„Generația care se naște în această perioadă va fi ultima generație liberă”, spune Julian Assange în ultimul său interviu, înainte de a nu mai putea apărea public sub nicio formă. Fondatorul WikiLeaks vorbea astfel, într-un interviu pentru RT, despre modul în care progresele tehnologice schimbă omenirea. Acestea vor face ca supravegherea globală să devenă în curând inevitabilă, în totalitate. Curând, va fi imposibil ca o ființă umană să nu fie inclusă în bazele de date globale colectate de guverne și entități de stat.
„Această generație născută acum… este ultima generație liberă. De cum vă nașteți, fie imediat, fie în termen de un an, sunteți cunoscuți la nivel global. Identitatea ta, într-o formă sau alta – ca urmare a faptului că părinții tăi idioți îți tapetează numele și fotografiile pe Facebook sau ca urmare a cererilor de asigurare sau a cererilor de emitere de pașapoarte – este cunoscută tuturor marilor puteri mondiale”
„Acum un copil mic, într-un anumit sens, trebuie să-și negocieze relația cu toate marile puteri mondiale… Aceasta ne pune într-o poziție foarte diferită. Foarte puțini oameni sunt capabili, din punct de vedere tehnic, să trăiască separat, să aleagă să trăiască în afară (în afara sistemului – n.), să aleagă să meargă pe propriul drum”
„Într-un fel, cam miroase puțin a totalitarism”
„Capacitatea de a colecta și procesa informații despre oameni a crescut exponențial și va continua să crească rapid. Odată cu avansarea aplicării inteligenței artificiale (IA) asupra seturilor mari de date, următorul pas decurge logic”
„Uitați-vă la ceea ce fac Google, și Baidu, și Tencent, și Amazon, și Facebook. Ele sunt, practic, exploatări deschise ale cunoașterii umane, așa cum o exprimăm, atunci când comunicăm unul cu celălalt… Acest model clasic, pe care academicienii îl numesc ‘capitalism al supravegherii’… s-a schimbat acum”
„Este o schimbare economică foarte importantă și severă. Care înseamnă a lua modelul de capitalism al supravegherii și de a-l transforma într-un model care nu are încă un nume, un model ‘IA’. Care constă în utilizarea acestui vast rezervor pentru a instrui inteligențe artificiale de diferite tipuri. Acest lucru ar înlocui nu numai sectoarele intermediare – lucrurile pe care le faceți pe internet sunt, într-un sens, o intermediere mai eficientă – dar ar prelua sectorul transporturilor sau ar crea sectoare întregi noi”
„Nu există frontiere (în mediul online – n.). Sunt 220 de milisecunde de la New York la Nairobi. De ce ar exista vreodată pace într-un astfel de scenariu?”
„(Entitățile online – n.) își creează propriile granițe, utilizând criptografia. Dar pentru orice organizație de dimensiuni decente, aceasta înseamnă că este foarte greu de stabilit mărimea suprafeței de atac, numărul de persoane, diferitele tipuri de software și hardware pe care trebuie, în sine, să le acopere”
„Nu cred că este cu adevărat posibil să vină cu frontiere suficient de previzibile și suficient de stabile pentru a elimina conflictul. Prin urmare, vor exista mai multe conflicte”
Citește și: „SUA corup România în cel mai grav mod” „Nu există un abuz mai mare pe care un stat poate să îl comită decât să asasineze sau să ţină în captivitate, în secret, oameni. SUA fac asta şi corup România în cel mai grav mod. Este vital ca România să arate că asemenea abuzuri nu sunt tolerate şi să se ancheteze pe ea însăşi. România a avut probleme, în trecut, cu Rusia şi alte state, şi există discuţia să îi facă astfel de concesii Americii, ceea ce este o procărie totală. România primeşte ce vrea de la Rusia. Sigur că, pe termen lung, poate fi o ameninţare, dar România trebuie să se poziţioneze cu atenţie în relaţie cu vecinii mari, precum Rusia sau Germania. Şi SUA fac un tip de anexare în România sau alte ţări, anexând sistemele electronice” (Citește mai departe...)
Si cat se mai chinuie “globalistii” sa-i inchida gura…