«Deschide ochii!»

1

Pe 4 ianuarie 2016, PRO TV îi aducea în premieră absolută pe Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Aylin Cadir, Răzvan Vasilescu, Radu Gabriel, Luminița Gheorghiu, Andreea Vasile și Sergiu Costache pe micile ecrane.
Producția românească «Deschide ochii» aducea în cele 6 episoade povestea plină de intriga a unui avocat nevăzător și cazuri neobișnuite în instanță.
Victor Rebengiuc interpreta rolul lui Horia Barbu, un avocat direct, franc, care nu folosește ocolișuri și nu menajează pe nimeni. Îi place foarte mult muzica, în special Mozart – a apărut pe coperta revistei Baroului, «Avocatul», cu titlul Profesorul Barbu, avocatul meloman. Perspicace, îi place să analizeze fiecare detaliu pe care îl aude, care trece pe lânga el. «Deschide ochii» este o vorbă pe care le-o spune studenților la fiecare început de an, chiar dacă în modul cel mai ironic, pentru că el este orb.

„Observați, fiți treji, atenți la oameni, la cazuri, la conjuncturi, nu credeți în capcane, nu faceți compromisuri, nu fiți superficiali, fiți riguroși când e nevoie și subtili când e cazul. Judecați obiectiv, fiți cinstiți cu voi înșivă și cu cei din jurul vostru și, mai ales, nu vă vindeți! Țara asta e plină de mercenari, de corupți, de duplicitari, dacă există o speranță cât de cât credibilă, numai de la generația voastră va veni! Deschide ochii!”, le spune el studenților.

Pentru că Horia Barbu este avocat și profesor la Facultatea de Drept. Este genial, idealist, suprinzător, perspicace și îi place să analizeze fiecare detaliu, fie că e vorba despre o persoană, situație sau replică. Depune pasiune în tot ceea ce face, atât la cabinetul de avocatură, cât și atunci când se află la catedră. Are principii clare, pe care le respectă întotdeauna și apără numai oameni nevinovați, acuzați pe nedrept.
Într-o lume în care nimic nu este ceea ce pare, doar el, un orb, poate privi dincolo de aparențe.
„Interpretez rolul unui avocat dedicat justiției, dreptății, un avocat care este alături de oamenii simpli, care își găsesc cu greu dreptatea, pentru că nu au suficienți bani. Marea provocare pe care am avut-o cu rolul a fost faptul că am avut de interpretat un personaj lipsit de vedere, a trebuit să mă documentez.
Am fost în asociații de nevăzători și am cunoscut oameni absolut minunați, de o generozitate fără margini, optimiști, tonici, care m-au inspirat în vedere cu acest personaj”, a declarat Victor Rebengiuc despre serialul «Deschide ochii».

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. NU NUMAI ROMAN SUPER INTELECTUAL, ACTOR DE EXCEPTIE (am fost la TNB la „Regele moare” de Ionescu!!!-GENIAL si dansul si Mariana MIhut!!!) si MARE PATRIOT!!!
    Ca multi dintre noi, se opune coruptiei, prostiei, tradarii PSD/ALDE/UDMR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.