Miza majoră a momentului: a învinge plutocrația

0

Cartea celor doi autori francezi, Valérie Bugault, doctor în drept, specialist în fiscalitatea internațională, și Jean Rémy, fost bancher internațional, este o lucrare de o actualitate stringentă. Într-o vreme când manipularea a devenit o stare de lucruri generalizată, când ingineriile sociale de setare a minții au făcut un salt uriaș, autorii noștri reușesc nu doar să-și păstreze spiritul critic și să spargă codurile secrete ale plutocrației globale, ci și să determine cititorul avid de adevăr și dreptate să-și recapete luciditatea. Investigația întreprinsă de aceștia poate ar fi incompletă, dacă n-ar reuși o pertinentă investigație istorică a fenomenului analizat, ce coboară până la perioadele preistorice akkadiană și sumeriană, trecând prin Antichitate și vremurile mai noi și făcând un popas temeinic și indispensabil în momentul pretinsei Revoluții Franceze. Retrospectiva în cauză urmărește un scop practic bine definit. Ea răspunde unei necesități imperative: o maladie poate fi diagnosticată și tratată cu succes doar dacă se reușește stabilirea originii acesteia. Iar vocația de prim ordin a acestei lucrări este anume definirea clară a soluțiilor practice ce se impun în vederea demontării actualului sistem financiar și juridic, ce s-a statornicit la scară globală, care servește interesele sectei cleptocratice a bancherilor internaționali și aservește toate popoarele lumii.

Într-o epocă în care oligarhia financiară planetară a reușit să croiască și să impună dominația unor modele de gândire, ce dau actualei stări de lucruri din domeniul financiar, economic, juridic și politic o aparență de normalitate ce s-ar întemeia pe niște legități imuabile, asemeni legilor fizice sau științelor exacte, Valerie Bugault și Jean Rémy deconspiră venalitatea Sistemului cu o vigoare științifică și o forță de convingere exemplare.
Ascensiunea lui „homo oeconomicus” a reprezentat o constantă de-a lungul istoriei Occidentului căzut în Modernitate. Însă triumful cămătarilor, al negustorilor a devenit posibil tocmai în momentul așa-zisei Revoluții Franceze, care a și fost rezultatul uneltirilor acestei tagme sociale departe de a se bucura de onorabilitate până la acea dată. În acest sens, una dintre virtuțile acestei cărți este capacitatea deosebită a autorilor de a arăta într-o manieră laconică și exactă, specifică unui stil academic autentic, esența epocii noi de după 1789 și a războiului nedeclarat, pe care l-au purtat fără oprire stăpânii „faptului economic” împotriva „faptului politic”.
Odată cu crima de regicid, desacralizarea puterii și proclamarea ieșirii maselor în scena istoriei, cu tot cu democrația, pluripartitismul și parlamentarismul de mucava, bune de prostit societățile seduse de vraja noii pseudoreligii, bancherii, care acaparase o forță financiară astronomică, reușesc să-și subordoneze totalmente politicul. Iar din moment ce statele au devenit niște simple instrumente de stoarcere a supraprofiturilor, regulile de joc din sfera financiară și bancară au ajuns și ele la îndemâna deținătorilor de capital. Fenomenul respectiv este disecat și adus în fața cititorului cu o forță argumentativă atât de relevantă, încât chiar și un lector neavizat în astfel de materii înțelege ușor cum e organizat mecanismul cu pricina. Autorii afirmă univoc și pe bună dreptate: statele nu mai servesc societățile, interesul public, binele comun, ci exclusiv cauza perversă a celor care controlează fluxurile marelui capital, instituțiile financiar-creditate internaționale, moneda, „faptul economic”. Tocmai împotriva acestei ordini internaționale nedrepte și chiar genocidare se ridică Valerie Bugault și Jean Rémy. Ei afirmă pe parcursul întregii lucrări prioritatea numărul unu, ce trebuie să constituie cheia reușitei popoarelor în lupta lor contra dominației banksterilor: reabilitarea politicului, emanciparea lui de sub jugul economicului.
La ora când omenirea se află pe buza unei prăpastii, dacă Sistemul reușește să-și mențină dominația globală, atunci sfârșitul istoriei umane devine inevitabil. Semnele apocaliptice ce se proiectează pe ecranul umanității – transumanismul, distrugerea în serie a mediului prielnic vieții pe pământ, mitul creșterii economice fără sfârșit, psihoza consumismului și a capitalismul hedonist – nu mai îngăduie amânarea luptei de eliberare a popoarelor lumii de sub stăpânirea servanților lui Mamona. Tocmai de aceea cartea pe care o țineți în mână este o lucrare-manifest. Dar este în același timp și un ghid practic, cu descrierea concretă și exactă a pașilor de urmat, meniți nu doar să demonteze Sistemul de azi, ci și să creeze un model echitabil, funcțional și transparent de organizare politică și economică a statelor și, în egală măsură, a relațiilor internaționale.
(prefață la cartea «A ucide Plutocația. Ghid practic pentru demontarea Sistemului»)

Preluare: flux.md via gandeste.org / Autor: Iurie Roșca

Cartea ne ajută să înțelegem, ce se întâmplă, de fapt, în realitate și în ce mod puterea sub paravanul grijii față de cetățeni, deservește în esență numai interesele elitei. Sunt incluse propuneri practice, neașteptate, dar se află în faza de executare. Ce e drept, ele vor deveni realitate numai în cazul dacă la putere vor veni patrioții țării.
„Cel care controlează volumul monedei în țara noastră este stăpân absolut pe toată industria și pe tot comerțul… și când veți realiza că sistemul întreg este foarte ușor de controlat, într-un fel sau altul, de către o foarte mică elită de oameni ce dețin puterea, nu veți avea nevoie să vi se explice în ce fel apar perioadele de inflație și de deflație”.
James A. Garfield, președintele al Statelor Unite, asasinat în 1881.

Citat din cartea «A UCIDE PLUTOCRAȚIA. Ghid practic pentru demontarea sistemului», de Valerie Bugault și Jean Remy (link pentru comandă), lansată la Chișinău.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.