Președintele Consiliului Județean Vaslui a luat-o razna …de tot!

0

Pe sutele de mii care protestau împotriva modificării legilor justiției i-a numit „răgălii”, pe cei care au comentat negativ numiri politice în funcții publice „frustrați”, ziariștii incomozi au fost numiți adesea „imbecili”, iar acum cei care au relatat despre cheltuielile nejustificate din banii publici la Asistența Socială Vaslui (2,5 milioane) sunt „tembeli”. Dar Buzatu, liderul pesediștilor vasluieni, ajuns la vârsta pensionării și cu semne de instalare a unei senilități timpurii, a ”reformat” în treacăt și statul de drept: a declarat că justiția nu poate fi independentă, doar actele sale… Să fie clar: cine nu e de acord cu screloza lui „nea Mitică” e rău, doar nea Mitică e (ne)bun…

Dumitru Buzatu

După ce i-a numit pe cei care protestau împotriva legilor justiției „răgălii”, iar pe cei care nu erau de acord cu numirile politice în funcții publice „frustrați”, făcându-se astfel cunoscut la nivel național, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, oferă o altă mostră de ”înțelepciune” vasluiană: îi numește pe ziariștii care au relatat despre cheltuirea nejustificată a banului public la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui “tembeli”. Asta deși materialele de presă fuseseră documentate pe baza concluziilor raportului Curții de Conturi. Același Buzatu “reforma” în treacăt statul de drept, declarând că justiția nu poate fi independentă, doar actele sale pot fi…
Ajuns aproape de vârsta pensionării, Buzatu dă semne evidente de instalare a unei senilității timpurii și a unei screloze la fel de …temporale și caracteristice pentru etapa istorică prin care trece societatea românească.
În ultima ședință a CJ Vaslui, consilierii pesediști, majoritari, au aprobat fără crâcnire revenirea în funcția de director al DGASPC a lui Ionel Armeanu Ștefănică, suspendat temporar pe baza unor invocate probleme de sănătate. Suspendarea a venit tocmai după ce un raport al Curții de Conturi scoatea la iveală niște date năucitoare: în sărmanul județ Vaslui, Asistența Socială nu putea justifica suma de 2,5 milioane de lei. Aceeași DGASPC care, an de an, se confruntă cu groaznice probleme financiare ce, spre fiecare sfârșit de an, fac imposibilă plata salariilor și întreținerea copiilor. Dar acum fostul director Armeanu Ștefănică, care probabil s-a „dat la fund” în mod strategic pentru a trece valul pricinuit de raportul Curții de Conturi, urmează să-și reia activitatea la Direcție ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, de la 5 mai 2018, și va primi un salariu de 12.445 de lei.

În sărăcie și amorțire, fără rivali!

Dar, așa cum liderul lor poate să spună orice îi trece prin cap, așa și pesediștii săi pot să conducă așa cum vor județul Vaslui, fără a trebui să răspundă și fără a da socoteală de nimic. Nu au pierdut niciodată alegerile în Vaslui, nu s-au dat niciodată la o parte de la conducerea județului. Este o adevărată domnie care se bazează pe un electorat captiv, pe un statu-quo acceptat, în special, de către asistații social și bugetari, care formează grosul unei populații din rândul căreia cei cu putere și voință de muncă s-au răsfirat prin lume.
În mijlocul zecilor de mii de pensionari care nu mai vor nimic de la viață decât să nu le fie puse în pericol pensiile, a zecilor de mii de asistați social care nu vor decât să nu-și piardă căpătuiala, a singurilor români din județ care se pot pune în rândurile celorlalți ca ei, bugetarii (au aceleași venituri ca bugetarii timișoreni, spre exemplu), deci, toți, lipsiți de opțiuni, „nea Mitică” și ai lui se închipuie mari lideri politici care câștigă alegerile datorită carismei și inteligenței lor…
Ridicolul este completat însă cu prisosință de cei care ar trebui să se constituie în adversarii „partidei” provinciale a lui „nea Mitică”: liberalii.
Deși contestată într-o declarație publică a președintelui Organziației Județene a PNL Vaslui, Nelu Tătaru, revenirea directorului Armeanu în fruntea „bucatelor” de la Asistența Socială după ce a „mătrâșit” 2,5 milioane de lei nu a cunoscut împotrivirea consilierilor liberali decât la vot. Aleșii liberali nu au comentat deloc în dezbaterea respectivului proiect de hotărâre.

Tembel(i) și tembelism(e)

Singurul care a luat cuvântul a fost un consilier PSD, Gheorghe Croitoru, care și-a amintit despre niște articole de presă. „Domnule președinte, am constatat că domnul Armeanu, fostul și viitorul director al Protecției Copilului Vaslui, revine după o lungă perioadă de convalescență. Au fost niște materiale”, a spus Croitoru.
„Dacă vă referiți la materialele din presă, nu le băgați în seamă. Sunt scrise de niște tembeli. Nu băgați în seamă tembelismele din presă”, a declarat Buzatu în plenul ședinței, același președinte care în trecut i-a mai numit pe cei din presă și „imbecili”.
Cu toate acestea, materialele de presă la care se referea președintele CJ Vaslui, au fost întocmite pe baza unui control al Curții de Conturi efectuat în 2017 la DGASPC Vaslui, cel mai mare angajator din județ, care a evidențiat cheltuieli nejustificate din fonduri publice. Valoarea prejudiciilor cauzate de modul defectuos în care s-a cheltuit bugetul DGASPC depășea 2.500.000 lei. Mai mult, Curtea de Conturi a avertizat instituția că va formula plângere penală împotriva sa dacă banii nu vor fi recuperați.
Neregulile constatate au constat în investiții supraevaluate, fragmentarea valorii contractelor pentru a fi atribuite direct, lucrări achitate cu toate că nu rau realizate, studii plătite în mod nelegal angajaților,cazări exclusiviste în timpul deplasărilor în interes de serviciu, mii de tone de combustibil consumate fără justificare și altele. De exemplu, pentru bonuri de combustibil în valoare de 326.000 de lei nu există nicio justificare.
Toate aceste lucruri relatate de presă au fost numite de președintele CJ Vaslui „tembelisme”, deși provin dintr-un document oficial al unei instituții a statului, Curtea de Conturi.

Gânditorul de la „Haimanagia”

Dar „nea Mitică” este deja un lider politic de anvergură națională chemat de mass-media națională ori de câte ori are ocazia să-și dea măsura înțelepciunii față de marile provocări ale timpurilor contemporane. De exemplu, a fost întrebat, cu maximă seriozitate și concentrare, ce este cu această justiție și cum ar trebuit să fie ea. Iar „nea Mitică” de la Vaslui s-a extras pe sine din puțul gândirii și s-a desprins din meadrele concretului și a cugetat astfel: „Actul de justiție este independent, nu justiția ca atare”. Iar papagalii din presă au relatat întocmai acest ultim… tembelism al gânditorului de la „Haimanagia” fără a se întreba cum Dumnezeu și Maica Precistă Justiția ar putea fi actul justiției independent dacă justiția nu este…

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.