Senatoarea Gabriela Crețu, ouăle și capitalismul globalizant

0

Senatoarea Gabriela Crețu explică creșterea prețului la ouă prin retragerea preventivă de pe piață a unor mari cantități în UE, din cauza unui insecticid periculos. Creșterea ar fi făcut-o apoi jocul pieței, cererea și oferta, cu scăderea ofertei și o cerere tot mai mare, crescând prețul. Nu e adevărat că cei de la putere și-ar fi făcut rezerve de ouă!, spune senatoarea. Globalizarea și capitalismul sunt de vină!

Gabriela Cretu

Bine informată, un om al comunicării pe rețelele de socializare și nu numai, senatoarea PSD Gabriela Crețu are explicații pentru orice înaintea altora și mai potrivite decât alții. Într-o postare pe o rețea de socializare, nu se străduiește deloc, dar explică scurt creșterea prețului la ouă din ultima perioadă. Ouăle din țara noastră au legături puternice și firești, în același timp, cu globalizarea ireversibilă și capitalismul sălbatic. „Este o tendință care afectează întreaga Uniune și chiar SUA, cum puteți observa în grafice”, spune senatoarea într-o postare care se adresează „mentalității” românilor, tendinței de a pune toate relele pe seama puterii politice.
De data asta puterea politică nu a avut de-a face cu ouăle, deși media a suspectat-o că a furat (și) la ouă. „Facem lucruri bune și facem greșeli. Dar nu pe toate! Prețul în creștere al ouălor nu este cauzat de rezervele pe care cei la putere și le-ar fi făcut, pentru momente în care-i nevoie, cum sugerează criticile din media”, a explicat Gabriela Crețu.
Deci, niciun politician român nu va mai ajunge să se disculpe în fața DNA pentru că a jonglat cu ouă, cu prețul la ouă, deși, la drept vorbind, nu ar mai fi mirat pe nimeni.
„În Europa, depistarea unui insecticid periculos a dus la retragerea de pe piață a unor cantități uriașe de ouă, preventiv. De restul, s-a ocupat piața…” , a explicat senatoarea, care nu a ezitat să înfiereze o racilă a capitalismului: „Când scopul e maximizarea profiturilor, nici nu trebuie să ne mirăm că profită…”.
Prin urmare, pentru creșterea prețului la ouă nu mai sunt de vină politicienii și puterea, ci creșterea ar fi făcut-o jocul pieței, cererea și oferta, cu scăderea ofertei și o cerere tot mai mare, crescând prețul. Nu e adevărat că cei de la putere și-ar fi făcut rezerve de ouă!, spune senatoarea. Globalizarea și capitalismul sunt de vină! Aruncați cu ouă în ele …dacă puteți!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.