„Ţara e confiscată de ţoape şi infractori şi nu ştiu care e o specie mai dăunătoare”

1

Într-o postare pe o rețea de socializare, cunoscutul medic nutriționist Simona Tivadar și-a exprimat „jalea” în ceea ce privește „dispariția poporului român”, emigrarea masivă a celor mai buni dintre români și confiscarea țării de către țoape și infractori. „Mă uit cu jale cum se zbate în chinurile morţii poporul me”, scrie medicul.

„Asta o să fie una dintre rarisimele mele postări de jale: constat în fiecare zi că sunt contemporană cu dispariţia poporului român, aşa cum îl ştiam eu. Cei mai harnici, mai întreprinzători, mai serioşi şi mai blânzi oameni au emigrat si continuă să plece masiv, de la cel mai bun căpşunar sau dulgher până la cel mai bun medic sau cea mai strălucită minte de savant; e un exod înspăimîntător.

Ţara e confiscată de ţoape şi infractori şi nu ştiu care e o specie mai dăunătoare. Din popor au rămas ciurucurile, neputincioşii, nişte dinozauri ca mine şi nişte tineri entuziaşti care ţin şandramaua, să nu ne cadă în cap. Sigur, actualii conducători nu sunt veşnici. Sigur, în ţara asta bogată şi frumoasă o să vină încet alte neamuri, mai întâi ca să muncească, apoi ca să o asaneze şi să o respecte aşa cum poporul actual nu o face: poate asiatici, poate africani, poate sud-americani, cine ştie? Şi o să existe o altă populaţie, care o să devină un popor în adevăratul sens al cuvântului.
Aş fi preferat să fiu contemporană cu sfârşitul lumii, măcar era aceeaşi soartă pentru toată omenirea. Aşa, mă uit cu jale cum se zbate în chinurile morţii poporul meu în timp ce alte popoare evoluează spre mai bine, capabile să supravieţuiască istericilor sau ticăloşilor efemeri istoric. Probabil noi am ieşit prea secătuiţi de puteri din dictatură ca să facem faţă unei alte pecingini istorice.
Sper să se inventeze criogenia în decursul vieţii mele, mi-aş dori foarte mult să mă trezesc peste două-trei sute de ani şi să văd cine populează aceste pământuri. În ceea ce priveşte sfârşitul, nu mai am niciun dubiu. Şi spun asta fără pic de patetism, rece ca un cercetător care studiază un experiment ştiinţific. Cartea de istorie e nemiloasă, va consemna şi felul în care am decăzut şi cauzele pentru care s-a întâmplat asta. Mi-aş fi dorit să nu se întâmple în decursul vieţii mele”.

„Sunt clujeancă, medic primar în diabet, boli de nutriție și metabolism din 1996. Am fost șeful Compartimentului de Diabet/Nutriție în Spitalul Universitar de Urgență București, pînă în 201, când mi-am dat demisia. În 1998 am deschis primul cabinet privat de nutriție din București, cabinet în care lucrez și în prezent. În plus, colaborez cu diverse clinici de elită din București. Sunt membru al Societății Europene de Studiu al Diabetului și al Asociației Europene de Studiu a Obezității. Am doi copii, o fetiță care trăiește în Barcelona, e profesoară de engleză, și una mai mică, care studiază psihologia. Am șansa să am ambii părinți în viață” – Simona Tivadar.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.