Guvernul din Paraguay respinge ideologia gender

0

Enrique Riera, secretarul Educației din Paraguay, a spus reporterilor că legea fundamentală a țării, Constituția, recunoaște „familia tradițională” formată din „tată, mamă și copii”, afirmând că guvernul va elimina din școli toate materialele care promovează ideologia falsă transgender introdusă de administrația anterioară.
Într-o conferință de presă din 18 septembrie 2017, Riera a deplâns „confuzia” și criticile pe care guvernul le-a primit după ce o serie de postări pe rețelele de socializare au afirmat că în școlile din Paraguay elevii învață că genul este o construcție socială, că bărbatul și femeia nu s-au născut ca atare, printre alte concepte legate de ideologia de gen.

Secretarul a condamnat conținutul acordului semnat de administrația fostului președinte Fernando Lugo cu un grup homosexual numit We are gay (Noi suntem homosexuali). „Administrația Lugo a semnat un acord între We are gay și Directoratul de Formare Continuă. Acest acord a generat o serie de materiale educaționale care au rămas în uz și disponibile pe site-ul guvernului”, a spus Riera.
Secretarul a arătat că el a „ordonat ca materialele să fie retrase și revizuite, pentru că ele conțin o frază care a creat întreaga problemă” și anume „unde se spune literalmente că genul este o construcție socială”.
„Vreau să vă spun că Ministerul Educației se bazează pe articolul 52 din Constituția Națională, pe familia tradițională, pe valorile tradiționale, cu tată, mamă și copii. Este, de asemenea, și poziția mea personală și în mod firesc respectăm și opțiunile diferite, dar nu le vom inocula în școlile noastre publice”.
Articolul 52 din Constituția Paraguayului stabilește că „uniunea în căsătoria dintre bărbat și femeie este una din componentele fundamentale ale formării familiei”.
Secretarul Educației a declarat că l-a informat pe Președintele Paraguayului, Horacio Cartes, în legătură cu modul în care a apărut această confuzie.

Termenul „gender” provine din cercetarea sociologică a genului. Spre deosebire de sexul biologic al omului, această teorie observă categoria de „gender”, adică „sexul social”.

Ideea este un exces și aparține mișcării feministe promovate de Simone Beauvoir, care spunea că „femeia nu se naște femeie, ci devine femeie prin societatea în care trăiește”.

În cartea de căpătâi a ideologiei gender «Încurcături ale genului: feminism și subversiunea identității» («Gender Trouble: Feminism and the Subversion of Identity», 1990) autoarea Judith Butler afirmă că genul și sexualitatea, categorii aparent naturale (biologice), sunt de fapt construcții culturale. Ea argumentează că genul este un act performativ: nu ne naștem ca aparținând unei anumite categorii de gen, ci societatea creează categoria de gen căreia îi aparținem.

Gender Mainstreaming este noua ideologie care și-a propus să promoveze egalizarea genurilor/sexelor. Este definită ca „o luare în considerare a diverselor situații și interese de viață la bărbați și femei în toate deciziile, din toate planurile sociale”. Termenul de gender mainstreaming s-a folosit prima dată la Conferința Mondială a Femeilor din Nairobi 1985, iar apoi s-a dezvoltat la următoarea Conferință de acest gen: Peking, 1995.

Începând cu Convenția de la Amsterdam, din 1997/1999, implementarea gender mainstreaming este unul din țelurile declarate al Uniunii Europene. Unele guverne, precum cel al Germaniei, și-au însușit deja această sarcină atotcuprinzătoare în toate programele și structurile sale politice/economice/educative etc.

Politicile de stat gender așadar apără sonor toate deviațiile morale posibile ale comportamentelor precum feminismul, homosexualitatea, trans-genderismul, fiind în fapt un război nedeclarat împotriva valorilor morale tradiționale.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.