Lecţie de patriotism şi respect faţă de ţară dată de un veteran de 100 de ani: „Imnul Patriei se ascultă numai în picioare!”

0

Un veteran ajuns la 100 de ani a oferit o adevărată lecţie de patriotism şi de respect faţă de ţară în ziua în care autoritățile statului au decis să-l onoreze în anul Centenarului Marii Uniri și cel în care împlinește 100 de ani.
Se întâmpla pe 22 aprilie 2018, când Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe pagina oficială de Facebook un emoţionant mesaj în care este descrisă o scenă petrecută într-un cadru oficial al cărei protagonist este veteranul de război care împlinea un secol de existență.
În ciuda vârstei sale şi a inerentelor probleme de sănătate aduse de ani, veteranul, pe numele său Simion Gârlea, a ţinut să asculte în picioare Imnul Naţional al României. Iar în momentul în care un student al Academiei de Poliție îi spune că poate sta jos, bătrânul îi răspunde: „Dragul meu, Imnul Patriei se ascultă numai în picioare!”
Cum să nu îl iubești?
Iată mesajul scris pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne:

„A ieșit din clădire sprijinit în baston și însoțit de un student al Academiei de Poliție. În fața lui se afla Garda de Onoare a Jandarmeriei. Am simțit cum ar vrea să arunce bastonul, să se desprindă de student și să meargă în formație exact ca în urmă cu 78 de ani! În fața lui erau 8 trepte, iar povara celor 100 de ani apăsa cu greu pe genunchii lui. A început să pășească dar de data aceasta nu mai privea treptele… ci Drapelul de Luptă din formație. Amvăzut o lacrimă pe obrazul drept… o șterge ușor în momentul când ajunge jos și se așază pe scaunul unde este invitat! Privirea lui rămâne către Drapel! La un moment dat se anunță în microfon: “-Se intonează Imnul Național al României!” Simion Gârlea se ridică în picioare… cu greutate însă! Studentul îi spune ușor… “Puteți să stați jos, nu este nicio problemă”.
“Dragul meu, Imnul Patriei se ascultă numai în picioare!” și imediat își scoate pălăria pe care o ridică deasupra capului!
Simion Gârlea are 100 de ani. A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial din Răsărit până în Apus… nu a avut un trai liniștit… dar niciodată nu a vorbit de rău România și pe români!
CUM SĂ NU ÎL IUBEȘTI?”

Citește și:
Generația pierdută
Vasile Adam„Noi eram învățați să ne iubim țara și să apărăm tradiții-
le neamului, de independență și suveranitate. Cu asta am 
plecat pe front”, spune Vasile Adam, președintele de 92 de 
ani al Filialei «Peneș Curcanu» Vaslui a Asociației 
Veteranilor de Război. Ei sunt ultimii care rostesc 
cuvântul „patrie” cu mândrie, umflându-și piepturile, cu 
ultimele puteri, noi vorbim despre „țara asta”, răbufnind nervos; ultimii 
care vorbesc despre „reîntregire”, un ideal național, noi ne gândim doar la 
„integrare”, idealul nostru de bunăstare; dar cel mai grav: ei mai vorbesc 
despre „idealuri”, noi mai avem doar dorințe și aspirații, personale 
(Citește mai departe...)
Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.