Schimbarea la față a Episcopiei Hușilor

0

De când a fost instalat ca episcop al Hușilor, părintele Ignatie a transformat radical și a deschis biserica către enoriași. Astfel s-a putut întâmpla ca, la sfârșitul săptămânii trecute, 70 de eleve de la internatul Liceului “Ștefan Procopiu” să participe la o întâlnire duhovnicească: “Comunicare și comuniune în spațiul creștin”. “Caravana dăruirii” a fost o acțiune umanitară prin care au fost ajutate cu hrană 90 de persoane nevoiașe din comuna Costești.

În scurtul timp de la instalarea sa ca episcop al Hușiului, părintele Ignatie a schimbat radical fața bisericii în județul Vaslui, modul în care este percepută de către vasluieni și relația cu enoriașii. Scandalul sexual care a afectat instituția și care l-a avut ca pricipal protagonist pe fostul episcop este acum de domeniul trecutului, sub patronajul noului episcop biserica arătându-și o altă față, deschizându-se către oamenii din județ prin acțiuni sociale și umanitare și o comunicare mult mai bună.
Numai în ultima săptămână, pe lângă slujbele pe care episcopil Ignatie le oficiază în diverse biserici din județ, site-ul Episcopiei Hușilor a anunțat demararea unei campanii umanitare și o întâlnire duhovnicească la care au participat elevele de la internatul Liceului “Ștefan Procopiu”.
La sfârșitul săptămânii trecute, 70 de eleve cazate în internatul de fete al Liceului “Ștefan Procopiu” din municipiul Vaslui au participat la o întâlnire duhovnicească intitulată “Comunicare și comuniune în spațiul creștin” în cadrul căreia le-a vorbit părintele Cosmin Gubernat, consilier cultural al Episcopiei Hușilor. „Această întâlnire, dedicată familiarizării tinerilor cu valorile și frumusețea vieții creștine, s-a desfășurat cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie al Hușilor, și face parte dintr-o serie mai largă de activități pe care Episcopia Hușilor le propune tinerei generații pentru îmbrățișarea valorilor perene ale Ortodoxiei”, au transmis reprezentanții Episcopiei.

Programul social-filantropic “Caravana dăruirii” este o altă acțiune a bisericii, prin care 90 de persoane, copii și vârstnici, din satele Chițcani, Rădești, Puntișeni și Costești din protopopiatul Vaslui, au primit pachete constând în alimente de bază (orez, făină de grâu, ulei, zahăr, paste, conserve, mazăre, fasole), dulciuri, haine și jucării. „Caravana dăruirii este rodul parteneriatului încheiat de Sectorul Cultural-Misionar al Eparhiei cu Parohia “Sfântul Ierarh Spiridon” din localitatea Reggio Emilia, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, păstorită de părintele Mihail Adrian Ciocîrlan”, se transmite din partea Episcopiei.
De remarcat este și implicarea Episcopiei, alături de Organizația Pro Vita Vaslui și Primăria municipiului Vaslui, în organizarea, pe 24 martie, a Marșului pentru Viață, manifestare care va avea loc în Centrul Civic și la care se așteaptă o participare numeroasă din partea vasluienilor.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.