Capitaliştii de la Nestle vând apă fără să-i coste mai nimic şi realizează profituri de miliarde de dolari, în timp ce în multe zone ale globului se moare de sete.
La sfârșitul lui 2017, în statul american Connecticut a avut loc un proces împotriva prădătoarei companii capitaliste Nestle, care distruge totul în drumul ei spre profit.
Procesul a fost intentat împotriva Nestle Waters North America Inc. care a susţinut în mod fals că apa livrată de ei la sticle, denumită Poland’s Natural Spring Water, este apă procesată şi de calitate superioară, filtrată de laboratoarele lor, ceea ce s-a dovedit a fi o minciună, această apă fiind extrasă direct din pământ. Este aceeași apă care curge la robinet în cea mai mare parte a gospodăriilor americane, totul fiind o înşelătorie de proporţii. Compania a păcălit municipalităţile lăsând să se înţeleagă că au făcut cheltuieli majore pentru purificarea apei din sticle şi că Nestle nu trebuie să plătească nicio taxă sau impozit, profitând în multe cazuri de legile corupte ale locului din care exploatează apa.
Paradoxal, chiar în unul dintre cele mai bogate state americane, California, care se confruntă în ultimii ani cu o criză de proporţii a apei potabile, Bloomberg arată că Nestle a semnat un contract cu US Forest Service prin care plăteşte 0,000001 dolari pentru fiecare sticlă de apă îmbuteliată. Ştie cineva câte sticle a îmbuteliat Nestle la această facilitate? Ştie cineva care sunt cheltuielile companiei la acest punct de lucru, când ei deja le umflă cu facturi care nu au nicio relevanţă şi cu altele care sunt „translatate” din toate locurile în care Nestle are operaţiuni comerciale şi de producţie? Asta în timp ce mulţi consumatori americani şi europeni plătesc 1-2 dolari pe o sticlă de apă, iar municipalităţile din locurile din care Nestle îmbuteliază apă nu primesc decât sume infime, taxe comparabile cu cele plătite de secretarele de la aceste primării.
Dar Nestle ştie foarte bine să angajeze armate de avocaţi şi să plaseze șpăgi imense, aşa cum fac şi Uber şi multe companii capitaliste, care conform legilor locale acţionează ilegal, dar datorită șpăgilor plătite şi agresivităţii avocaţilor ele sunt acceptate şi „legalizate”, pentru că sistemul capitalist este fundamentat pe legalizarea fraudei pentru un grup de infractori aflați în legătură cu statul, acesta fiind şi motivul pentru care mai este denumit „crony capitalism” (capitalism între prieteni).
În San Bernardino, California, Nestle a plătit către US Forest Service o taxă anuală de… (ţineţi-vă de scaune)… 524$ pentru extragerea a aproximativ 120 de milioane de litri de apă, chiar în perioada secetei cumplite pe care a traversat-o California.
Tipul de capitalism american actual este cel în care pentru bani şacalii, în cârdăşie cu administrațiile locale corupte ale sistemului, şi chiar cu guvernul federal, îşi bat joc de propria populaţie, pe care o amendează pentru consum de apă pentru udarea grădinii proprii, apă pentru care oricum omul de rând plăteşte cu vârf şi îndesat.
Atenţie România, este un prăpăd pe care Nestle îl face peste tot, pentru a-și umfla buzunarele, mascându-și hoția prin false investiţii şi oferirea câtorva locuri de muncă, secătuind resursele de apă potabilă în cobaborare cu statul capitalist corupt!
Mai vor românii o ţară ca afară? Să ne uităm în jurul nostru, fiindcă poate chiar o avem deja.
În august 2017, Nestle se afla în mijlocul unui scandal uriaş, compania fiind acuzată că a vândut, sub tutela produsului Poland Spring, apă de la robinet, în valoare de 900 de milioane de dolari pe an, în ultimii 10 ani, încât izvorul din care susţine compania că a îmbuteliat apa, ar fi secat cu 50 de ani în urmă.
Apa Poland Spring este „o fraudă colosală, promovată împotriva consumatorilor americani”, potrivit unui proces iniţiat atunci.
Procesul iniţiat în Connecticut acuza că presupusa „100% apă naturală de izvor”, aşa cum scria pe eticheta Poland Spring, era de fapt apă de la robinet.
De asemenea, se susţinea în dosar că izvorul Poland Spring secase de 50 de ani.
Drepturile asupra izvorului din Maine au fost cumpărate de Perrier în 1980 şi a trecut în custodia Nestle când gigantul a achiziţionat compania Perrier, în 1992.
Dar reclamanţii susţineau, în cele 325 de pagini ale documentului prin care a fost intentat procesul, că Nestle a vândut în tot acest timp apă de la robinet purificată, nu apa de izvor „care simbolizează puritate şi înaltă calitate, impunând preţuri premium”.
„Apa nu este un drept public al oamenilor, ar trebui privatizată!” – Peter Brabeck-Letmathe, preşedintele Nestle
Cand s-au intilnit Ciordeala cu prosteala !
Astfel de „oameni de afaceri” ar trebui vanati fara mila. Bagati la puscarie pe viata si confiscata toata averea.
Astea nu sunt si nu se pot numi afaceri
Ceo Nestlé spunea ca dreptul la apa nu ar trebui sa fie un drept garantat. Singura tara care a nationalizat apa este Slovenia unde este ocrotita populatia garantanduse apa.
Conducte de petrol se construiesc numaidecât, apa e imposibil de dus în zone secetoase; bani pentru bombe şi puşcoace se găsesc numai decât, pentru flămânzi, e imposibil. De ce?
Asta ……afacere !
În România , ce …..apă ….plată de la ” ghivetă ” , se vinde ?! La fel ! Cumpără fraerii !!
Asta a adus partidele politice,o democratie originală! ! Doar acestea condusa de niste borfasi,au adus asemenea „afaceri „in tara!!!