S-a atins limita trădării

4

48 de senatori PSD, toţi senatorii ALDE şi UDMR au votat împotriva arborării obligatorii a Drapelului Naţional de 1 Decembrie pe arterele principale de circulaţie

Potrivit textului de lege actual, „Drapelul României se arborează temporar: a) cu prilejul zilei naţionale a României şi al altor sărbători naţionale, în locurile publice stabilite de autorităţile locale; b) cu ocazia festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter local, naţional şi internaţional, în locurile unde acestea se desfăşoară; c) cu prilejul vizitelor oficiale întreprinse în România de şefi de stat şi de guvern, precum şi de înalte personalităţi politice reprezentând principalele organisme internaţionale interguvernamentale, la aeroporturi, gări, porturi şi pe diferite trasee; d) în cadrul ceremoniilor militare, conform regulamentelor militare; e) cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive, pe stadioane şi alte baze sportive; şi f) în timpul campaniilor electorale, la sediul birourilor, comisiilor electorale şi al secţiilor de votare”.

Camera Deputaţilor a propus modificarea legii prin introducerea unei noi litere, potrivit căreia drapelul ar fi urmat să fie arborat şi „pe arterele principale de circulaţie, cu cinci zile înainte de 1 Decembrie”.
Proiectul a primit raport de adoptare din partea Comisiei de administraţie publică, dar cu toate acestea a fost respins cu 62 de voturi împotrivă şi doar 26 pentru. Spre stupefacţia întregii ţări, 48 de senatori PSD şi toţi senatorii ALDE şi UDMR au votat, miercuri, „împotrivă”. Tot împotrivă au votat şi doi deputaţi USR. Nicolae Avram, senator de Sibiu, a fost singurul social-democrat care a votat pentru arborare. De asemenea, senatorii PNL şi PMP au votat exclusiv „pentru”.
După atâtea experienţe triste, noi, românii harghiteni, ştim prea bine că politicienii te pot vinde oricând, oricum şi pe oricât, că votul, după ce este dat, nu mai valorează nimic în ochii acestora până la alegerile viitoare, când vin iarăşi să-ţi cerşească în curte. Între două scrutine, interesul poartă fesul şi nimic altceva. Sigur, nu ne-am aştepta să voteze pentru tricolor marele patriot Korodi, dar faptul că, exceptându-l pe d-l Avram, toţi senatorii PSD şi ALDE din Ardeal au comis această porcărie chiar în anul Centenarului este de neimaginat. Nu mai există ţară, Onoare, oameni din sângele tău care au murit pentru întregire, nu mai există pur şi simplu nimic în lumea aceasta decât dorinţa fierbinte de satisfacere a intereselor UDMR. Nivelul la care au ajuns politicienii români este cel mai de jos din ultimii o sută de ani şi, probabil, cel mai de jos posibil din toată istoria României. Grav este nu doar faptul că această liotă ascultă de ordinul unuia ca Şerban Nicolae, ci că sufletul de slugă nu poate fi scos din om decât după 40 de ani de rătăcire în pustie, cum spune Biblia…

Preluare: Informația Harghitei / Autor: M. Groza

“Arborarea drapelului pe principalele artere de circulaţie din fiecare localitate, pe lângă cele de pe clădirile instituţiilor publice ar reprezenta pentru tinerele generaţii exemple vii, educative prin care jertfa înaintaşilor să fie mereu în faţa ochilor lor, iar arborarea drapelului naţional reprezintă şi acesta un element esenţial de educare a spiritului civic”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorilor.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. Noi suntem de vina , datorita lipsei reactiei ! Dragnea , agreat de jidani , Codruta , de americani , iar nota de plata o platim noi !

  2. Ne pierdem identitatea cu acesti „aleși” pupincuriști de rang occidental…nu i’ ar mai primi mama lor in propriul budoar…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.