„Integrarea în UE este de fapt dezintegrare”

8

„Integrarea în Uniunea Europeană este în realitate o dezintegrare urmărită, profesionistă, a valorilor; suntem o colonie în care nu se mai vede om de cetățean”, a spus academicianul român Sorin Dumitrescu.
„Este inadmisibilă direcția pe care o are țara noastră”, a avertizat academicianul român Sorin Dumitrescu într-un dialog purtat cu jurnalistul Iurie Roşca din Republica Moldova.
Întrebat cum se simte România din cadrul Uniunii Europene, cunoscutul pictor şi iconar Sorin Dumitrescu a tranşat problema fără ocolişuri: „România este dezintegrată complet, nu mai există valori. Suntem o colonie, pe zi ce trece”.
„Vreți vești de unde ne-am dezintegrat? Că aparent e integrare, dar în realitate e dezintegrare, deoarece suntem o colonie pe zi ce trece. Cred că Ştefan cel Mare al dumneavoastră din centru se întoarce în mormânt de mânie, şi toţi ceilalţi”.
„Suntem într-un proces de dezintegrare urmărită, profesionistă, a sistemului de valori. În România nu se mai vede om de cetăţean, toţi sunt risipiţi în toate direcţiile, iar pentru cultură este ceva de netrăit”.
Pericolul major este că românii s-au predat de bună voie în faţa noului năvălitor, spre deosebire de atitudinea faţă de invadatorii din trecut.
„Greşeala, după părerea mea, eu n-am spus că noi nu avem hibe, dar greşeala mare este a năvălitorului. Năvălitorul este Occidentul, de care spre deosebire de mongoli şi alte neamuri agresive, noi ne-am bucurat în 1989”.
Sorin Dumitrescu crede că invadatorul nu are nevoie de valorile noastre şi ne-a impus valori străine.
„Grupările Soros, apărute imediat după 1989 cu puternică susţinere financiară, au distrus România şi au acaparat instituţiile”.

„Trebuie pusă stavilă urgent arivismului cultural!”

„Vânzătorii de pământ românesc, veritabili vânzători de ţară, sunt dublaţi de intelectualii vânzători de valori. În ordine spirituală, colonizarea axiologică se execută într-ascuns, la adăpostul vacarmului generat de scenariul public al pedepsirii corupţilor”, spunea Acad., Dr. Prof. Univ., Sorin Dumitrescu, pictor și preşedintele Fundaţiei Anastasia, ONG de interes public, într-un text citit în Aula Academiei Române, în ziua de 24 iunie 2016, în şedinţa membrilor reuniţi, ai tuturor secţiilor.

„Trebuie pusă stavilă urgent arivismului cultural!

În fine, am lăsat dinadins la urmă dezastrul, aflat în plină desfăşurare, al colonizării în act a culturii identitare a României. În aceste zile, vânzătorii de pământ românesc, veritabili vânzători de ţară, sunt dublaţi de intelectualii vânzători şi ei de valori, adevăraţi uzurpatori ai axiologiei identitare. În ordine spirituală, colonizarea axiologică se execută într-ascuns, la adăpostul vacarmului politic, generat de scenariul public al pedepsirii corupţilor. Ca urmare, colonizatorul poate umbla liniştit la tabloul de siguranţe ale sistemului de valori identitare, fără ca cineva să observe. „Grupurile Soroş” din România au fost special instruite şi finanţate pentru a numi şi implementa în posturile de conducere ale principalelor instituţii responsabile cu orientarea culturii spirituale, de persoane şi simpatizanţi, devotaţi „cauzei Soroş”!
MNAC, MŢR, ICR-urile, Uniunile de creaţie, Ministerul Culturii, ca să nu pomenim decât o mică parte, au devenit, peste noapte, adevărate centre de colonizare abuzivă, încât puţin lipseşte ca în curând să ne trezim chiar şi cu un „Patriarh Soroş”! Pentru naţiunea română fenomenul colonizării reprezintă astăzi un „secret al lui Polichinelle”!
Am putut asista de curînd la mazilirea şanselor electorale a unuia din liderii politici proeminenţi, operată, în timp record, doar de zarva câtorva fundaţii fidele „cauzei Soroş”! Lumea a tăcut şi tace mâlc! Mi-ar fi greu să cred că acest mizerabil asalt ideologic colonizator, ar fi rămas necunoscut actualei conduceri AR. Atunci de ce se tace? Rolul excelentisim statal, conferit illo tempore de ctitorii AR, o obligă să ia urgent atitudine publică. Altminteri riscăm să ne trezim împresuraţi cu modificări care, treptat vor reuşi să facă din AR o instituţie dezamorsată axiologic şi identitar, de nerecunoscut. Să nu fie!
Profit de împrejurare, pentru a cere respectuos Academiei Române, plenului şi actualei conduceri, să-şi exercite grabnic nobilele atribuţii pentru care a fost creată”.

Citește și:
• IDENTITATE, SUVERANITATE ȘI UNITATE NAȚIONALĂ 
- apelul unor academicieni români
Apelul unor academicieni români Către Poporul Român, Către 
instituțiile Statului Român: Îngrijorați de evoluțiile 
interne și internaționale din ultimele decenii, caracte-
rizate printr-o continuă și alarmantă încercare de ero-
dare a identității, suveranității și unității naționale a 
României, cu multe acțiuni plasate sub semnul globalismului 
nivelator sau al unei exagerate ”corectitudini politice”, dar și cu multe 
acțiuni îndreptate direct împotriva Statului și Poporului Român (rescrierea 
tendențioasă, lacunară sau chiar mistificatoare a istoriei, denigrarea sim-
bolurilor naționale, subminarea valorilor și instituțiilor fundamentale, 
sabotarea viitorului, dezmoștenirea generațiilor care vin după noi prin vân-
zarea pământului, a resurselor soluluiși subsolului, prin defrișări masive, 
prin înstrăinarea sau falimentarea unităților economice, prin degradarea 
învățământului și a sistemului sanitar, prin politizarea excesivă a tuturor 
subsistemelor statului și societății, ceea ce are ca efect deprofesionaliza-
rea, confuzia valorilor, corupția, lipsa de eficiență, apariția unor tensi-
uni sociale (Citește mai departe...)
Loading...
loading...

8 COMENTARII

  1. Sa intelegem ca ar fi mai bine sa fim colonizaţi de Rusia? Ramam uluit sa constat aceste idei la un foarte cunoscut om de cultura roman, cand noi avem iata trei sute de ani de istorie nefericita in relatie cu statul de la răsărit…

  2. As fi foarte curios si recunoscator sa-mi prezentati o alta varianta care ar fi potrivita, benefica pentru poporul nostru. Istoria ultimelor doua secole ne arata vointa chinuita a acestui popor de a accesa zona de civilizatie a lumii – Occidentul. Articolul dvs nu prezinta o alta posibilitate ceea ce mareste disperarea unui cetatean obisnuit care cauta repere de incredere. Nu sunt nici politician, nici analist…mai curand ii tratez cu suspiciune pe acestia. Sunt fizician pensionar si chiar daca o sa mor maine, imi pasa de Tara mea!

  3. Domnule Ioan Leanca ,noi romanii nu trebuie sa fim colonizati nici de vestici nici de estici . noi trebuie neaparat sa promovam valorile neamului nostru si sa reactionam ferm si cu demnitate la tot ce ar putea afecta spiritul si civilizatia daco romaneasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.