„În relațiile internaționale, reafirmăm principiul fundamental al suveranității”

6

În discursul ținut la ONU, Donald Trump le tragea atenția globaliștilor, multiculturaliștilor, dușmanilor statelor națiune:
„În America poporul conduce și poporul este suveran. Eu am fost ales nu pentru a lua puterea, ci pentru a reda puterea poporului American. În relațiile internaționale, reafirmăm principiul fundamental al suveranității. Datoria primordială a guvernului nostru este către propriul popor, proprii cetățeni: să le rezolve problemele, să le ofere siguranță, să le apere drepturile și valorile. Ca președinte al Statelor Unite, întotdeauna voi pune America pe primul loc, la fel cum dumneavoastră, ca lideri, ar trebui să puneți pe primul loc țările voastre.
Orice lider responsabil are obligația de a se afla în slujba proprilor cetățeni, iar națiunea rămâne cel mai bun mijloc de înălțare a condiției umane”.

În discursul ținut la Varșovia, cel considerat de sistemul politico-mediatic drept inamicul său numărul 1 spunea: „Pe ambele maluri ale Atlanticului, înfruntăm azi un alt pericol… Acest pericol este invizibil pentru unii… birocrația guvernamentală care se insinuează și secătuiește vitalitatea și bogăția poporului. Occidentul nu a devenit mare datorită birocraților și reglementărilor, ci datorită oamenilor care au fost lăsați liberi să-și urmărească visele și să-și construiască destinele”.
Azi, când elitele internaționale își fac un titlu de glorie din a combate patriotismul, statul națiune și valorile pe care Occidentul le-a creat, Donald Trump este unul dintre puținii lideri politici din America și Europa care în discursurile lui invocă națiunea, suveranitatea ei, patriotismul, libertatea individuală, familia și credința în Dumnezeu drept valori supreme.

Mai jos, pasaje din discursul ținut recent în Florida:
„Îi ador pe acești băieți, priviți: „Negrii pentru Trump”. Vă iubesc! Apropos, numărul proprietarilor negri tocmai ce a atins cel mai ridicat nivel din istoria țării noastre. Felicitări! (Aplauze)
Agenda noastră este pro Familie, pro Poliție, pro Muncitori și 100% pro America. Din cauza asta am scos recent Statele Unite din Pactul mondial asupra imigranților și refugiaților, ceea ce ei numesc „Planul Fără Frontiere”. Ei au un plan: fără frontiere! Asta am aflat-o recent. „Fără frontiere”! Toată lumea poate să intre! Nu va deranja planul ăsta? Sunteți de acord? Le-am spus: nu numai că nu vrem fără frontiere, dar vrem frontiere mai puternice decât înainte… America este o țară suverană. Noi ne stabilim regulile de imigrare. Nu ascultăm de birocrații străini. Nu vom permite ca alte țări să ne spună cum să ne gestionăm imigrația.
Suntem pe cale să renegociem acordurile comerciale dezastruoase încheiate înainte… Putem să păstrăm NAFTA, sau poate nu. Dar asta e în regulă! Câte uzine au plecat să se instaleze în Mexic? Câte? Avem acum un deficit comercial cu Mexicul de 71 de miliarde $. Și asta nu include toate drogurile care se revarsă peste frontieră, pentru că nu avem un zid.
Avem un deficit comercial și cu Canada, deși ei zic altfel. Îmi place foarte mult prim- ministrul Trudeau, bun băiat! Nu, chiar îmi place! Eu spun: avem un deficit! El îmi răspunde: „Nu, nu, aveți un excedent”! I-am spus: Domnule prim-ministru, nu este adevărat! Mi-a zis: „De unde știți asta”? I-am răspuns: Pentru că noi nu avem excedent cu nimeni. Avem cele mai proaste acorduri comerciale. El zice: „Vă spun că Canada are un deficit commercial cu Statele Unite”. Atunci i-am răspuns în fața tuturor: Du-te și verifică! El avea dreptate, în afară de faptul că uitase două categorii: lemnul și energia! În afară de asta el avea dreptate. În momentul în care am calculat împreună, s-a văzut că avem un deficit cu Canada de 17 miliarde $. Așadar, el “uitase” anumite categorii pe care nu a vrut să le menționeze.
Am revenit din Asia cu contracte comerciale în valoare de 300 miliarde $. Și această cifră va crește și va produce numeroase slujbe în țara noastră – acesta este scopul.
Am promis că voi scoate Statele Unite din oribilul (pentru noi, nu pentru alții) Acord de la Paris asupra Climatului. Ne costă o avere. China nu urma să-l aplice decât din 2030. Rusia nu trebuia să revină la un nivel recent, ci la cel al anilor 90, când a fost o perioadă de poluare puternică. Și sfârșeam prin a da bani altor țări. Aceasta a fost o mare catastrofă. Aș putea reveni în Acord cu o înțelegere mai bună, cu un preț mai mic. Mi-ar plăcea să revin. Aș putea să revin în Acordul de la Paris. Îmi plac oamenii de acolo. Îmi place mult Emmanuel (Macron). Apreciez multe persoane implicate. Dar nu pot să revin, e ca și cum… Nu-i văd sensul. Vreau și eu aer curat și apă cristalină – lucruri pe care ei nu le au. Și nu vreau să plătesc prețul de care am vorbit. Și aceste cifre ne vor face să închidem uzine și societăți, pentru a respecta termenii, până în 2025.
Vom urmări dominația americană în domeniul energiei. De aici și până la sfârșitul anului vom fi total independenți. Vom fi un exportator major de energie. Vom câștiga sume uriașe de bani. Și vom începe să ne plătim datoria de 20 de mii de milarde $.
Regruparea familială a costat contribuabilii miliarde și miliarde de dolari. Și orașele sanctuar, care lasă în libertate în țara noastră străini violenți și criminali și îi protejează. Oamenii vin și nu sunt în mod obligatoriu buni, ca omul, ca animalul ăla, care a călcat numeroase persoane la New York. Ați văzut asta acum două luni. A răsturnat oameni pe o stradă, 12th Avenue, pe care o cunosc atât de bine. Această stradă unde oamenii aleargă, fac jogging, pentru a se mențiune în formă. A ucis numeroase persoane, le-a călcat cu mașina. Aceasta este regruparea familială! Cu regruparea familială el poate să aducă 22-24 de persoane cu el: pe bunicul lui, pe bunica lui, pe tatăl lui, pe mama lui, pe frații lui, pe surorile lui. Trebuie să punem capăt regrupării familiale! Trebuie să punem capăt regrupării familiale!
Kate, acea frumoasă americancă, a fost ucisă la San Francisco în floarea vârstei. Ea a fost ucisă de un tip, de un imigrant clandestin, care a fost expulzat de 5 ori și condamnat de 7 ori pentru crimele sale. Să-mi imaginez că nu au fost autorizați să menționeze asta la Tribunal? Ei nu au fost autorizați! Dar el a fost liber să amenințe viața americanilor nevinovați, cum a fost Kate, pentru că avem niște frontiere amărâte și pentru că San Francisco este un oraș sanctuar. Cu alte cuvinte, un oraș condus de politicieni care preferă să-i protejeze pe clandestini, decât să-i protejeze pe cetățenii americani.
Democrații din Congres vor frontiere deschise, mai multe taxe și o lege a sănătății, care costă o avere fără să funcționeze. Ei sunt binevoitori cu criminalitatea și vor să ne sugrume economia cu reglementări socialiste. Vor să mărească impozitele cât mai mult posibil, și refuză să voteze scăderea lor. Din cauza asta avem nevoie de un Republican la Cameră și la Senat …Noi vrem aici un senator care să voteze pentru programul nostru „Make America Great Again”. Ceea ce înseamnă: să fii dur cu criminalitatea, puternic la frontiere, puternic cu imigrația – nu vrem să vină o mulțime de oameni în țara nostră – construcția unui zid, întărirea armatei. Și noi vrem slujbe, slujbe și iar slujbe! Așa că, votați-l pe Moore! Făceți-o!
Noi protejăm libertatea religioasă. Noi protejăm libertatea religioasă! Și atunci trebuie să scăpăm de Amendamentul Johnson. Trebuie să punem capăt atacurilor guvernului asupra valorilor noastre iudeo-creștine. Pentru că noi știm că familiile și bisericile, nu membri guvernului, știu mai bine cum să creeze o comunitate puternică și iubitoare.Dacă vom scăpa de amendamentul Johnson va fi un lucru mare… Părinții, și nu birocrații știu cum să-și crească mai bine copiii. Și mai presus de toate astea știm că noi, în America, nu adorăm guvernul, îl adorăm pe Dumnezeu. (Urale și ovații puternice)
Noi am fost în Wisconsin, în care nu mai câșstigasem de ani și ani – vă aduceți aminte de asta. Ea, Hillary, a decis să nu meargă. Mulțumesc mult, Hillary! Îmi imaginez că Rușii au sfătuit-o să nu meargă acolo. Dar ea a decis să nu meargă. Și soțul ei i-a spus: „Ai face bine să te duci in Wisconsin. Ai face bine să te duci în Michigan. Eu am fost în Michigan și nu-mi place ce-am văzut: pancarte cu Votați Trump-Pence peste tot. Ai face bine să te duci acolo”. Dar ea i-a răspuns: „Nu, nu, sunt o adunătură de fraieri”. Și i-au arătat ăia cât de fraieri sunt! Știți, e un lucru pentru care nu am niciun merit. Am cheltuit în campanie o fracțiune din cât a cheltuit ea. Și știți ceva: când cheltuiești puțin și câștigi e un lucru bun. Dar pentru asta nu am niciun merit. Am cheltuit 25-30% . Ea a cheltuit cât? 2,2 miliarde! 2,2 miliarde! Credeți că consultanții săi și-au umplut buzunarele? N-a cheltuit ea 12, 4 milioane de dolari pentru un dosar fals? (Hillary Clinton este bănuită că ar fi finanțat „dosarul rus” contra lui Trump)
Fie că sunteți negri, albi sau bruni… Cum v-am mai spus-o și înainte toți avem același sânge roșu care ne curge prin vene. Toți salutăm același drapel american. Și toți am fost creați de același Dumnezeu Atotputernic. Noi am fost națiunea care a construit Canalul Panama, care a câștigat două războaie mondiale, care am trimis un om pe lună, care am îngenunchiat comunismul. Atât timp cât avem curajul convingerilor noastre și forța de a le duce la îndeplinire, atunci niciun țel nu va fi imposibil de atins. Atât timp cât vom fi credincioși valorilor noastre, loiali concetățenilor noștri și cu credința în Dumnezeu, atunci nu vom pierde niciodată. Este pământul vostru, este patria voastră, este vocea voastră care contează cel mai mult. Atunci vorbiți, fiți ascultați și luptați, luptați, luptați pentru schimbarea pe care deja ați produs-o. Revoluția noastră nu s-a terminat pe 8 noiembrie. Ea doar a început atunci. Cea mai mare dintre aventuri se află în fața noastră. Nu cedați niciodată, nu abandonați niciodată, nu vă retrageți niciodată, nu vă opriți niciodată și mai ales nu încetați niciodată, dar niciodată, să visați! Pentru că suntem Americani și viitorul ne aparține. Viitorul e al vostru!”

Autor: Bogdan Calehari

Loading...
loading...

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.