„Bătrânii trăiesc prea mult și este un risc pentru economia globală, trebuie făcut ceva”

79

Îmbătrânirea populației este o provocare cunoscută. Și Fondul Monetar Internațional îi acordă o analiză amplă în fiecare întâlnire trimestrială. Ceea ce atrage atenția este agresivitatea și cinismul, care decurg dintr-un spirit practic exacerbat, cu care pune în relief problema. Fondul reclamă, între alte măsuri, ca beneficiile să fie reduse și vârsta de pensionare să fie prelungită din cauza „riscului de a trăi mai mult decât era de așteptat”.

De asemenea, propune soluții de piață pentru a reduce acest „risc”. În ceea ce privește economiștii FMI, spaniolul José Viñals numește „risc de longevitate”. „Dacă longevitatea crește cu trei ani peste ceea ce este prevăzut, până în 2050, costul îmbătrânirii – care deja este enorm pentru Guverne, întreprinderi, societăți de asigurări și particulari – va crește cu 50% în economiile avansate luând ca referință PIB-ul din 2010. Pentru țările emergente, acest cost suplimentar ar fi de 25%. În termeni absoluți, costul prevăzut va crește cu zeci de miliarde de dolari la scară globală. Acest lucru pune în pericol viabilitatea finanțelor publice prin declanșarea nivelurilor datoriei publice într-o proporție similară. În paralel, este un risc pentru solvabilitatea entităților private”.

După cum a explicat Viñals la conferința de presă în care a prezentat raportul, „a trăi mai mult este bine, dar are un risc financiar semnificativ. Ne va costa mai mult ca indivizi, corporații și guverne. De aceea, trebuie să ne îngrijorăm acum pentru riscurile longevității, astfel încât costurile să nu ne sufoce pe viitor”, a spus Viņals, șeful Departamentului Piețe de Capital.

Christine Lagarde: „Bătrânii trăiesc prea mult și este un risc pentru economia globală, trebuie făcut ceva”

În 1750, speranța de viață în țările Europei Occidentale nu ajungea la 40 de ani. Din 1900 a crescut, ajungând la 80 de ani, în 2010. La scală globală a trecut de la 48, în anii 1950, la 70 de ani, în ultimul an de referință. Dar ceea ce schimbă calculele, conform FMI, este speranța de viață când au împlinit 60 de ani. Națiunile Unite prevăd că pentru 2050 speranța de viață, plecând de la această vârstă, 60 de ani, va crește cu 26 de ani în economiile avansate și cu 22 de ani în țările în curs de dezvoltare. Trăind mai mult, populația va trebui să se plăteasca mai multe pensii și prestări la siguranța socială. În acest caz, pune ca exemplu planul de pensii private din SUA. „Companiile ar trebui să-și multiplice contribuțiile de mai multe ori pentru a putea face față acestor datorii suplimentare”, spune el. „Recunoașterea și atenuarea acestui risc este un proces care ar trebui lansat acum”.

Christine Lagarde, directoarea FMI, vrea ca reuniunea din primavara lui 2018, de la Washington, să servească pentru a privi înainte. În acest context, cere Guvernelor să admită că îmbătrânirea le poate crea probleme serioase în viitor și că este un risc. Pentru a neutraliza efectele, recomandă combinarea creșterii vârstei de pensionare cu alte măsuri. Pentru prelungirea vârstei de pensionare propune ca aceasta să fie legată de speranța de viață, astfel ca numărul de ani în care pensionarul încasează pensia să nu crească. Dar asta nu e de ajuns. FMI crede că trebuie luate și alte măsuri, și, între ele, reducerea pensiilor, creșterea cotizațiilor și posibilitatea ca Statele membre să angajeze asiguratori privați pentru a acoperi acest „risc pentru persoanele care trăiesc mai mult decât se aștepta”.

Economiștii FMI prevăd că cetățenii să-și crească economiile prin planuri de pensii, recomandă chiar să fie obligați să contracteze utilizarea ipotecilor inverse, pentru care casă în proprietate este livrată Băncii în momentul decesului, în schimbul primirii până la acea dată a unui venit lunar pentru aceasta. Fondul solicită țărilor, de asemenea, o mai mare transparență atunci când raportează tendința de îmbătrânire și modul în care se pregătesc să finanțeze pensionarea.
FMI conchide, reamintind că toate aceste reforme „vor dura ani ca să dea roade”, iar orice întârziere în acest proces va face dificilă confruntarea cu această provocare așa cum ar trebui. „A acorda atenție îmbătrânirii populației și riscului de longevitate suplimentară face parte din setul de reforme necesare pentru a restabili încrederea în viabilitatea bilanțurilor sectorului public și privat”.

Preluare: Karen Smith Blog

Economia și inșii fertili, buni de muncă grea

Capitalism paine pe bat pentru saracOamenii sunt reduși la funcția de producători-consumatori și puși exclusiv în slujba unui sistem economic în care 1% din populație deține 40% din întreaga bogăție, iar 80% dețin doar 7%. În aceste condiții, devine normal ca acești „indivizi”, „inși”, „persoane”, „forță de muncă”, „unități statistice”, „subiecți” atât de nesemnificativi pentru clasa bogată și conducătoare să ajungă să fie priviți ca animale de prăsilă de care economia are nevoie, precum agricultura primitivă odinioară de animalele de povară și de plug. Mai rămâne să fie căutați la picioare și la dinți. Puțin altfel se întâmplă deja (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

79 COMENTARII

 1. Bătrânii trăiesc prea mult sau OAMENII ?! Ar fi o întrebare ! Iar ….femeia aceasta în vârstă , de ce nu începe cu ea ,….„reforma” în acest ….domeniu ?!

 2. Tu vezi tânără sau te crezi tânără una din doua nu vezi ca ești mai bătrână decât toți bătrâni cu tine începem prima .

  • Dar scîrba asta a dat viață bătrînilor noștrii ca să-și de-a cu părerea? Să moară ea babă idioată și ingrată ….

 3. Rar mai pot fi socat de o declaratie a unui lider global,atat de lipsiti de orice forma de bun simt uman au ajuns acestia in ultimii ani. Adica cheagul asta de baba,care are uscat in ea si sangele din vine si care-i trosnesc ciolanelele in ea ca vreascurile din gardurile de nuiele de la Muzeul Satului de batrana ce este ,spune lumii intregi ca batranii sunt problema economiei si nu sistemul colonial globalist in care 1% din populatie detin 90% din averea lumii. Ce mai spune iasca de baba in continuare,prin functionarii sai,ca cetatenii vor fi obligati sa isi predea casa lor bancilor si nu copiilor lor. Bravo,bravo,bravi,succes garantat…!!!

  • Excelent comentariu! De ani de zile o preocupa bătrânii Globului, (scriind astfel de vorbe din postul ei de la Fondul Monetar) dar gloaba-globalista nu-și pune capăt zilelor pentru a scăpa ea însăși de o…persoana vârstnică! Nu-și dă seama cat e de lamentabilă și nici nu găsește un înalt funcționar (mai sus în ierarhia națiunilor și înaltelor instituții) care s-o tragă de mânecă!

  • Aveti dreptate, dar nu va varsati amarul pe femeia aceea, nu ea e de vina. In articol sunt nume de barbati, si oricum sunt mai multi care conspira in cardasie: bogatasii si politicienii lumii, dupa cum vedem.inclusiv asa-zisi oameni de stiinta: 150 mii oameni de stiinta au semnat o declaratie prin care specificau ca,spre binele Planetei, ar fi necesar sa se reduca populatia planetei! Declaratie fascistoida.

 4. Bai, dar nu se uita la cat cheltuie pe inarmare, pe birocratie, la cat fura din resursele popoarelor sarace, la salariile si pensiile lor speciale, la camata bancara? Ei se incurca in pensiile proletarilor si taranilor. Da, toate sistemele de pensii, asigurari, bancare sunt jocuri piramidale. Toate genereaza inflatie, pe care scaderea productiei si imbatranirea populatiei nu o mai compenseaza, tocmai ca BM si FMI-ul au dus o politica intentionat dezastruoasa. Pestele de la capul lor se impute. Acum nu aruncati vina pe saraci, ca va belim.

 5. Olala, lala cine vorbeste despre batraneti prea lungi, tocmai baba asta frantuza, sclerozata?!! A mai fost un nebun austriac la origine si a trecut granita la bavarezi-.Mynchen si apoi i-a prostit pe nemti, apoi a dat „foc” Europei si a ars de vii 6 000 000 de evrei, doar asa ca erau evrei si lui nu-i placeau !! Acolo ti-a fugit gandul ba a nebuna??? Si Macron te-a numit intr-o functie mare in UE pe masura Frantei !! Voi nu sunteti normai la cap !!

  • Cea mai bună soluție pentru populație ar fi impozitate pe venit la trintori din parlament de 60/sută și atunci ar creste economia țări

 6. ce pot zice decat un prost arunca o piatra si 100 destepti nu sunt asa destepti ca il asculta.
  Altfel, eu am grija de batranetea mea prin avea o locuinta mica, o sursa de venit extra, si contribui 40 ani la fondul de pensie si de stat si privata, si o sanatate radianta sa traiesc 90 ani fara niciun medicament sa moara unii prosti de ciuda.

 7. Trist,sa vad acum dupa ce am muncit 33 de ani si sper sa apuc si eu pensia peste vreo 8 ani ,ca vine una batrana si ea ca noaptea sa spuna ca traiesc prea mult ,dar ~40 ani de munca nu e prea mult pentru o femeie care a crescut si doi copii le langa serviciu ?

 8. V-ati gandit mult pana a-ti postat acest mesaj ? Parintii tai traiesc ? Sunt in varsta innaintata ? Nu crezi ca au trait prea mult ? Simti vreo jena in ce sustii ?Mi-ar ft rusine ! Mi-asi cere scuze !

  • Bună, toți au înțeles articolul, care te anunță că pentru viitor ți se pregătește ceva…. Și anume să muncești 65 sau mai mulți ani și sa cotizezi pentru pensie, și sa – ți ofere pensie 10 ani, iar dacă vei trai mai mult decît prevazut, vei fi preluat de bănci, care îți vor face o pensie lunară cit sa trăiești, în schimbul casei tale cind vei muri…. Nimeni nu trebuie să-ți ceară ție scuze, pentru ca a postat și te – a informat…. Tu ar trebui sa mulțumești celui ce postează, care are riscul de a fi blocat sau închis profilul Facebook, pentru totdeauna…. Deci, pentru dumneata, o explicație detaliată și în plus, cu cuvinte simple…. Deci globalisti urmăresc desființarea pensiei, legalizarea „morții dulci sau induse” pentru persoanele bolnave și batrine,și desființarea proprietății private… În acest fel cetățenii nu vor mai avea nimic…. Pentru viitoarele generații, care vor fi despuiate de orice fel de proprietate, va fi sclavie pură… ASTA ÎNSEAMNĂ GLOBALISMUL…. SCLAVIE MODERNA TOTALĂ CONTROLATĂ…

 9. DUPA CE ACEASTA DOAMNA NICIODATA NU A DEPUS NICI UN EFORT MINIM DE A CONTRIBUI LA ECONOMIA TARII PRIN MUNCA …DECAT PRIN INEPTII GROSOLANE LA ADRESSA BATRANILOR DECI ARE 64 SAU 65 DE ANI .NU II ESTE RUSINE SA FACA TOT POSIBILUL DE A ELIMINA PRIN ORICE MIJLOACE PARINTII NOSTRI SAU PE NOI ..DACA FACEM SI DACA AM FACE UN STUDIU MAI DETALIAT AL CONSUMULUI ACESTOR INDIVIZI CARE CONDUC CONCERNE STATE AM INMARMURI SA CONSTATAM CA TOCMAI EI SANT CEI MAI MARI CONSUMATORI SI TOCMAI EI VIN CU DIFERITE PROIECTE NESIMTITE CONTRA OMENIRII ACEASTA DOAMNA NU STIU DACA ARE COPII SAU NU NU STIU NICI VENITUL EI DUPA CARE AM VAZUT CA ESTE BANUITA CA NU AR FI FOST CINSTITA TOTALMENTE PE UNDE A LUCRAT .DUPA MINE MULTI DOMNI SI DOAMNE FARA COPII FARA RESPONSABILITATI FATA DE CINEVA NU AR TREBUI SA AIBE FUNCTIE DE CONDUCERE PLUS CEI CARE NU AU PRESTAT O MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATILOR NICI EI SA NU AIBE SANSE DE CASTIG ACESTI OAMENI NU AU NICI UN PIC DE VIZIUNE DE NECESITATILE OAMENILOR DE SUFERINTELE OAMENILOR ..VA INTREB U. M. DE UNDE GASITI ACESTE PERSONAJE FARA DE SCRUPULE CARE NU SE UITA IN OGLINDA NICIODATA SA SE VAD PE EI .DACA ANALIZEZI FATA ACESTEI DOAMNE INTREADEVAR ARATA O FATA RECE FARA NIMIC UMAN .O FI VREUN EXTRATERESTRU NU CRED …CRED CA PRIN ASEMENEA LOOBY VREA SA AJUNGA SI MAI SUS PE SCARA PROFITULUI SA NU FIE UN ANONIM ETERN SA FIE BAGAT DE SEAMA ..SI ESTE BAGAT DE SEAMA DE MULTI ., CU TEORIA MORI DE FOAME PRACTICA CONTEAZA …TEORETIC E USOR SA DAI CU PRESUPUSUL DAR PRACTIC E IMPOSIBIL

  • O zdreanta de femeie Cum au toate nebunele dreptul dea scoate așa cuvinte și .idei sa le pună în practică bai eu as omorî toți masoni astia mari și ași arde pe toți de nenorociți cică ei ne conduc pe noi mama voastră de tâmpiți

 10. FM in gura dar un batran cat a muncit si avea forte sa tina o familie, nu a cotizat la fondul de pensie pentru viata de caine care o va avea dupa pensionare!!! Intreb asa din curiozitate, cati bani a platit o viata la pensie ca sa aiba o pensie de rahat, fata de voi cu pensii speciale care mai iesiti si la 40 de ani la pensie ca ati muncit cam mult.

 11. daca politrucii ar fura mai putin si ar muncii mai mult in folosul cetatenilor,ar fi bani pentru toti.Pensii speciale pentru hoti,2,3,salarii nesimtite fara sa munceasca sunt niste gaselnite facute doar pentru alesi.Alesii astia sunt sau vor fi si ei batrani dar nu au griji,au furat cu tot neamul .

 12. E o concluzie destul de trista, dar pe noi tocmai batranii astia ne-au ingropat ca natie in ultimii 30 de an. Judecand la rece, cam are dreptate. Nu doar ca prezinta costuri mult mai mari, dar si stopeaza progresul. Asta e adevarul crud, ca vrem sau nu. Natura e cruda si nu stie de mila sau omenie, ea stie de evolutie si adaptare la mediu. Iar atunci cand nu progresezi ca specie inseamna ca te indrepti spre extinctie sau risti pe termen lung sa nu mai fii capul lantului trofic. Acum ma puteti injura. Nu ma supar.

  • Nu meriti nici macar injurat dar pacat de parintii si bunicii tai ca au un copil care gandeste asa . Nu ei te-au distrus ci clasa politica indiferent de culoare . Daca inghiti pastila cu ciuma rosie priveste in jurul tau . Toti sunt jn aceeasi clica de hoti si excroci . Nici unul din politicienii care sunt la un anumit nivel nu e sarac . Si sa nu imi spui ca au muncit pentru ce au….
   Fura pe rand .
   Dar e mai usor sa dati vina pe batrani ca au votat nu stiu ce partid . Ei nu au fb si nu riposteaza .

 13. Această individa,care se crede deșteaptă,e vai de sufletul ei.Este o creatură care se folosește dracu de ea.Trebui eliminată ea și toți care gândesc la fel ca ea.Numai cel care a creat omenirea este in măsură să hotărască când să ia sufletele înapoi.Nu acestă slujitoare a lui dracu.

 14. Cine au grija de copiii tai? Nu batranii? Cine iti platesc utilitatile si taxele, ca tu nu ai timp, pentru ca muncesti nonstop….Nu batranii?? Iar tu le doresti moarte sau ii injuri pentru ca nu poti sa stai jos in tramvai sau autobuz din cauza lor. Am ajuns o natie dementa.

 15. Chiar nu va e rusine dupa ce luati 45% din salari sa spuneti ca traiesc batrani prea mult.. dupa ce ca 40 de ani le mancati bani si le bagati la voi in buzunare mai aveti tupeul sa spuneti ca traiesc prea mult… daca de la 20 de ani se munceste pana la 60.. 40 de ani de munca 45% le luati la oameni.. si la pensie din ce luati voi la salariu de 5000 aproape 2200 aproape jumate si le dati pensi la batrani de 1000 lei sau poate chiar mai putin.. cand ei deabia se chinuie sa duca 10 maxim 20 de ani sa traisca.. dupa ce luati 40 de ani si le dati la alti doar 10 ani inapoi.. nu va e rusine nemernicilor sa bagati numai la voi in buzunare.. sa va ia si ciuma si holera si gripa spaniola si coronavirus ca voi le faceti si sa muriti in chinuri asta meritati

 16. Batrinii care azi sunt pensionari (cel puțin cei din România ) ăștia chiar și muncit si își merită pensiile . Nu sunt niste obiecte care să fie aruncate la gunoi .

  • Tu de ce traiesti sa ne dai explu sau ce noi traim cite zile vrea Dumnezu vii tu sa spui sa ne omoare nu ai nepoti si copii nesimtito Rusine sa iti fie Am muncit 42 de ani in industrie grea de grad o mi-am facut treba destul acuma vreau sa traiesc si eu nu esti de acord hahalera cine esti tu?????Terchea berchea

 17. Daca ar face lucrurile cum trebuie, bani folosiți cu capul nu cu curul atunci nu am avea probleme.Dar din banii luați de la oamenii care mai muncesc voi ii împărțiți peste măsură la cei care nu fac nimic și așa îi învățați pe paraziții societății moderne.Cum sa va ajungă banii .Voi faceți reclama la cei care cerșesc dar și UE face același lucru legal.Etc. lumea se duce de râpă.

 18. Nebuna asta ce varsta are ? Ea nu e un RISC PENTRU ECONOMIA NATIONALA? Ori a batut un apropo ca ar vrea sa moara si nu stie cum sa faca sa nu para o sinucidere si poate se gandeste cineva sa o mazileasca?

 19. O femeie smintită la cap această Christine Lagarde și ea este bătrâna deja și dacă vor sa li se scurteze zilele de pensie sa înceapă cu cei de la FMI ,care au pensii nesimțite și o atitudine neomeneasca în felul cum gândesc…!?

 20. Pai nu prea au cum si asta este o stire falsa pentru ca batrani consuma o mare parte din medicamente de tot felu asa ca nu vor renuta la ei

 21. Toți revoltații din comentarii vă rog fiți gata să platiți 60% din salariu pentru pensiile tuturor bătrînilor din țară.Pe mine nu mă doare eu singur pot să am grijă de ai mei, este și mai ieftin.

 22. Eu zic să-i împușcăm și pe Christgine, și pe Viñals! Preventiv: e mare riscul ca să îmbătrânească, iar la modul cum au trăit până acum, vor continua să trăiască MUUUUULT, deci, va crește riscu’… Așa că mai bine să-i împușcăm, preventiv… Ha, ce zici, madam Lagardere???

 23. Asemena „politicieni„, așa situație internațională .
  Incapacitatea lor de a găsi soluții reale, neputința lor de a face ceva, inutilitatea lor în funcțiile pe care le ocupă prin nu se știe ce mijloace, determină și poate induce asemenea soluții schzofrenice.
  Nici în glumă(proasă) un OM cât de cât normal, nu ar putea spune o asemenea rușinoasă abominație.
  Suntem reprezentați și conduși în forurile superioare europene de anormali atâta timp cât această anormală există acolo ca făcând parte dintre ei.
  Îi reprezintă.
  Rușine!

 24. Rușine să îți fie babă ce ești! Ar trebui să fi chinuită și batjocorită cu toată familia ta.Legată,tăiată și pusă sare pe tăieturi să simți toată durerea bătrânilor care sau zbătut cu ani grei de muncă pentru o pensie de căcat în timp ce voi bine mersi trăiți bine pe spatele lor. Vă îmbogățit prin furatul banilor de la acei bătrâni. Mi-ar fi rușine în locul tău să mai ies în stradă și să dau ochii cu oameni. Să îmi mai privesc părinți în ochii! Nu te poți numi ființă umană! Nici cu animale nu te poți compara că ăia au grijă unul de altul! RUȘINE RĂPĂNĂTURĂ!!!!

 25. In secolul 21 pensia deja trebuie să fie la alegere privată sau de stat ? voi furați banii ei spuneți că nu va ajung bani…. Nu mă interesează cine și cînd o să pleacă la pensie. Aritmetică, daca ași băga impozitul lunar in bancă la % sau in imobil ași fi primit mai mult la bătrînețe decît acordă statul.

 26. Germania a hotarit acodarea de 500 de Miliarde € de la Bugetul de stat al Germaniei pentru conbaterea perderile provocate de Covid-19.Franta a stabilit suma de 300 de Miliarde de € tot de la Bugetul propiul iar Comisia Europeana aproba sa se faca acest exercitiu.NU sunt bani de la Bugetul UE , raspindirea de Feke News pe timp de Pandemie vor fi extrem de tare pedepsit . Citatul de mai sus din Titlul articolului este un Feke News scos absolut din contest . Cine raspindeste astfel de stiri vor raspunde , suntem in stare de Pandemie si este foarte grav.😢😢😢😢

  • Nu este fake. Aceste teorii nu sunt noi.Eu am auzit aceste idei de 40 ani incoace. Am auzit si teorii de genul: Razboaiele sunt binevenite in istoria lumii, pt. ca se inmulteste prea mult populatia planetei.
   Si de asemenea, in urma cu 8 ani am citit pe net ingrijorarea tuturor statelor ca nu au fonduri sa le plateasca pensiile pensionarilor, si ca, atunci cand a fost conceput sistemul de pensii, nu s-au asteptat ca pensionarii sa traiasca atat de mult.Asa ca degeaba o injurati pe femeia din poza, nu ea a inventat acele teorii, si nu ea e cea de care depinde totul: caracatita mafiei e mult mai mare.

 27. Daca administratorii, mai nou zisii manageri ai fodurilor de pensii au ajuns la concluzia ca traim prea mult, cred ca este cazul sa desfiintam sistemul asta complet.
  Multe probleme s-ar rezolva asa.
  Fiecare va fi responsabil sa isi dramuiasca economiile de o viata singur dupa bunul plac. Fiecare va trebui sa-si creasca copiii intr-un mod responsabil si onorabil, si nu doar sa arunce datoria pe stat si scoala (apropos sintagma cei 7 ani de acasa a disparut complet). Daca l-ai crescut bine, cu respect si dragoste pt pariniti, o sa te ajute la batranete, o sa aiba un colt de paine si un pat. Daca nu, nu. Asa o sa mai scapam si de pramatiile si delincventii care sunt produsi pe banda rulanda de scoli – ce sa vezi, au si studii universitare unii.

  • Nu este fake news, cum o interpretați dvs, de abia de aici începe falsitatea. Deci, ca și mulți alții, vă luptați cu un monstru imaginar, pe care tot mintea dvs l-a creat, declarațiile sunt autentice și, mai mult, sunt strict obiective și îndreptățite.

 28. Dar tu esti Dumnezeu…jigodie ? De unde si pana unde imi programezi tu mie viata….poate am avut o tinerete de rahat si vreau macar la batranete sa ma bucur de liniste…nu sa stau cu frica in san ca o dobitoaca ca tine ..imi pandeste zilele. Iti dau un sfat….aplica.ti planul in directia familiei si neamului tau….numai si numai asa va fi salvata economia globala..Oare de unde mai iesiti ….savantilor…rasariti ca ciupercile dupa ploaie….?

 29. Deci de aia ati pus pensionarea la 65 de ani …k sa nu mai apucam sa o luam …platim o viata intreaga k prosti cu speranta sa avem o pensie la batranete …pensie pe care nu o mai apucam ….prafu sa se aleaga de voi

 30. Dacă ea vrea să mor prematur, atunci eu vreau să moară ea prematur.
  De aceea mă voi ruga mereu pentru viață șisănătatea Christinei Lagarde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.