Expulzat din România de Noua Securitate?

4

Autoritățile române i-au interzis accesul în România unui ziarist foarte incomod Occidentului și mișcării #Rezist.

Jurnalistul francez Raoul Weiss, care trăia de mulți ani în România, este considerat de Justiție drept „o amenințare reală la adresa stării de legalitate necesară existenței statului național român”. Activitatea lui Raoul Weiss fiind exclusiv jurnalistică, concluzia clară în prezent este că autoritățile românești plasează fără ezitare, atunci când doresc, libera exprimare sub acuzația de „amenințare la adresa securității naționale”. Pretextul posibil folosit de autoritățile române pentru justificarea deciziei de interdicție a fost poziția favorabilă a jurnalistului față de autonomia Ținutului Secuiesc. Cu toate acestea, numeroși jurnaliști sau intelectuali români se declară în favoarea autonomiei Ținutului Secuiesc, fără a fi sancționați de autorități. Mai mult, o parte din aceștia cer chiar autonomia Transilvaniei, ceea ce jurnalistul francez nu a sprijinit niciodată.

Poliția de Frontieră de pe Aeroportul din Cluj i-a interzis, joi, 25 octombrie 2018, accesul în România jurnalistului francez Raoul Weiss. La debarcarea din aeronava care îl aducea în Cluj, ziaristul a fost informat că a primit interdicție de intrare în România pe o perioadă de 5 ani, fiind obligat de polițiștii de frontieră români să se îndrepte către altă destinație, în cazul de față Viena. Raoul Weiss se stabilise de mai mulți ani în România, venind pentru prima dată aici acum 15 ani.
Polițiștii de frontieră i-au prezentat ziaristului francez o decizie emisă de Ministerul Afacerilor Interne, prin care lui Raoul Weiss i se interzice accesul în România până în anul 2023. „Măsura de nepermitere a intrării în România a fost instituită ca urmare a unor acte care se constituie în amenințări la adresa securității naționale în sensul prevederilor art. 3 din Legea nr. 51 din 1991 privind securitatea națională a României, acestea reprezentând o amenințare reală, actuală și gravă la adresa stării de legalitate (…) necesară existenței și dezvoltării statului național român”, se menționează în documentul emis de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din MAI.

Acuzațiile rămân la secret

Poliția română ascunde faptele exacte care îi sunt imputate lui Raoul Weiss, invocând faptul că „activitatea de informații pentru realizarea securității naționale are caracter secret de stat”, după cum se menționează în decizia transmisă jurnalistului francez. Potrivit documentului care poartă adresa MAI, decizia de interzicere a accesului lui Raoul Weiss în România a fost aprobată de Curtea de Apel București.
Jurnalistul francez Raoul Weiss s-a evidențiat în presă și pe rețelele sociale din România atât prin criticile față de protestele #Rezist, cât și prin observațiile privind decadența societății occidentale. Despre mitingurile anticorupție asociate în mișcarea #Rezist, ziaristul francez a scris: „o parte a protestatarilor sunt activiști ai ONG-urilor finanțate de Galaxia Soros și ai fundațiilor politice care fac treaba murdară a diplomației germane în Europa de Est”.

Citește și:
„Civilizații Europei de azi sunt țăranii români”
Tarani Arta taraneascaRaoul Weiss: „Occidentul de azi e reprezentantul unui 
proces de cel puțin 30-40 de ani de dezumanizare a socie-
tății, sub influența neo-liberalismului. Când omul e redus 
la o funcție de producere și consum, rămâne din el ceea ce 
vedem azi în Occident: un roboțel isteț, foarte eficient 
în urmărirea propriului interes. Un aparat destul de bine 
pus la punct și absolut gol din punct de vedere spiritual. Psihologic, fără 
nicio legătură emotivă adevărată cu vreo comunitate familială, națională, 
regională sau lingvistică. O variantă a omenirii cu care eu nu mă mai iden-
tific deloc. Eu mă simt mult mai comfortabil emoțional, liniștit, acasă, 
într-o societate de români sau unguri din Transilvania, decât printre stu-
denți, pedagogi, salariați, sau orice altă categorie socială de la Paris, 
Strasbourg sau Berlin” (Citește mai departe...)

De asemenea, jurnalistul a estimat, în articolele publicate pe site-ul Visegrad Post sub psedudonimul literar Modeste Schwartz, că numărul participanților la protestele #Rezist a fost exagerat, iar Germania și George Soros s-ar afla în spatele lor, fiind finanțate prin ONG-uri românești. Autorul a scris în analiza sa că scopul protestelor din 2017 a fost aducerea la putere a „fostului comisar european Dacian Cioloș, un tehnocrat care nu a fost ales niciodată de nimeni, impus fără o majoritate parlamentară de către Iohannis, ca urmare a unui alt «maidan» din București, și care a fost concediat de la guvernare în urma unui vot popular masiv ce a condamnat politicile sale anterioare”.
De asemenea, referindu-se la tirania Occidentului, Raoul Weiss a catalogat Uniunea Europeană drept „neocolonială”, scriind că „Occidentul vrea ca omul să fie un roboțel isteț”. „Occidentul de azi e reprezentantul unui proces de cel puțin 30-40 de ani de dezumanizare a societății, sub influența neoliberalismului. Când omul e redus la o funcție de producer și consum, rămâne din el ceea ce vedem azi în Occident: un roboțel isteț, foarte eficient în urmărirea propriului interes”, consideră jurnalistul francez rezident în România.
Mai țin românii lalibertatea de exprimare?

În reacția sa scrisă față de decizia autorităților române de a-i bloca accesul pentru 5 ani, jurnalistul francez deplânge faptul că societatea românească nu mai valorizează libertatea de exprimare precum o făcea odinioară: „Eu ajunsesem în România cu 15 ani mai devreme, împins spre afară de sistemul euro-francez, cu iluzia că cei din Răsărit poate țin mai tare la libertatea lor de exprimare proaspăt recucerită decât răsfățații ăia din Occident”.
Contactat de «România liberă», jurnalistul francez a confirmat că activitatea sa publicistică este motivația interdicției pe care a primit-o de la autoritățile române, catalogând măsura drept o „îngrădire a libertății de exprimare”. „Bănuiesc că pretextul invocat (de autoritățile române, n.red.) e foarte probabil o colaborare imaginară cu un imaginar iredentist maghiar. Colaborarea e imaginară, deoarece nu am o viziune iredentistă. E adevărat că am scris acum 10 ani despre autonomia Ținutului Secuiesc. Eu am însă o viziune federalistă a Europei”, a afirmat Raoul Weiss, pentru «România liberă». De altfel, jurnalistul este originar din Alsacia.

Jurnalistul francez a declarat că va contesta în Justiție decizia autorităților române de interzicere a accesului său în România.

Preluare: romanialiberă.ro / Autor: Mihai Popescu

Citește și:
„Occidentalii aplică României politica 'pământului pârjolit'”
Raoul Weiss: „Referitor la România, exceptând o revoltă 
populară violentă împotriva abuzurilor genocidare ale 
supraexploatării financiare și extractive la care occiden-
talii supun această țară (căreia elita economică occidenta-
lă nu-i subestimează decât parțial riscurile), oricare ar 
fi culoarea politică (absolut simbolică) a guvernului în 
funcție, multinaționalele, brațul economic armat al Imperiului Atlantist, 
vor continua și intensifica în anii următori o adevărată politică a pământu-
lui pârjolit, al cărei obiectiv nu e doar acapararea unui maximum de resurse 
exportabile (energie, minerale, cereale, lemn, apă și resurse umane, de la 
exportul creierelor până la munca sezonieră în industria agroalimentară, la 
personal paramedical și forța de muncă sexuală) la preț cât mai scăzut, cum 
se întâmplă în toate regimurile coloniale, ci și distrugerea tuturor resur-
selor ce nu pot fi acaparate în întregime pe termen scurt și care ar risca 
să cadă apoi în mâna eurasiatică pe termen mediu” (Citește mai departe...)
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. Dar de faptul ca milita pentru „independenta” ardealului nu aveti nimic de zis?….Sau vorbim discutzii?…Nu trebuia expulzat, trebuia ARESTAT!…Si el si altii ca el!…

  2. „de ce-ti este frica nu scapi!”( se zice), adica este o realitate ca mii si mii de romani get-beget, din Transilvania, nu s-ar simti ofensati deloc daca Transilvania ar trece(apartine) de Ungaria, chiar si pentru simplul motiv ca -acum- sunt condusi(de peste 30 ani) de idioti-criminali-fanfaroni, chiar intre ei (si in structurile MaI si sigurantei statuLui) sunt ‘cadre” care doresc ruperea Romaniei, in general pentru ca, astfel, ar scapa de temerile care-i bantuie, ca -intr-o buna zi- vor fi descoperiti ca au savarsit cine stie ce miselii, statistica dovedeste clar ca in fiecare politician/ ministru, sef de department, primar etc., etc. este ascuns un MAFIOT…Singura sansa a Romaniei sa nu ramana fara Transilvania este continuitatea UE, altfel (la dezintegrarea acesteia), sute de mii de romani ar allege cu Ungaria, iar cei din Moldova cu R.Moldova, care va intra – pe deplin-sub protectia rusa…Cat despre acest ziarist, felicitari pentru curaj, daca exista o lista a sustinerii sale, subscriu… Iar despre cilosvekul, intr-adevar niciodata ales de nimeni, se stie ca este „pila” unui unchi(grad inalt), din fosta militia, asa cum ihan este ginere de securest, precum si orban, monica macavei, pruna , s.a.m.d.Practic Romania a devenit un regim BURGHEZO-MOSIERESC-NEOCOMUNIST-ORTODOX…Si deasupra la toate, un STAT MAFIOTIC…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.