„Cred că Europa aparține europenilor”

4

Dalai Lama a declarat miercuri, 12 septembrie 2018, la Malmo (sudul Suediei), că „Europa aparţine europenilor” şi că, în cele din urmă, este de dorit ca refugiaţii să revină în ţările de origine pentru a le „reconstrui”.
În cadrul unei conferinţe organizate în al treilea mare oraş suedez, care adăposteşte un număr semnificativ de imigranţi, laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1989 a subliniat că Europa este „responsabilă moral” atunci când ajută un refugiat a cărui viaţă este cu adevărat în pericol.
„Primiţi-i, ajutaţi-i, educaţi-i … Dar, la final, ei trebuie să-şi dezvolte propria ţară”, a declarat liderul spiritual al tibetanilor, care a părăsit Tibetul în 1959 pentru a se exila în India, în urma reprimării mişcării tibetane de către regimul comunist chinez.
„Cred că Europa aparţine europenilor”, a adăugat Dalai Lama (83 de ani).

„Din punct de vedere moral cred că refugiații ar trebui admiși doar temporar”
„Când privim în fața fiecărui refugiat, mai ales a copiilor și a femeilor, putem simți suferința lor”
„Scopul ar trebui să fie acela de a se întoarce și de a-și reconstrui țările”

Alegerile parlamentare desfăşurate duminică, 9 septembrie 2018, în Suedia au fost marcate de ascensiunea partidului naționalist Democraţii Suedezi (anti-imigranţie), care s-a plasat pe poziţia a treia, după Partidul Social-Democrat, al premierului Stefan Lofven, şi opoziţia conservatoare.
Democraţii Suedezi au obţinut 16,3%, o creştere de doar 3,4% faţă de rezultatele din 2014.

Loading...
loading...

4 COMENTARII

  1. Migraţia e in DNA omenirii la fel ca la animale. Acolo unde este mai bine de trait vom vrea toți să mergem.O spune istoria de la omul din peșteră până la prinţul care își caută liniştea pe meleagurile Maramureşului… Europenii au făcut colonii în toată lumea.Sângele strămoşilor se întoarce.

  2. Acest mesaj ar trebui sa devina un memento° ptr. liderii europeni. Crestinismul in morala sa, nu trebuie sa nasca monstri in mintea catorva,asa zisi, oameni politici, raspunzatori de destinele Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.