„SRI trebuie desființat! Această instituție, sub oblăduirea căreia a avut loc spolierea țării, are un indiscutabil caracter antinațional”

10

Avocatul Dan Chitic acuză Serviciul Român de Informații de a fi o instituție antinațională, iar pentru aceasta aduce ca probe nimic altceva decât ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani în țară. „SRI trebuie desființat… Această instituție, sub oblăduirea căreia (dacă nu cumva cu participarea sa directă) a avut loc spolierea țării de toate bogățiile în ultimii 30 de ani, care a organizat sistemul abuziv și represiv din ultimii 14 ani și care a acaparat toate puterile statului, devenind unica putere scăpată de orice control civil sau democratic, are un indiscutabil caracter antinațional”.

Serviciul Roman de Informații trebuie desființat, în condițiile în care această instituție a devenit una profund antinațională. Dan Chitic spune că locul SRI trebuie luat de un serviciu complet nou, demilitarizat, care să apare cu adevărat interesele românilor.

Într-o postare pe Facobook, Dan Chitic acuză că România a fost jefuită de toate bogățiile sale sub oblâduirea SRI, dacă nu cumva cu participarea directă a serviciului. El arată că SRI a instaurat un sistem represiv și abuziv acaparând toate puterile statului. Serviciul este singura instituție din România scăpata de sub orice control civil sau democratic.

Comentariul avocatului Chitic a fost făcut în contextul în care colonelul SRI (r) Daniel Dragomir l-a întrebat pe șeful Diviziei Analiză a SRI Adrian Părăluță unde a fost Serviciul când generalul Dumitru Dumbravă întreținea relații ilegale cu magistrați și condamna oameni, când firmele românești erau tăvălite și oamenii de afaceri erau arestați pentru a se face loc mulționalelor, când pădurile erau distruse de drujbele de afară sau când resursele țării erau jefuite de mafiile cu gulere albe. O întrebare pusă după ce șeful Diviziei Analiză a SRI Adrian Părăluță a pretins că în perioada 2004-2016 Serviciul a solicitat și primit 9.000 de mandate pe siguranță națională pentru interceptarea a 16.000 de persoane, și nu ar fi interceptat 6 milioane de români.

Iată comentariul avocatului Dan Chitic:
„Cred că există O SINGURĂ SOLUȚIE în problema SRI: DESFIINȚAREA!
Această instituție, sub oblăduirea căreia (dacă nu cumva cu participarea sa directă) a avut loc spolierea țării de toate bogățiile în ultimii 30 de ani, care a organizat sistemul abuziv și represiv din ultimii 14 ani și care a acaparat, rând pe rând, toate puterile statului român – de la puterea executivă, la cea legislativă și mai nou cea judecătorească – devenind unica putere din România scăpată de orice control civil sau democratic, pentru toate aceste motive SRI are un indiscutabil CARACTER ANTINAȚIONAL!
Acest lucru reiese din toate luările de poziție exprimate în mod public: de la cele referitoare la implicarea SRI-ului în ‘câmpul tactic’, până la ‘iminentul pericol rusesc’ ce ar pândi Insula Șerpilor – ‘pericol’ care ar trebui să ne determine să cedăm gratuit resursele noastre din Marea Neagră marelui aliat și partener strategic de peste Ocean… toate demonstrează că SRI-ul nu apără interesele noastre, ci ale altora în dauna noastră!
E motivul pentru care această instituție nu poate fi nici reformată și nici ‘temperată’ prin tăieri bugetare!
SRI TREBUIE DESFIINȚAT!
Și apoi reînființat un nou serviciu de informații, civil, nu militarizat, fără niciun element din defunctul serviciu, care să apere interesele României și ale cetățenilor ei… și abia apoi pe cele ale aliaților noștri!
Asta ar fi singurul răspuns pe care cred că îl are întrebarea pusă de Daniel Dragomir:
‘Întrebare:
Îl cunosc bine pe Adrian Părăluță. Chiar foarte bine. Mai ales că i-am fost șef, direct, între 2009-2013.
Și nu i-a fost ușor, dar totuși știu că are puterea și rațiunea de a recunoaște adevărul când îl vede.
I-aș adresa o întrebare: unde a fost SRI-ul când Dumbrăvă întreținea relații ilegale cu magistrați și condamna oameni? Dar când firmele românești erau tăvălite și oamenii de afaceri erau arestați ca să facă loc multinaționalelor? Dar când pădurile erau distruse de drujbele de afară? Dar când resursele țării erau jefuite de mafiile cu gulere albe?
Știe și el la fel de bine ca mine răspunsul: SRI-ul era în Seychelles, Toscana, Dubai, Maldive, Sardinia…
Sper din toată inima că băieții tineri care azi conduc destinele serviciului să nu repete greșelile trecutului și să îi apere pe români.
Cu orice preț!”

Loading...
loading...

10 COMENTARII

 1. Da ,dar să fie reinstaurată pedeapsa capitală pentru Trădare de țară, Delapidare de fonduri și Corupție ,totul din 89 până acum , retroactiv!! Atunci s-ar putea discuta că sa început în România să se facă dreptate!!

 2. până una-alta, parlamentul dă legile și conduce (prin guvernul majorității), iar dintre parlamentari – majoritarii! – nu conduce nici Armata, nici Biserica, nici SRI, nici Casa de pensii, nici SUA, nici China, Nici Izdrailă, nici io, nici alți chibiți deștepți… iar majoritarii din 44 toamna și până când – încă nu știm, sunt trădătorii colabratori ai cotropitorului sovietic și urmașii lor care merg pe același drum abject, iar restul suntem figuranți, indiferent dacă anticomuniști sau antiromâni sau visători sau deliranți…

 3. Daca ar fi vegheat la bunul si linistea tarii si poporului nu se intimpla ce sa intimplat . Asa ca sunt compliciii. Si presidintia. In toti acesti ani na luat masuri .Din contra Incepind cu iliescu presedinte ,Petre Roman prim a inceput dezmembrarea tari si populatiei .

 4. Susțin de foarte mult timp că la baza sistemului mafiot sunt jigodiile din servicii care controlează tot în România.
  Planează președinți de țară, fac și desfac alianțe politice, manipulează societate și coabitează de mult timp cu asasini economici care țin România captivă în sărăcie și subdezvoltare.
  Dacă vreți sa dați muie și să indentificati adevărații păpușari, îi găsiți în serviciile secrete!
  Când am văd sloganuri de tipul:
  “Fără securiști în presă, funcții publice, politică, justiție, afaceri, etc., atunci pot susține acțiunile civice și că societatea românească s-a DESTEPTAT (deși nu cred așa ceva)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.