„Pentru ce am mai făcut Revoluția, dacă suntem mai slabi, mai săraci?”

10

În cadrul unei conferințe de presă, susținută înainte partidei pe care echipa sa, Viitorul, urmează să o susțină în Liga I, Gică Hagi a avut o altă „explozie” emoțională, vorbind despre situația în care se găsește România, din punct de vedere fotbalistic și sportiv, dar nu numai. El a spus lucruri și a tras concluzii la care cu toții ajungem uneori, deși, din diferite motive, mulți nu o mărturisim.
Mobilul „ieșirii” sentimentale și raționale, în același timp, l-a constituit situația în care se găsește fotbalul românesc, în particular, și sportul, în general. Pentru Hagi sportul, cultura și sănătatea ar trebui să devină priorități naționale, alături de infrastructură, în care să se investească masiv.

„Dacă aș fi președintele României, aș investi doar în segmente sociale – cultură, sport și sănătate. Sunt trei segmente sociale, la care se adaugă infrastructura. M-aș băga în toate și România o să înflorească, o să zâmbim cu toți! Din păcate, acum suntem toți triști. Tot ce este în România este numai negativ! Cu excepția unei fete care ne mai ține, totul este negativ. Simona ne mai ține, se duelează cu cei mari.
Pe timpul meu eram pe primul loc, în top, în toate disciplinele sportive. De ce au trecut 29 de ani? Pentru ce am mai făcut Revoluția? De ce s-a mai schimbat, să fim mai săraci? Să cerșim cu toții? Pentru ce am mai făcut Revoluția, dacă suntem mai slabi, mai săraci? De ce s-a făcut? Oare n-a fost dezbinare? Oare nu ne-au separat? Noi nu mai suntem puternici. Ăsta este sentimentul meu și îl zic. Vă zic vorbe mari, țineti-le minte! Am momentele mele, mândria și orgoliul meu nu pot să dispară, pentru că sunt român.
Eu m-am luptat pentru ca României să-i fie bine pe plan mondial! România era în elită, iar acum nu mai e. Luați statistica să vedeți ce cotă are jucatorul român acum și ce cotă aveam noi atunci. O să vedeți cât de departe am ajuns! Înainte se băteau să ne ia jucatorii, acum ne rugăm de ei să-i cumpere. Pe vremuri aveam doi jucători din patru străini la Barcelona. Priviți cât de departe suntem!”.

Gheorghe Hagi a exemplificat prin faptul că la Academia de fotbal de la Ovidiu, în care a investit mult, nu are canalizare și nici curent electric pe strada care duce la stadion: „N-am canalizare! N-am lumină, oamenii se ciocnesc seara când vin la meciuri! Cum este posibil? Hagi nu-i așa de important în țara asta. Dar Hagi a investit tot ce a avut, tot ce a învățat”.
Fostul vârf al „generației de aur” a fotbalului românesc a făcut un apel la cei care conduc țara să declare sportul o prioritate națională: „Dacă nu schimbăm lucrurile, ca sportul să devina o prioritate în România, să vedeți unde ajungem! Tot sportul trebuie finanțat pentru a reveni unde am fost. Gică Hagi crede în sportivul român! E foarte, foarte talentat! Ne trebuie doar o organizare, strategie și formare pentru a selecta foarte bine”.

Citește și:
Gheorghe Hagi: „Suntem niște gâze! Oamenii de sus împart România cum vor”
Noi ceilalţi suntem nişte gâze. Oamenii de acolo, de sus, 
ne privesc ca pe nişte gâze. În rest, ei îşi fac ei 
jocurile lor. Îşi împart România cum doresc, iar noi nu 
mai contăm. Cel puţin pe sport suntem dezastru. Rar se 
face câte ceva. Vine cineva şi strigă faptul că sunt prea 
mulţi bani şi aşa mai departe. Statul finanţează politic, 
doar pe-ai lor” (Citește mai departe...)
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

10 COMENTARII

  1. Iată că românii se deșteaptă și văd/constată că unele lucruri erau mai bine făcute înainte de 1990 ?
    Acum o spune un sportiv nu un specialist în construcții sau industrie…
    Pe mine M-ati injurat. Înjurați-l acum și pe HAGI .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.