Cuvinte ce trebuiau demult rostite

3

„Voltaire a chemat odată copiii şi aceştia l-au rugat să spună o poveste cu bandiţi. Voltaire a început aşa: „A fost odată un bancher”. Pare să fie o glumă sinistră pentru bancheri, dar aşa sunt”.
Nu, aceste cuvinte nu sunt cuvintele vreunui avocat ce reprezintă clienţi în procese împotriva instituţiilor bancare. Sunt cuvintele spuse chiar de guvernatorul Băncii Naţionale a României.
„Bandiţi”, „…nu neapărat să îţi tai clientul la beregată”, cuvinte şi expresii pe care nu aş fi crezut că domnul Guvernator le va rosti în felul acesta într-un discurs public. Dar uite că a venit şi ziua când şeful organismului care supervizează sistemul bancar a rostit cuvinte pe care oamenii de rând, clienţii de zi cu zi ai băncilor din România le rostesc destul de frecvent.

Vă mulţumim, domnule Guvernator! Vă mulţumim că aţi reuşit să vă puneţi în pielea milioanelor de români care au avut într-un fel sau altul cu băncile din România, fie că vorbim de reprezentanţi ai companiilor, oameni de afaceri sau chiar persoane fizice, oameni simpli care au vrut un credit sau un alt serviciu bancar oricât de mic.
Singura menţiune pe care simt nevoia de a o expune este aceea că sunt cuvinte ce trebuiau demult rostite deşi, în mod evident, este bine mai târziu decât niciodată.
Fiţi sigur că aţi „răzbunat”, dacă pot să spun aşa, mulţi clienţi ai sistemului bancar, însă, în acelaşi timp, trebuie spus faptul că dacă aceste cuvinte erau rostite cu nişte ani în urmă, în mod sigur sistemul bancar din România ar fi fost diferit faţă de cel pe care îl avem acum.
E greu acum să mai schimbi ceva. Asta pentru că „bandiţii” s-au obişnuit de atâţia ani să stea „cu cuţitul la beregată”.

Preluare: capital.ro / Autor: Valentin Vioreanu

Loading...
loading...

3 COMENTARII

 1. Gura prostului adevăr grăiește . Mugurele zi mata
  Cine te-a pus să statalizezi societățile comerciale care formau SISTEMUL BANCAR DIN ROMÂNIA că nu erau de stat
  Cine te-a pus să semnezi în ianuarie 90 la București actele cu TRILATERALA
  Cine te-a pus să înstrăinezi PATRIMONIILE ȘI TEZAURELE
  ȘTII CE AI FĂCUT ? NU POȚI SPUNE NU CĂ NU EȘTI INCONȘTIENT ȘI TOTUL A FOST PLANIFICAT. IMIXTIUNE ÎN STATUT, GESTIUNE ,PATRIMONIU PÂNĂ LA TRADARE DE ȚARĂ
  MUGURELE ȘTII CĂ PÂNĂ SA VENIȚI VOI ĂȘTIA CU ȘORȚ CU COMPAS ȘI ECHER 1830 DIFERENȚA DE GREUTATE VĂ ATÂRNA DE URECHI IAR VOI COMERSANȚII ÎN INTERSECȚIE ?
  BĂ NICI MĂCAR BNR NU MAI AVEM

 2. http://www.deutschlandfunk.de/klimaforscher-stefan-rahmstorf-golfstrom-abschwaechung.697.de.html?dram:article_id=415386
  Cautati va rog materiale asemanatoare!
  Pentru prima data a aparut informatia in mediile oficiale (preluata si azi dimineata de postul 1 de televiziune german!) si inca pe un ton ce cu putin timp in urma parea imposibil!
  Au admis chiar posibilitatea ca s-ar putea opri de tot!
  Au recunoscut ce stim demult ca aceste date sunt cunoscute din anii 70-80 dar firme ca exxon au impiedicat si musamalizat aceste publicatii!
  Eu am dezbatut deseori tema asta pe forumuri, dar ca de obicei, doar zambete ingaduitoare!
  Consecintele ar fi catastrofale pentru nordvestul Europei si nu numai!
  Climatic si mai rau, geopolitic!
  Adio iesitul din iarna in tari ca Irlanda, UK, Norvegia ca de altfel toate tarile riverane Atlanticului (in cazulnostru partea europeana!)cu o pereche de adidasi si o jaca subtire!
  Adio locuinte tipic engleze cu ferestre simple, cladiri fara izolatie; nu vor castiga cat sa suporte costurile de incalzire! Neapole se afla la latitudinea New York-ului si are -35° iarna!
  Anglia e mai sus ca Labradorul, Norwegia e la latitudinea Groenlandei!
  Bineinteles ca la urma au atribuit toate acestea “incalzirii globale”!
  Chiar daca urmeaza o glaciatiune …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.