul. E altceva, domnule…! Mai iese câinele din cotidian, mai urlă la o lună nouă…!
Acum, vă aduceți aminte cum spunea Obiectiv la începutul știrii că „animalele, păsările, reptilele, peștii și insectele vii nu pot fi transportate în vagoanele de călători”. Ei, s-ar părea că nu e chiar așa, a intervenit ceva pe parcursul redactării știrii, pentru că la final se spune că „pisicile, câinii și animalele mici, dacă sunt purtate pe brațe, precum și păsările mici, aflate în colivii, se pot transporta cu trenul”. Deci, nu pot fi transportate în „vagoane de călători”, dar pot fi cu „trenul”. Ar putea fi că pot fi transportate cu trenul, dar nu în vagoane de călători, dar pe brațe… Pe brațe în trenuri de marfă?! Sau în trenuri fără vagoane de călători?! …„Unele vagoane, și numai unele vagoane sunt trenuri” implică „Toate trenurile sunt vagoane” …Nu, nu, nu, nu mai fac asta! Dă-o în filosofia ei de logică, că nu m-a ajutat la nimic!!!

Taci, că-i bine…! E bine așa, n-o mișca!

Nu știu când am citit o știre mai proastă, mai prost scrisă. „Dacã intri în spatele unui autoturism mai bengos, te face la „buzunare” specialistul de la service-ul unde o va repara, având în vedere cam cât costã reparatia la masinile alea mai bengoase”, scrie Vremea nouă despre o mașină care a intrat din spate într-o mașină a poliției. „Unde o va repara” cine? De ce „buzunare” între ghilimele, și nu „te face”? De ce atât de mult bengos? Dar, stați că mai este…! „Ideal este sã intri, dacã tot ai uitat sã respecti distanta legalã, în masina Politiei!”. Cum să fie ideal să intri în mașina poliției în vreo condiție?! „Pentru că nu te costă așa scump!” Aaa, dar într-o Dacie veche te costă și mai puțin, iar la unele chiar nu se observă… Deci, nu-i așa de ideal în mașina poliției… Dar, stați că mai este…! „O spune chiar un participant în trafic din Bârlad, care chiar ieri, a avut ghinionul si norocul în acelasi timp, sã intre într-o masinã a Politiei!” Unde o spune, că nu există nicio declarație?! O arată, poate. „A avut ghinionul și norocul”… Vai de capul meu, se complică! „Aceasta a ajuns la indicatorul STOP, a oprit, cã asa trebuie, conform indicatorului, numai cã soferul autoturismului din spate nu a putut opri la timp!” …Nu, chiar așa scrie, nu vă mint! „V-am psus cã nu respecta distanta legalã?? V-am spus!” …Da, da, da, ne-ai psus, ne-ai psus…. Mergi înainte, nu te opri, că nu-i niciun indicator „STOP”, ca să oprești, că așa trebuie, conform indicatorului… „Ca urmare, a intrat în spatele Loganului Politiei. Ghinion! Norocul a fost cã i-a spart doar stopurile! Asa cã, a scãpat ieftin, dar ce o fi pãtit bietul om la Politie când s-a dus dupã dovadã pentru reparatie… nu mai stie nimeni!” Nu, el și cu polițiștii sigur știu…!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.