Amazoanele împart tortul de la Cannes

0

La Cannes, la festivalul de film din 2018, revoluția femeilor continuă. La 7 luni după Harvey Weinstein, stelele cinematografiei continuă să lupte cu curaj contra sexismului și pentru impunerea egalității de gen. Bătăliile sunt câștigate una după alta, va veni și rândul războiului.
Pentru prima dată o femeie, Cate Blanchet, este președinta juriului, pentru prima dată, în juriu, femeile sunt majoritare. Patriarhatul celei de a 7-a arte se clatină din temelii. Valul ce ascundea realitatea este smuls, se spun adevăruri ce lovesc acuzator sub centură: din ‘47 și până acum, în 71 de ediții, doar 82 de cineaști femei și-au văzut creațile selecționate, în timp ce 1.645 de bărbați s-au înfruptat din uriașul tort al onorurilor și au halit frișca premiilor.

Din 2018, premiile se vor acorda altfel, adică pe bune: vor prima talentul și calitatea actului de creație. Ca la Oscaruri, unde «12 ani de sclavie» și toate filmele ce au câștigat după el, ar fi luat «Zmeura de aur», dacă nu ar fi avut loc, și acolo, revoluția cotelor și a discriminării pozitive. S-a terminat! Și asta doar mulțumită bravelor amazoane, aceste Jeanne d’Arc redivivus, care s-au săturat să-și plimbe nurii pe platouri, la bunul plac al nababilor, și au ales să-i alunge pe masculii albi și heterosexuali de pe meterezele cetății filmului în clinicile de schimbare a sexului.
Femeile din întreaga lume văd, în sfârșit, strălucind la Hollywood și Cannes, mult dorita flacără a libertății.
Sura 4 cu 34: „Bărbații sunt proteguitori ai muierilor, datorită calităților deosebite cu care i-a dăruit Allah și datorită cheltuielilor pe care le fac din bunurile lor. Iar cele evlavioase sunt ascultătoare și păzitoare ale celor care trebuiesc păzite în absența soților lor, pe care și Allah le păzește. Pe acelea de a căror neascultare vă temeți povățuiți-le, părăsiți-le în paturi și loviți-le! Dar dacă ele revin și ascultă de voi atunci nu mai căutați pricină împotriva lor. Allah este Cel mai Înalt și Măreț”.
A, astea, învăluite în giulgiu, nu se pun, că ele „vor” să le fie respectată identitatea culturală! Așa zic bărbații lor și feministele de la Cannes!

Autor: Bogdan Calegari

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.