„O mână criminală vrea distrugerea zootehniei. Devenim piață de consum, Europa și-a atins țelul”

4

CAI Curtici 4Ieșire publică a unuia dintre cei mai cunoscuți și respectați fermieri din România, pe fondul extinderii pestei porcine africane în România, nu a fost luată în considerare de presa ”importantă”. Într-un interviu pentru Agrointeligența ocolit de „marea presă”, Dimitrie Muscă vorbește despre „o mână criminală care vrea distrugerea zootehniei”. Disperarea fermierului vine după ce a văzut cum, sub ochii producătorilor români, o întreaga industrie a cărnii de porc este distrusă peste noapte, astfel încât zootehnia românească să dispară, iar românii să devină doar consumatori și piață de desfacere pentru marile țări producătoare din Europa.

„Cineva vrea să ne distrugă. Am văzut și în cazul crescătorului din Tulcea că a declarat presei locale că și-a luat măsuri de biosecuritate de la cer la pământ și totuși boala a apărut. De unde? Dumnezeu știe! Vorbim de o mână criminală care vrea distrugerea zootehniei. Că oricum vaci din 7 milioane mai avem 1 milion, din porci câți am avut 14 milioane mai avem 3-4 milioane. Ai noștri nu fac nimic! Spre exemplu Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc nu face nimic. Ar trebui să stea la minister, la CSAT, la Președinția țării iar el nu face nimic, îl doare în cot de tot ce înseamnă creșterea procului sau industria cărnii de porc din România. Nici nu cred că dânsul este român, celălalt e neamț (președintele Klaus Iohannis – n.) sunt sabotori, pur și simplu. Noi stăm acum cu circa 36.000 de porci la o distanță de sub 100 de kilometri de Oradea unde au fost 18 focare. Criminali suntem, repet, se știe cauza și nu vrem să o eliminăm! Nu vrea nimeni să își asume”, spune Dimitrie Muscă pentru www.agrointel.ro.

CAI Curtici 3Agricultorul deține în județul Arad, la Curtici, o afacere integrată. În primele zile după 1989, CAP-ul din localitate nu a fost distrus, ci privatizat. Inginerul Dimitrie Muscă le-a spus oamenilor că dacă vor lucra împreună și cultivă suprafețe mari de teren, vor rezista cu succes pe piață. În ferma sa cresc în 2018 peste 35.000 de porci și 2.200 de bovine, a pus la punct o rețea de mici magazine, iar carnea și mezelurile de Curtici sunt apreciate în toată zona de vest a țării. Câteva mii de persoane trăiesc de pe urma afacerii, alte zeci de mii se bucură de produse bune și sănătoase.

„Iată că au apărut noi focare, ceea ce înseamnă că, așa, cumulat, trecem de 65.000 de capete ce trebuie sacrificate. Virusul a ajuns și în Ialomița, a ajuns și la Sălaj am văzut de dimineață. Deci țara este rezolvată, este terminată, iar noi românii care ne-am înțărcat copiii cu carne de porc ajungem să cumpărăm sută la sută carne de porc!(…) Nu se vrea să se intervină! Nu știu ce mână criminală există pentru că soluția este simplă: trebuie împușcați toți mistreții. Eu o spun de doi ani de zile, dar nu se vrea. Eu cred că cei responsabili trebuie să se trezească și să realizeze că vorbim despre distrugerea unei economii, a unui sector și până la urmă chiar a unei țări. Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar afirm cu toată responsabilitatea că îi doare în cot pe cei de la Uniunea Europeană că noi nu o să mai avem carne de porc. Din contră, zic: Lăsați, că vă dăm noi! De ce să producem când putem consuma? Această schemă o leg și de faptul că atunci când am cerut 25 de euro ajutor pentru carcasa de porc, cei de la UE au refuzat.(…) Cine credeți că e tâmpit și cretin, cum cred autoritățile, să mai populeze complexele de porci care sunt rase de pe pâmânt. Cine are bani și nervi să mai facă așa ceva? Nu mai face nimeni: Europa și-a atins țelul pentru că există destulă carne de porc, iar noi suntem o bună piață de desfacere pentru ei”.

„Este o adevărată nebunie. Suntem o țară de criminali. Eu cer în mod expres ca fermier și cetățean al României ca Direcția Națională Anticorupție (DNA) să se autosesizeze ca de fiecare dată împotriva acelora care pot și nu fac nimic, împotriva acelora care știu că vectorul acestei boli este mistrețul și nu vor să îl împuște. Și asupra lor, dar și a vânătorilor, care fac presiune. Vreau să subliniez: Toți cei care sunt vinovați să fie trași la răspundere, material și penal, pentru că sunt sabotori ai economiei românești.
Fermierul din Arad este convins că autoritățile nu vor să intervină în rezolvarea acestei probleme a Pestei Porcine Africane..
„Cine credeți că e tâmpit și cretin să mai populeze complexele de porci care sunt rase de pe pâmânt?”

CAI Curtici 5Fermierul de la Curtici spune că dacă cel mai mare coșmar se va adeveri și în exploatația sa „abandonează totul și lasă autoritățile să se descurce”. „În momentul în care apare pesta și la noi, eu îi las și plec. Nu dau nicio mână de ajutor să se incinereze, să se omoare sau altceva. Pentru că spun de atâta amar de vreme că vorbim de o mână criminală a celor care nu vor să împuște mistreții. Eu am făcut o maternitate la societatea noastră din Olari care m-a costat peste 3 milioane de euro. Eu mai am bani să repopulez așa ceva? Am dat pe rasa pură mii și mii de euro pe o scroafă. Chiar dacă ne despăgubește totul va fi distrus. Nu este o problemă pentru Europa să ne dea bani pentru despăgubiri dacă nu vom mai avea industria cărnii de porc. Că restul zootehniei este rezolvată”.
Dimitrie Muscă explică faptul că virusul se răspândește cum vezi cu ochii: mistrețul intră în lanul de porumb, dă jos o plantă, mușcă din mai mulți știuleți pe care vine proprietarul peste o lună de zile și îl ia acasă unde duce odată cu recolta și infecția PPA. „După aceea veterinarii vin cu o nonșalanță ieșită din comun și spun simplu: gata, radem și această fermă sau gospodărie individuală, distrugem tot! Omorâm porcii, dezinfectăm cu nu știu ce substanțe și se rezolvă, mergem mai departe sau așteptăm un viitor nou focar”.

Citește și:
Ultimul CAP din România
CAI Curtici 2CAI Curtici s-a născut imediat după Revoluţie, pe bazele 
fostului CAP. Cooperativa agricolă de producţie comunistă 
nu a fost închisă, ci s-a adaptat la capitalism. Povestea 
începe în 1987. Inginerul agronom Dimitrie Muscă a fost 
numit preşedinte şi inginer şef la CAP «Lumea Nouă» din 
Curtici. În 1989, reuşea deja o performanţă: cooperativa a 
trecut de la 5 milioane de lei pierdere la 9 milioane de lei profit. Bonus, 
a dechis o brutărie în sat. După Revoluţie, inginerul s-a trezit în curtea 
CAP-ului cu proaspeţii proprietari de terenuri, foşti cooperatişti. „E păcat 
să se desfiinţeze CAP-ul nostru. Cu ce o să ne alegem fiecare? Cu o cărămidă 
din grajd s-o ducem acasă? Vrem să rămânem în continuare în asociaţie, iar 
tu să ne conduci pe mai departe, că ai făcut treabă bună până acum”, i-au 
spus oamenii (Citește mai departe...)
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. A vazut , cineva, sau a auzit vreun psd -ist care sa faca ceva pentru oprirea catastrofei din zootehnie ? Nu cred. Sunt ocupati cu distrugerea justitiei si cu salvarea de la puscarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.