Apelul unui adolescent de 16 ani: „La școală, ne învață cum să ne comportăm în societate, să ne înțelegem, să-i respectăm pe ceilalți, să ne iubim țara. De ce voi faceți exact lucrurile pe care ne spuneți nouă să nu le facem?”

8

„Sunt un adolescent, în vârstă de 16 ani, care încearcă să facă o diferență.
Vreau să vă spun vouă, românilor, să vă repuneți pe calea cea dreaptă.
Prin această postare, nu am niciun plan ascuns sau alte intenții.
Mă lupt pentru viitorul meu!
Pierzând viitorul nu e ca și cum ai pierde niște alegeri sau câteva puncte la bursă.
Scriu pentru toate generatiile ce vor urma, scriu în numele copiilor infometați din întreaga țară, în numele copiilor care își văd părinții o dată pe an, plecati să muncească în alte țări, ale căror plânsete rămân neauzite. Scriu în numele soldaților români care au murit pentru libertatea noastră, pentru o Românie unită și prosperă. Obișnuiam să nu îmi expun părerile public și să fiu neutru, până când, în urmă cu câteva zile, am început să văd patria mea împărțită în două, frate contra frate, camarad contra camarad, toate acestea din cauza a două partide politice care nu sunt în stare să reprezinte țara, nu sunt în stare să-mi asigure viitorul.

Am vazut un președinte, comandant suprem al forțelor armate, care acuză apărătorii patriei și sare în ajutorul celor care au încălcat legile, doar pentru a nu-și pierde voturile.
Văd un partid politic care deține puterea de ceva timp, dar care nu face nimic.
În viața mea am visat să slujesc patria, să nu plec niciodata peste hotare, să văd o Românie unită.
Dar acum am ajuns să mă intreb dacă acestea vor exista vreodată…

Politicieni, voi care conduceți România, spuneți-mi: v-ați făcut astfel de griji când erați de vârsta mea? Acum, v-ați făcut griji pentru poporul român, pentru viitorul României?
România este furată, distrusă.… toate acestea se întâmplă în fața noastră și, cu toate acestea, ne comportăm ca și cum am avea la dispoziție tot timpul din lume, toată puterea și toate soluțiile.
Sunteți politicieni, reprezentanți ai României, oameni de afaceri, activiști sau reporteri, vorbiți, dar nu faceți nimic pentru țară.
Dar, pe bune, sunteți mame și tați, frați și surori, unchi și mătuși și cu toții sunteți copiii cuiva, copiii strămoșilor care au murit pentru noi.

Voi, guvernanții, aveți parte de o viață privilegiată.
Dacă aș avea puterea voastră, nimeni nu ar mai plânge în România, toți am fi uniți.
Dar voi, care aveți această putere, voi care sunteți adulți, de ce nu faceți nimic?

La școală, ne învață cum să ne comportăm în societate.
Ne învățați să nu ne batem cu alții, să ne înțelegem cumva, să-i respectăm pe ceilalți, să ne iubim țara.
Atunci de ce voi faceți exact lucrurile pe care ne spuneți nouă să nu le facem?

Domnilor politicieni, nu uitați pentru ce sunteți acolo sus.
Pe cine reprezentați.
Suntem copiii voștri. Voi decideți în ce fel de țară vom crește.
Părinții trebuie să le spună copiilor că totul va fi bine, nu să învețe copiii să fie violenți.
Să le spună că țara va prospera și să facă tot ce le stă în putință să fie bine.
Aici, voi ar trebui să fiți PĂRINȚII!
Dar nu cred că ne mai puteți spune aceste lucruri acum.
Suntem măcar pe lista voastră de priorități?

O persoană, care își dedică viața patriei, mi-a spus: “Ești ceea ce faci, nu ceea ce spui că faci”.
Ei bine, ceea ce voi faceți, mă face să plâng noaptea.
Voi spuneți că ne vreți binele.
Dar vă provoc, vă rog, ca acțiunile voastre să reflecte ceea ce spuneți.
Sper ca acest mesaj să ajungă și pe la voi.
Vă mulțumesc”.

Loading...
loading...

8 COMENTARII

  1. Din lasitate si din cauza neincrederii a oamenilor din jur care una spun si alta gandesc, care te vand la primul colt de strada pentru o sticla de ulei si o galeata. De 30 de ani se lucreaza la capitolul dezbinare pentru o reusita totala si, uite ca au reusit.

  2. “La scoala, ne invata cum să ne comportam in societate!”.E normal sa fie asa,pentru ca asa se tine sub control “plodul”.Oricum,cu o privire atenta,”plodul”,poate observa ca educatorul/educatoarea,una spune in clasa,iar altul ii este comportamenul in afara scolii…De exemplu ,”plodul” poate sa si intalneasca educatorul/educatoarea la aceeasi terasa,acelaasi club ,dand din cur ,band si fumand…!

  3. Îmi pare rău să spun, nu că spun: haimanalele nu pot fi sensibilzate cu niciun apel, cu nicio rugăminte, cu niciun “te rog”! Dobitoacele nu au conștiință, însă au frică. Parul e singura metodă de sensibilizare! Degeaba ne ascundem după degete, căci toți observăm asta! Mai devreme sau mai târziu acolo se va ajunge!
    Cât aș vrea să mă-nșel, însă… istoria ne arată am dreptate!

  4. Da. Cand se raspandeste anarhia lucrurile trebuiesc reasezate la locul lor firesc prin mijloace de constrangere. De aceea exista Politie, Jandarmerie, Armata, NATO, si alte structuri interne si internationale. Pentru a intervenii acolo unde este cazul pentru a restabili normalitatea si domnia legii.

    • Ho , ho , ce bine ziceti !!!!!!! DA , asta-i cruntul adevar : manipulare pe orice plan , la orice ora , astfel incat spalarea creierului sa fie cat mai deplina , pana cand omul devine doar o trestie care se apleaca precum bate vantul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.