Din arhivele S.R.I: Nicolae Iorga despre familia Hohenzollern

19

Evreii din Capitală şi în special membrii Lojei desfiinţate a Marelui Orient, comentează în toate împrejurările, cu tendinţa de a se difuza în cercuri cât mai largi, următoarele:
Consilierul Regal N. Iorga ar fi adus grave ofense Suveranului într-o şedinţă a Academiei, când preşedintele acestei înalte instituţii propusese ca toţi academicienii să se înscrie în bloc în „Frontul Renaşterii Naţionale” (înfiinţat de Carol al II-lea la 16 decembrie 1938, în locul partidelor politice declarate clandestine). În acel moment, N. Iorga s-a ridicat, spunând că îl surprinde ca tocmai preşedintele să facă o atare propunere adunării, ca şi cum aceasta ar fi o breaslă de bărbieri, tinichigii sau o asociaţie de funcţionari comerciali. „Nu, domnule preşedinte – a spus în continuare, noi nu suntem o turmă de mameluci, fiecare dintre noi are puterea de discernământ necesară şi prin nimic nu am putea fi constrânşi, ori măcar ademeniţi să comitem un asemenea act. Eu cel puţin, declar de la început, că nu m-aş putea înscrie niciodată în asemenea condiţiuni”.

La strigătele de „destul”, „stai jos!” ale academicienilor, N. Iorga s-a ridicat din nou şi a mai spus că nu vorbeşte numai în calitate de academician, ci şi de istoric şi că dacă este vorba să facă istorie, apoi să mai aştepte puţin, domnii colegi, că vor afla lucruri interesante.
Cu toate protestele asistentei şi fiind des întrerupt de academicieni, N. Iorga a început prin a aminti că: „În Evul Mediu existau în Germania trei oraşe libere: Hamburg, Lubeck şi Bremen. În Lubeck, printre diferitele familii de evrei conlocuitoare se găseau unele care se numeau „Zollern”, adică familiile din deal, şi spre a nu se confunda cu cele din vale îşi ziceau „Hohenzollern”. Aceşti Hohenzollerni, prin camătă şi tot felul de mijloace specific evreieşti, devenind extrem de bogaţi, au ajuns mai târziu stăpâni ai castelului şi domeniilor de la Sigmaringen, fiind mai târziu înnobilaţi de Margraful Bavariei. Din aceşti Hohenzollerni se trage actuala noastră dinastie, care după cum este şi firesc, poartă nu numai stigmatele rasei evreieşti, dar mai suferă şi de anumite tare care se transmit pe calea ereditară şi periodic din patru în patru generaţii”.
Deşi des întrerupt de asistență, N. Iorga a continuat totuşi, arătând cum în calitatea sa de istoric, a putut stabili că „printre alte boli ale acestei familii se află şi nebunia transmisă invariabil din patru în patru generaţii şi că păcatele au căzut tocmai pe M.S. Regele ca să fie din generaţia celor nebuni. Regele Ferdinand a fost deplin sănătos la minte, după cum a fost sănătos şi Regele Carol I, ca şi fratele său, tatăl Regelui Ferdinand. Deşi părintele Regelui Carol şi bunicul Regelui Ferdinand au fost sănătoşi, bunicul Regelui Carol I a fost totuşi nebun, nebunie transmisă astăzi după a patra generaţie, Regelui Carol II. Mai mult încă: toţi aceşti regi ori prinţi nebuni, atunci când au simţit că puterea de vitalitate a sângelui evreesc din vinele lor scade, din cauza rezultatelor încrucişării cu prinţese de sânge arian, au căutat să-şi reconforteze virusul iudaic, prin căsătorii cu evreice.
Aşa a făcut şi străbunicul lui Carol II, care l-a precedat cu patru generaţii şi aşa a făcut şi actualul Rege al României, căsătorit – după cum se ştie, a mai adăugat N. Iorga – cu d-na Lupescu”. Suveranul, informat de propunerea ce urma a fi făcută de preşedintele Academiei, pentru înscrierea în bloc a academicienilor în „Frontul Renaşterii Naţionale”, asculta la microfon (n.n. difuzor) dezbaterile din sala de şedinţe a Academiei.
Auzind cele spuse de N. Iorga, regele l-a trimis la Academie pe colonelul Urdăreanu, ca să-l împiedice de a vorbi mai departe.
Intrând în sala de şedinţe, dl. Urdăreanu s-a dus direct la Iorga pe care l-a ameninţat, spunându-i că toate cele declarate acolo fuseseră auzite de Suveran.
Acesta a spus d-lui colonel Urdăreanu următoarele: „Du-te şi spune stăpânului tău că profesorul Iorga nu se teme de nimeni, chiar dacă Regele ar porunci să fie ucis şi că toate cele spuse acum la Academie se vor învăţa în viitor în cărţile de şcoală. Chiar dacă voi fi suprimat, cele spuse se vor cunoaşte totuşi în lumea întreagă, deoarece am avut grijă să le trimit mai înainte la Londra, Roma, Paris şi Berlin”. Toate aceste insinuări fac obiectul de discuţie prin toate lojile masonice, loji în care s-ar fi hotărât detronarea Suveranului României.
Tot masonii mai pretind că, pentru ca opinia publică să nu dea crezare celor care s-ar comenta, (Regele) a îmbunat pe N. Iorga, iar la serbarea şi recepţia membrilor Ordinului „Ferdinand”, Suveranul s-a fotografiat întreţinându-se cordial cu acesta.

Arhiva SRI, fond D, dosar 11382, vol. II, f. 181-184.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

19 COMENTARII

 1. 1. Un tip la spovedanie: – Părinte, am păcătuit. Am păcălit un evreu. – Fiule, ăsta nu e păcat! E un miracol!
  2. Un evreu se afla pe patul de moarte şi-i spune singurului său fiu: – Isaac, mai am puţin şi mor şi vreau să ştii că cele 7 vile, 3 blocuri, 30 de taxiuri, fabrică de îmbrăcăminte, cele 2 ferme, 8 magazine, bijuteriile, titlurile bancare, valorile, sculpturile… – Da, tată, mi le laşi? – Ţi le vând ieftin, foarte ieftin!
  Din păcate adevărul nu place celor cu pâinea și cuțitul în mână, așa că mai fac și eu haz de necaz postând aceste bancuri cu evrei.

 2. De aici i s-a tras și moartea marelui istoric. Neputând fi probat amestecul casei regale înasasinarea sa, crima a fost pusă în cârca legionarilor.

 3. Ce chestie… cum oare, multe dintre cele legate de regalitate se rezuma la .. bani, cadouri, peșcheșuri, retrocedări, abdicări și renunțări la … ceva, iar acestea murdăresc adevăratele contribuțiile la evoluția României ale primilor doi regi, Carol I și Ferdinand.

 4. Ce porcarie de articol! Oare cati eroi, intelectuali si tarani au fost torturati si omorati cu pietre de comunisti, elitele tarii? – sute de mii. Mai bine scrieti despre suferentele oamenilor nevinovati in inchisorile comuniste sa dati exemplu de eroism decat asemenea articole puerile care nu intereseaza pe nimeni. Rusine PSD.

  • inchisori comuniste ,aduse de catre comunistii evrei. In CC AL PCdin URSS din 526 de membri 483 erau evrei. Lucru asemanaror cu comunistii,,romani” adica evrei ascunsi dupa nume romanesti.Lupta impotriva,,misticismului” era de fapt un pretext impotriva religiei crestine. Nu a fost afectat nici un muftiu sau moschee din Dobrogea, dar mai ales NICI UN RABIN SAU O SINAGOGA. Singurul lucru pueril estde aici este cultura ta generala

 5. …DESPRE SUFERINTELE POPORULUI ROMAN SUB GUVERNARILE PATRONATE DE EVREIME SE VORBESTE FOARTE PUTIN SAU DELOC…!!!ACESTI CRIMINALI AU DISTRUS INTELECTUALITATEA ROMANA IAR ACUM CONTINUA CU INVRAJBIREA CETATENILOR ROMANI!!!AU AVUT TUPEUL SI NEOBRAZAREA SA EMITA LEGI IN CARE CETATENIII ROMANI CARE VORBESC DESPRE EVREII CE DISGRUG STATUL ROMAN SA FIE ARESTATI SI CONDAMNATI LA INCHISOARE FIIND ACUZATI DE ANTISEMITISM!!!MAI GOLNILOR!!!VOI SUNTETI ANTI-ROMANI SI VETI PLATII PENTRU DISTRUGEREA STATULUI ROMAN!!!IN ROMANIA NU EXISTA AFACERE UNDE SA NU FIE IMPLICATI MAFIOTI EVREI CE DIRIJAZA JAFUL DUPA CARE FUG IN ISRAEL,STAT CE II APARA DE CONDAMNARE PRIN LEGI MAFIOTE…!!!

 6. Buna seara ! Draga Anonimus, va rog sa-mi trimiteti pe emaill articolul: Din arhivele SRI: Nicolae Iorga despre familia Hohenzollern. Va multumesc mult !

 7. Eu stiam că mosteneau de la familia țaruluo, familia țaristă, deci rudele retinei Maria, o boală care era mai mult sexual decât legată de nebunie.
  Am mai auzit această teorie, am urmărit dar nu am mai găsit altă sursă. M- ar interesa încă vreo două, ca să pot crede.

 8. Poate va mai documentati inainte de a face asemenea afirmatii.Poate nu s-a inteles exact ce a vrut Iorga sa spuna.Cuza a fost domn al Principatelor unite,a facut si lucruri bune ,dar si o lista lunga de pacate.Istoria acestui popor are multe nuante care trebue intelese.

 9. In primul rand, aici nu este vorba despre Al. Ioan Cuza. Ci despre Carol al II-lea. In al II lea rand, regina Maria a fost nepoata reginei Vicoria a Marii Britanii, regina care a dat numele “epocii victoriene”. Deci, nici o legatura directa cu Rusia. Ca toate familiile imperiale ale Europei, erau nrudite intre ele, asta e altceva. Ecaterina cea Mare a Rusiei a fost nemtoica, a venit la 16 ani in Rusia, avand 2 rochii si un cufar. Cat despre Carol al II-lea, cine doreste sa afle adevaruri bazate doar pe documente, poate citi volumul istoricului Gica Manole, intitulat chiar Carol al II-lea. La fel si adevarul neretusat despre regina Maria, mama lui Carol al II lea. Iar Nicolae Iorga a fost unul din cei mai magmatic savanti, poate cel mai mare, pe care l a dat poporul roman. Asemenea lui Eminescu, pe alt plan.

 10. De fapt regisorii astia au fost adusi de fanarioti cu scopul clar de spoliere a paminturilor statului, lucru ce sa si intimplat. charles/botezat in carol era un obscur ofiteras dar neam cu napoleon3 care l-a bagat in carti cu fanariotii. scopul era de recreare a imperiului roman de orient ce se numea Romania, peste principatele Dunarene. Lucru facut. regele adus a fost adus cu contract de munca nu ereditar cum si-au luat ei prerogative mai tarziu… de aici furia fanariotilor cu regisorii, stapinii de fapt erau tot fanariotii iar angajatul rege trebuia sa cam faca ce scria in contract. la fanarioti le era frica ca se imperecheaza cu bastinasi si scot un rege adevarat, de pamint care sa devina regele getilor si se ducea dracu romanika de rîpa… Insa tine si azi din cate vedem. Iorga era istoric mincinos, fanariot, iar ala franco-neamt asa ca desi 99% geti in Romanika, nu au avut nici-o putere. asta pina la venirea comunistilor cand s-au intors lucrurile. Insa nu au pierit, sint si azi printre noi descendentii lor si au pus laba pe furaciunile parintilor. Eu zic sa anulam toate titlurile de propietate ca oricum sant false…

 11. Adică iar bătuți țăranii sau urmașii acestora care au primit „titluri de proprietate” pe pământurile retrocedate, nu hoții și bandiții, nepoți ai torționarilor comuniști deveniți chestori de poliție, procurori și judecători, oameni politici și oameni de afaceri, cărora li se strâmbă nasul numai la auzul unel denumiri ca cea dintre ghilimele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.