O presă ce militează politic pentru un nou președinte american cu o activitate 100% pozitivă!

0

Grupul News Corp, proprietarul Wall Street Journal, l-a înlocuit pe redactorul șef, Gerard Baker, cu adjunctul său, Matt Murray. Gerard Baker, sub a cărei conducere Wall Street Journal și-a văzut vânzările crescând cu 25% în ultimii cinci ani, a fost deseori criticat pentru amabilitatea pe care o arată față de politica lui Donald Trump.
Aici trebuie spus că doar 70% din materialele difuzate de WSJ despre Donald Trump au avut o conotație negativă, în timp ce, culmea, restul materialelor au fost pozitive! O încălcare flagrantă a deontologiei profesionale! Este foarte posibil ca proprietarii cotidianului să fi avut acces la un studiu efectuat de Universitatea Harvard, în al cărui clasament WSJ se situează abia pe locul 5 în media americană din punct de vedere al modului în care este tratat Donald Trump. Pe primele două locuri se află CNN, normal, și NBC, cu 93% știri negative despre Trump, iar pe trei, CBS, cu 91% negative și 9% pozitive. New York Times se situează de abia pe locul 4, cu doar 87% materiale negative, așa că este foarte posibil să se înregistreze schimbări la nivelul conducerii și aici.

În media europeană, studiul Harvard situează pe primul loc ARD (un fel de Televiziune germană liberă a doamnei Merkel, care seamănă perfect cu Televiziunea română liberă a domnului Iliescu) care a spulberat orice concurență la nivel global, arătând, cu 98% materiale negative la adresa lui Trump, că profesionalismul activiștilor politici din presa germană este pe cale să atingă perfecțiunea! Goebbels n-ar fi uimit să afle lucru acesta, dimpotrivă, ar primi vestea ca pe ceva normal și de la sine înțeles.
Bine, Televiziunea Germană Liberă și-a dovedit înaltul profesionalism și în ianuarie 2016, când timp de 4 zile nu a spus absolut nimic despre atacurile sexuale în masă înregistrate la Koln în noaptea de revelion.
Revenind la Wall Street Journal, este de așteptat o îmbunătățire evidentă a calității informațiilor, însoțită de o scădere zilnică a indicelui Dow Jones pe toată perioada mandatului lui Donald Trump, dar și de o prăbușire a cotei de audiență sub cea avută la venirea lui Gerard Baker.
Dar nu contează, cum nu conteaza nici în cazul CNN, sau al altora; ceea ce este important cu adevărat este ca, din 2020, America să aibă un președinte care să furnizeze, de la CNN și Wall Street Journal până la Financial Times și ARD, 98% știri cu conotație pozitivă.

Autor: Bogdan Calehari

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.