Unora nu le ajunge niciodată!

0

Unora nu le ajunge niciodată! Pensionat în 2017, pe când avea salariu de 6.000 de lei, poate cel mai mare din administrația locală vasluiană, Marin Nistor, fostul director al Direcției Economice din Consiliu Județean Vaslui, are două case, două mașini, mii de euro în bancă, dar nu are liniște: mai vrea puțin! Drept urmare, a fost reactivat de președintele Dumitru Buzatu și trimis membru în Consiliu de Administrație al Centrului de Afaceri Vaslui, un fel de… nimic din care câștigi bani cât un vasluian obișnuit într-un an de muncă din participarea la o ședință lunară.

Marin Nistor, fostul director al Direcției Economice din Consiliul Județean (CJ) Vaslui, s-a pensionat în 2017 cu o avere frumușică pentru munca depusă. Ca să ne facem o idee, putem lua declarația de avere depusă în 2014, în care Nistor a trecut două case, una în valoare de peste 150 de mii de euro, iar alta de 150 de mp, în comuna Muntenii de Jos, la care titular era soția sa, Elena Nistor. A mai trecut două mașini, un Audi A4 si un Opel Corsa. La rubrica „economii”, fostul directorul economic stătea foarte bine: avea două depozite bancare consistente la Banca Transilvania, unul de 30.700 de euro și altul de 56.600 lei. Nistor avea atunci economii de aproape 2 miliarde de lei vechi. Mai deținea jumătate de hectar de teren în intravilan. Putuse să acumuleze asemenea sume pentru că numai în 2013 Nistor a încasat, de la CJ Vaslui, peste 500 milioane lei vechi, la care s-au adunat în jur de 50 de milioane de lei din funcția de cenzor la Agenția Regională de Dezvoltare Nord- Est, iar alte 50 milioane lei au provenit numai din dobânzile de la bancă. Tot atunci mai aduna niște bănișori din funcțiile de președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean, președinte al Adunării Generale a Acționarilor (AGA) la Centrul de Afaceri, membru al AGA la SC Lucrări Drumuri și Poduri SA și membru în Consiliul de Administrație la Teatrul «Victor Ion Popa» din Bârlad. Bani peste bani! Dacă de la Spital a încasat numai 405 lei într-un an, de la celelalte instituții Nistor lua, pentru câte o ședință lunară, mai mult decât un vasluian câștiga într-un an întreag de muncă pe brânci: 18.000 de la Centru de Afaceri și 17.000 de la Drumuri și Poduri.

Când s-a pensionat, la începutul lui 2017, salariu său, de 6.000 de lei, printre cele mai mari din județ, tocmai fusese majorat cu 20%. Cu toată averea acumulată și cum, la împlinirea a 65 de ani, s-a retras cu o pensie de peste 25.000 de lei pe lună, ai fi crezut că îi ajunge. Dar nu este așa! În loc să dea locul unuia dintre tinerii funcționari, care au cele mai mari nevoi și trebuie să învețe, Nistor revine, datorită relației privilegiate cu Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, pe care, în calitate de director economic, l-a condus în trecut pe căile întortocheate și nu întotdeauna luminoase ale administrării bugetelor județului.
În ședința sa de pe 30 august 2018, CJ Vaslui va lua în discuție un proiect de hotărâre privind numirea pentru funcțiile de membri ai Consiliului de Administrație al Societății Centru de Resurse pentru Afaceri Vaslui a trei persoane, printre care și Marin Nistor, fără a cărui expertiza, cum probabil se va spune, la Centru de Afaceri nici nu se poate. Astfel, Nistor va mai pune deoparte câteva zeci de mii de lei pe an, dovedind că serviciul și serviciile pe la stat pot fi extraordinar de profitabile, și înainte, dar și după pensionare, dacă știi cum să le combini…

Tineri bine pregătiți în facultăți nu își găsesc locuri de muncă și peacă la munca de jos prin Occident, cei care muncesc în sectorul privat nu au timp liber sau zile libere lucrând sub stres pentru salarii de nimic, fondurile uriașe ale statului la care contribuim cu toții se duc pe astfel de sinecure prin consilii de administrație și adunări generale ale acționarilor pentru a întreține relații și combinații… iar unii îmbuibați obișnuiți cu ciupeala încă de pe vremea lui Ceaușescu nu se mai satură…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.