Europarlamentar austriac: „Guvernul român permite distrugerea pădurilor virgine de dragul profitului”

5

„Acum scrie negru pe alb. Defrișarea ultimelor păduri virgine din Europa este ilegală. Polonia trebuie să ia cunoștință de asta și să respecte în sfârșit legislația europeană”, spune europarlamentarul ecologist austriac Thomas Waitz, într-o declarație pentru boarse-express.com.
După ce a salutat o decizie definitivă a Curții Europene de Justiție privind distrugerea resurselor forestiere din Bielaowieza, Polonia, el a atras atenția că aproape concomitent și departe de ochii opiniei publice europene are loc o distrugere și mai dramatică a pădurilor virgine din țara noastră.

„În România, unde se află aproape două treimi din pădurile virgine ale Europei, se defrișează de ani buni și sistematic parcuri naționale și alte rezervații naturale protejate, inclusiv zone aflate în patrimoniul UNESCO. Guvernul român permite distrugerea pădurilor virgine de dragul profitului. Ca și în cazul Bialowieza, acest lucru nu este doar o catastrofă națională, ci și o încălcare flagrantă a legislației europene. Nu o să mai tolerăm așa ceva”, a declarat europarlamentarul „Verzilor”, licențiat la rândul său în silvicultură.
Pentru a vedea care este situația în teren, Waitz a anunțat că va veni personal în România, împreună cu organizațiile non-guvernamentale EuroNatur și Agent Green.
„Voi examina gradul de distrugere în luna mai. Dacă rapoartele se confirmă, atunci voi face tot ce îmi stă în putință pentru a iniția o acțiune împotriva României pentru încălcarea dreptului comunitar”, a spua Waitz.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

5 COMENTARII

  1. Ce mai , s-a supus unui vot public problema tăierii pădurilor din parcul natural aflat în zona băilor Herculane ….și ce să vezi!? Ieri noapte a ,, izbucnit un incendiu” în pădurea de pin negru , printre putinele locuri din lume in care această specie de arbori se găsește …..ce coincidență!!!

    • Bravo pe dracu.Austriacul e la fel de hot ca si cei care vand.Nu mai dati voi atata dreptate strainilor ca astia intotdeauna au mituit,au santajat,au jefuit Romania.Nationalismul si lideri nationalisti precum Orban Viktor este solitia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.