Canada a interzis folosirea cuvintelor „Mamă”, „Tată”, „Doamnă”, „Domnule” și „Domnișoară” în serviciile publice

2

Plângerea unui cuplu de homosexuali, întrebat de funcționarii publici cine este „mama” și cine „tatăl”, a dus la o altă culme a absurdității politice în Canada. Funcționarii din sectorul public din această țară nu se vor mai putea referi la cetățenii cu care intră în contact zilnic cu apelativul „domnule”, „doamnă” sau orice alt termen specific de gen.
„Guvernul canadian a decis să folosească genul neutru în toate formularele sale”, a declarat Mathieu Filion, director de comunicare al ministrului Familiei, Jean-Yves Duclos.
Măsura a fost luată pentru a evita „manifestarea unei atitudini părtinitoare vizavi de un anumit sex sau sex biologic”, și din respect pentru populația „diversă” a țării.
Service Canada, organismul care răspunde de serviciile federale pentru cetățeni, „a decis să refacă toate formularele, deoarece acestea nu sunt adaptate realităținor de astăzi”, a explicat Filion.

Măsura guvernului canadian a fost luată după ce ministrul Duclos a relatat în ianuarie 2018 „groaznicele necazuri” ale unui cuplu de homosexuali din Noua Scoție, care au dorit să i se elibereze copilului lor o carte de asigurări sociale și „au fost întrebați cine este tatăl și cine este mama”.
Termenii interziși de acum înainte sunt „mamă”, „tată”, „domnule”, „doamnă” și „domnișoară”. În schimb, angajații publici sunt îndrumați să-i numească pe „părinți” pe nume din acte și să-i întrebe mai întâi cum ar dori să li se adreseze. Mai mult, angajații publici sunt avertizați că vor fi atent monitorizați, printr- un program special, pentru a vedea dacă vor respecta noile reguli. Conform documentelor citate de Radio Canada, termenii de „tata” și „mama” au fost eliminați din formularul de cerere pentru numărul de asigurare socială.
„Acum, vor fi solicitate doar numele părinților”, a explicat oficialul canadian.
Actualizarea în conformitate cu corectitudinea politică a formularelor electronice necesită o muncă uriașă de codificare.
„Nu va mai exista gen, scrisoarea va fi trimisă doar pe numele persoanei”, a spus Filion.
În convorbirile telefonice, funcționarii federali vor începe prin a întreba: „Cum doriți să vi se spună astăzi? Unii vor răspunde Domnul X, alții Doamna X sau doar prenumele lor…”, a explicat purtătorul de cuvânt al ministrului Familiei.
În februarie 2018, senatorii canadieni au votat o lege care modifică textul imnului național al țării, astfel încât să facă trimitere la genul neutru, nu la persoane de sex masculin sau feminin.
Legea modifică varianta în limba engleză a imnului naţional, pentru a înceta să mai fie discriminatorie, înlocuind cuvântul „fii” cu „noi”. Versul „Adevărata dragoste de ţară domneşte în fiii tăi” va fi înlocuit cu „Adevărata dragoste de ţară domneşte în noi toţi”.
Versiunea în limba engleză a melodiei „O, Canada”, care nu reprezintă o traducere exactă a versiunii franceze, a fost compusă în anul 1908 de Robert Stanley Weir şi a suferit modificări de-a lungul anilor. A devenit imnul naţional al Canadei în anul 1980.
Prim-ministrul Justin Trudeau, care a făcut din „egalitatea de gen” o prioritate absolută a administraţiei sale, a apreciat decizia Senatului: „Un alt pas către egalitatea de gen”.

Citește și:
Political correctness• Teroarea Corectitudinii Politice
• „Domnilor și doamnelor, dragi homosexuali și lesbiene, 
adrogini, bisexuali, variabili-sexual, inter-sexuali, 
asexuali, pansexuali, trans-bărbați, trans-femei, inter-
femei, inter-bărbați, inter-sexuali, dual-sexuali, 
hermafrodiți, transvertiți, cros-sexuali și alte genuri”
• Imbecilitatea Corectitudinii Politice în acțiune
• „Ne îndreptăm spre o globalizare totalitară”
• Odă bucuriei de a fi mereu copil
Loading...
loading...

2 COMENTARII

 1. “😂😂😂 Ingerul” 😢😢😢😢😇

  No …asta e ! Nu poți sa zici nimic decât sa ne ferească bunul Dumnezeu de minciuni media și de o asa mentalitate dacă ar fi sa fie real.

  Anonimus scrieți Canada și afișați poze cu Premierul Canadei ma gândesc ca legile nu le face Trudeau singur.

  Trudeau o fi Androgin (am înțeles ca Îngerii ar fi Androgini și asexuali adică fără sex)😴😴😴😂😂😂cu aripi invizibile?
  Without any ofense premier.

  Oh shit I’did IT again” I’am less harmth”.

  Ooopss or less Hurt 😴😴😴😂😂😴😴😇😢😢😢❤

  Being a Mother is an huge privilege and a father too…

  I’hoppe one Day having too IT and ofcourse I’would prefer being called Mother. 😇😗😙😘😘😘😗😗😗❤
  And I’would never called Premierul Trudeau, Justin .

  But mr.Trudeau or premier Trudeau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.