„În capitale îndepărtate se decide în privința noastră, deși în realitate noi muncim pentru alții”

2

Președintele polonez, Andrzej Duda, a comparat situații ținând de apartenența țării sale la Uniunea Europeană cu altele din istorie, din trecut pe când Polonia se afla sub ocupația imperiile rus, austro-ungar sau german, descriind o stare în care „undeva departe, în capitale îndepărtate se decide în privința noastră și în realitate noi muncim pentru alții”.
„Astăzi avem o Polonie suverană și independentă care, cred în acest lucru!, va fi un stat unde vom trăi din ce în ce mai bine. Vorbiți despre aceasta copiilor voștri”, a spus prețedintele în discursul său susținut la Kamienna Gora, în Silezia Inferioară, în cadrul unei manifestări dedicate Centenarului independenței Poloniei.

„Pentru că, adesea, oamenii ne spun: la ce e bună Polonia? Uniunea Europeană e mai importantă”. Dar a vorbit în continuare despre istoria Poloniei, când această țară a trăit sub diverse ocupații, începând din anul 1795 și până în 1918, când și-a câștigat independența al cărei Centenar îl sărbătorește în 2018.
„Toți acești oameni să-și amintească cei 123 de ani de partaje teritoriale. Și atunci au fost oameni care spuneau: poate că va fi mai bine, nu vor mai fi dispute, revolte, insurecții, războaie, aventuri, confederații, vom avea în sfârșit pace”, dar apoi „au înțeles repede că războaiele continuă, aventurile continuă, dar că noi nu mai avem nicio influență, că nu mai putem decide pentru noi înșine, că acum, undeva departe, în capitale îndepărtate, se decide în privința noastră, ne luăm de acolo banii pe care îi câștigăm pentru munca noastră, deși în realitate noi muncim pentru alții”, a continuat președintele Andrzej Duda.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. De ce intotdeauna in alte tari se intimpla sa fie cite un conducator cu capul pe umeri si in Romania niciodata de 28 de ani incoace ! Oare unde a gresit poporul asta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.