Președintele excursionist

7

Iohannis a lipsit de la reuniunea Consiliului European de miercuri, 17 octombrie 2018, dedicată Brexit. Şefii de stat sau de guvern din ţările Uniunii Europene s-au reunit miercuri seara la Bruxelles, dar în imaginile de la începutul reuniunii, Klaus Iohannis nu apare. Cu câteva ore înainte, Iohannis apărea în fotografii la parcul arheologic din Pompei. Asta pentru că, în acea zi, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu primarul orașului Napoli, apoi a fost într-o vizită privată, împreună cu soţia, la situl arheologic Pompei.
În agenda oficială a președintelui din acea zi apare un singur eveniment: „Întâlnire cu Primarul Oraşului Napoli, domnul Luigi De Magistris. Primăria Orașului Napoli (Italia), ora 10.00”.

Administrația Prezidențială nu a făcut niciun fel de precizări legată de absența (sau posibil întârzierea) de la reuniunea Consiliului.

„Nu există personaj mai gol de conținut, mai inadecvat, mai sinistru decât robotul ăsta rânjit de bucătărie – e ca o cutie de marmeladă, d-aia de tablă, goală și rece”.

Totul e destul de simplă: pe 17 octombrie 2018 a avut loc reuniunea Consiliului European privind Brexit, un eveniment important pe agenda tuturor șefilor de stat și guvern. Președintele României a absentat.
Iohannis nu era reținut de vreo gravă urgență, vreo problemă de stat, ci …vizita Italia, cu soția. Cu puțin timp înaintea importantei reuniuni, el fusese fotografiat, în ținută sport, alături de soția sa, în parcul arheologic al anticului Pompei, lângă Napoli.
Unul dintre cele mai importante subiecte ale agendei CE/UE nici măcar nu a avut loc pe agenda prezidențială a României, în schimb vizita de stat în Italia – cea mai înaltă formă de delegație a reprezentanților unui stat – a fost transformată în …excursie.

„Închipuiți-vă că eu, angajat la privat, nu aș apărea pe post, să zicem, la ediția specială de după anunțarea rezultatelor finalei prezidențiale și aș motiva că sunt într-o vizită privată la Sarmizegetusa Regia”
„Nu există personaj mai gol de conținut, mai inadecvat, mai sinistru decât robotul ăsta rânjit de bucătărie. Până și grobianul malefic Băsescu ducea pe umeri un soi de responsabilitate a securistului în misiune, Iohannis e ca o cutie de marmeladă, d-aia de tablă, goală și rece”, a scris Victor Ciutacu.

Citește și:
Președintele de voiaj și ceremonie
Despre oamenii cu enorm de multe responsabilități se spune 
întotdeuna cu surprindere: „Oare când mai găsește timp 
pentru el?!” Despre Iohannis nu se poate spune, cu o și 
mai mare uimire, decât: „Oare când mai găsește timp pentru 
responsabilități?!” Azi în vale, la câmpie, plimbându-te 
cu bicicleta, mâine la munte, excaladând împreună cu tinerii
 liberi și frumoși, și apoi vizita din Germania, la mama, și vacanța priva-
tă din America, la stăpân, și concediu nedeclarat din Insulele Baleare, și 
vacanța de Paște din Portugalia, și micul concediu de la Neptun, și depla-
sările din fiecare weekend către Sibiu, la Carmen, prima doamnă 
(Citește mai departe...)
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

7 COMENTARII

  1. Oare acum ar trebui sa incepem cu glumele(vezi Dancila) despre sotii Johanis(si motive ar fi destule)?Eu personal zic ca acest lucru, ar fi ca atunci cand vrei sa-ti bati cuie in talpi si nu stii cum.Doar semnalam ca absenta presedintelui,este un lucru din care vom pierde.

  2. Probabil, agenda „presedintelui nostru” este intocmita de …Prima Doamna. Inca nu s-a vazut asa ceva ! … Sa nu uitam, cand vine din nou vremea sa votam, sa alegem /votam sa… .. nu ne mai reprezinte ! Nici mediator nu este si nici de rolul de „prima vioara” nu este capabil in alcatuirea si respectarea programului unei vizite oficiale. Dupa cum se constata, vizitele oficiale se transforma in excursii personale ale celui care promitea „un altfel de politica” infaptuita „pas cu pas” in dispretul responsabilitatii politice cu care a fost investit. In mod normal ar trebui ca costurile aferente celei de-a treia zi al plimbarii sa i se impute iar pentru absenta nemotivata de la indatorirea de a ne reprezenta interesul la Consiliul European sa primeasca votul de blam al Parlamentului. Cu alte cuvinte, D-sa nu caradicseste sa-si indeplineasca obligatia de reprezentare si nici nu lasa vreun membru al guvernului sa participe ! Ce are de zis Parlamentul ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.