Ce face pesedistul șef al Vasluiului, Dumitru Buzatu, la Centru de Afaceri, „noaptea, ca hoții”…

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, ajunge luni, la ora 6.15, la Centru de Afaceri din Vaslui și se dedă la niște practici cu totul anormale pentru calitatea pe care o deține și vârsta sa. Vedeți cum a reacționat Buzatu când a fost prins în flagrant…

E luni, ora 6.15, și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, parchează mașina în fața Centrului de afaceri din municipiu Vaslui, instituție coordonată de CJ Vaslui, coboară îmbrăcat în pantaloni de treaning și geacă, cu adidași în picioare și un rucsac în spate. Merge către clădire și, ajuns la una dintre ușile laterale, cineva îi deschide. Intră în întuneric. Apoi în interior se face lumină. Ce poate face președintele CJ la Centru de Afaceri la o asemenea oră?! Ceva necurat e la mijloc…!
Buzatu intră în sala de fitness de la parterul clădirii, își dezbracă geaca și începe să-și arunce mâinile în sus și în lături. „Sunt ca o lebădă!”, e primul lucru pe care îl spune președintele CJ Vaslui, care merge de la un aparat la altul continuând să dea din mâini și să-și arunce picioarele. „Mai greu mi-a fost în primele 20 de zile, dar acum mi-am intrat în formă. Vin aici în fiecare zi a săptămânii, cu excepția duminicii”, spune Dumitru Buzatu, în timp ce își continuă exercițiile. A învățat să le execute corect fără ajutorul unui instructor, a unui specialist, ci singur. „Am cărți, CD-uri din care am deprins cum se fac toate exercițiile corect, pentru toate grupele de mușchi și articulații”, spune președintele. „Avem mari probleme cu articulații, mă cam dureau. Asta pentru că nu erau suficient irigate. Acum nu mai am asemenea probleme”, povestește cel trecut de 60 de ani, care pare că trăiește „a doua tinerețe”, cum se spune.
Dezinvolt, cu maximă agilitate, se duce către banda de alergare. „Mai am de făcut un kilometru aici!”, se explică, după ce executase de pe așezat mai multe ridicări la un alt aparat. „Toate grupele de mușchi”, sunt cuvintele de ordine acum ale președintelui CJ Vaslui. „Înainte, în tinerețe, practicam tenisul de câmp, mai ales, tenisul de masă, avem haltere și extensoare”, își amintește Buzatu, dar apoi adaugă: „Nu am mai făcut nimic din 1998” – De când cu politica…? – „De când cu toate…”.
…De când a redescoperit sportul, mișcarea fizică, spune că este alt om și recomandă tuturor să facă mișcarea pe măsura timpului disponibil și a posibilităților.
„Este o schimbare majoră. Am un tonus foarte bun și forță musculară. Combinată cu lipsa tutunului și a alcoolului, îmi dă o stare foarte bună”, spune Buzatu, care „se zbenguie” acum la un alt aparat. „Oamenii trebuie să facă sport, măcar o alergare sau măcar exerciții fizice dimineața, de înviorare!”, recomandă președintele CJ Vaslui, care povestește că și-a schimbat și regimul alimentar pentru a trăi sănătos: nu mai consumă carne deloc, a devenit vegetarian, mănâncă puțină brănză și bea puțin lapte, în rest, totul este… legume și fructe.
E aproape 7 și afară încă nu s-a făcut lumină. Pe acum vasluienii s-au trezit și se pregătesc să înceapă o nouă zi. În sala de fitness de la Centru de Afaceri din Vaslui sunt doar Dumitru Buzatu și femeia de servici. „Irina, ce faci?”, spune către doamna care umblă cu pămătuful printre aparatele de fitness. De afară, din întuneric, în sala de fitness din clădirea de sticlă de la marginea Vasluiului se vede un singur practicant care ba e la un aparat, ba la altul, ba e culcat și împinge la niște greutăți, ba e pe plan înclinat și ridică ceva, ba trage niște greutăți stând în picioare.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here