„Omul politic are, desigur, o concepţie sfântă pentru ţară, dar nu-i lipseşte nici concepţia sfântă a intereselor lui”

2

În tableta „Gazeta politică”, tipărită în „Bilete de Papagal”, 2 decembrie 1928, Tudor Arghezi:

„Omul politic are, desigur, o concepţie sfântă pentru ţară, dar omului politic nu-i lipseşte nici concepţia sfântă a intereselor lui. Mulţi oameni politici au nădăjduit în opoziţie că li se cuvine un minister şi că valoarea lor e indispensabilă în formă de ministru, exclusiv. Într-altfel, ei nici nu s-ar fi identificat cu principiile pure ale unui partid anumit şi ar fi preferat să facă o căsătorie cu principile virginale ale altui partid. Politica e de felul căsătoriei: o contractezi cerebral, cu zestre; dacă socrul nu se ţine de cuvânt şi, temându-se că ai să toci averea lui la cărţi, se codeşte să-ţi dea banii pe mână, divorţezi şi te recăsătoreşti. Omul politic se poate însura mereu, ca omul alegător, trecând de la brună la blondă şi de la slabă la grasă”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Prea mulți „aviatori” în ziua de astăzi !!!
    Se impune de urgență o lege care să interzică traseismul politic din orice funcție aleasă prin vot de electorat !
    Este normal ca electoratul să nu mai fie păcălit după acordarea încrederii !!!

  2. Asta a fost si asta este politica ! O curva ! Vin ai nostri pleaca ai nostri ! Voi ramaneti tot ca prostii ! Si faceti mitinguri , si vreti o tara ca afara ! Sarmani idioti ! Peste tot e la fel ! Prostii fac mitinguri iar abilii fac averi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.