Lucian Boia decorat de nemți pentru că a demitizat istoria românilor?

9

Demitizarea istoriei naționale nu este pe gratis. Aceasta se răsplătește financiar prin edituri și ”onorific” prin medalii acordate de ambasadele marilor puteri interesate ca popoarele „neocolonizate” să își piardă încrederea și stima de sine. Și cum se poate face asta? Ușor, prin interpretarea trecutului într-o manieră persiflantă, ironică și demitizatoare.

De circa 20 de ani, Lucian Boia ne învață prin cărțile sale scoase într-un tiraj suspect de mare că noi românii suntem „altfel”, adică ultimii din Europa: incapabili să iubim occidentul civilizator și interesele țărilor mari care îl compun, că nu suntem democrați, că suntem prea creștini ortodocși, adică bizantini, că Mihai Viteazul nu știa ce face, iar Decebal e o parte a istoriei care nu are nicio legătură cu spațiul nostru, că românii nu sunt democrați și privesc spre Rusia, că suntem incapabili să ne guvernăm singuri, noroc cu austriecii și germanii superiori care ne-au cucerit, exploatat și ”civilizat” (furându-ne sute de ani resursele), că Iorga și Constantin Noica erau prea naționaliști, că istoriografia noastră e prea optimistă și nu critică trecutul, că grofii în Ardeal erau stăpâni cumsecade, că românii nu s-au bătut cu turcii, că Ștefan cel Mare iubea femeile (și nu bărbații?), că Eminescu era „nebun”, că românii nu au cu ce se lăuda în istorie etc, blabla ș.a.m.d. Sigur că după astfel de alegații parafrazate, pentru Lucian Boia a venit și răsplata din partea puterii protectoare Germania, țara care conduce de fapt Uniunea Europeană ca pe un land federal. Distrugerea trecutului și încrederii de sine a unei națiuni se răsplătește cu bani și onoruri în general. Poporul fără memorie, identitate și rădăcini poate primi foarte ușor lațul stăpânirii străine cu ajutorul cozilor de topor, la care le pute tot ce e românesc și creștin și tot ce ține de bărbăția națională. Recolonizarea României în interesul german oferă după faptă și răsplată?

Lucian Boia a fost decorat cu Crucea de Merit în rang de cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federative Germania. Boia a primit distincţia din partea ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la reşedinţa acestuia din urmă. În finalul discursului său, Lucian Boia a vorbit despre valorile la care ţine cel mai mult. „În ce cred eu? Aş alege două din marile mele credinţe. Cred în libertate. Dacă ar fi să aleg între mai multe, aş alege cu siguranţă libertatea. S-a întâmplat, şi bine a fost că s-a întâmplat, să se prăbuşească comunismul. Nu ştiu ce aş fi făcut, nu s-ar fi ales nimic de toate gândurile mele, din toată opera mea, dacă ar fi continuat acest regim caracterizat în primul rând prin lipsa libertăţii”, a mărturisit el. De asemenea, Boia şi-a declarat ataşamentul faţă de proiectul european. „Cred în proiectul european. (…) Mă gândesc în primul rând la România, care dacă n-ar fi fost în Uniunea Europeană sau dacă n-ar fi fost admisă România în Uniunea Europeană, cred că ar fi semănat astăzi destul de bine cu Belarus. Din fericire, nu este aşa, nu este chiar aşa, nu este încă aşa şi să sperăm că nu va fi niciodată”.

Ambasadorul Cord Meier-Klodt l-a omagiat pe Lucian Boia, înainte de a-i decerna distincţia şi şi-a mărturisit ataşamentul faţă de opera sa. E normal să-ți omagiezi agentul istoriografic distrugător al miturilor românești? „Cărţile sale ocupă un spaţiu larg în multe biblioteci private din ţară. Am avut prilejul să fac personal această constatare. De multe ori ocupă aproximativ un metru de raft. Cel puţin aşa este aici, la mine acasă”, a afirmat Cord Meier-Klodt. Totodată, a subliniat el, opera lui Lucian Boia „contribuie la o şi mai profundă înţelegere asupra României în opinia publică germană”. „Volumele sale ‹Istorie şi mit în conştiinţa românească› şi, mai recent, ‹De ce este România altfel?› au găsit şi la noi mulţi cititori interesaţi, contribuind astfel la aprofundarea relaţiilor noastre bilaterale”, a subliniat diplomatul german. Cord Meier-Klodt a afirmat că opera lui Boia aduce în lumină şi marile provocări ale Europei actuale.

O istorie fără mituri fondatoare e doar o simplă poveste golită de conținut. Realitatea tristă este că Lucian Boia – de fapt este doar eseist, și nu istoric – a fost răsplătit pentru mancurtizarea istoriei națiunii noastre, indirect în favoarea Germaniei, care a transformat UE într-un imperiu confiscat, unde libertatea de exprimare este tot mai îngrădită de către instituții plătite să sufoce libera exprimare. Pun pariu că acad. I. A. Pop nu va fi medaliat de ambasadorul Germaniei și de nicio altă mare putere din UE, pe motiv că vorbește corect, demn și pe izvoare despre istoria adevărată a poporului român. Lucian Boia și-a primit doar recompensa pe munca prestată de demitizare a istoriei românilor, fără nicio legătură cu meseria și instrumentele muzei Clio.

Preluare: Napocanews / Autor: Ionuț Țene

Citește și:
Adio, Lucian Boia!
Lucian BoiaMinoritari interpuşi cu „grijă” la niveluri suprastatale 
şi statale şi-au dat mâna ca să ne impună dispreţuitor o 
nouă ordine mondială! În marşul lor devastator către supre-
maţia planetară, sub masca unei demitizări orchestrate 
„magistral” de adepţii „sărutului lui Iuda”, cu intenţia 
de a falsifica istoria prin (chipurile!) redefinirea ei, 
ni se fabrică „la şablon” o identitate psiho-comportamentală în care toate 
valorile trecutului istoric ale omenirii devin nule! În acest genocid spiri-
tual generalizat, al unor trepăduşi mediocri care pretind că s-au săturat de 
naţiunile lor, principalele domenii terfelite până la sacrilegiu şi puse la 
stâlpul infamiei sunt Istoria şi Religia (Citește mai departe...)
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

9 COMENTARII

 1. Va indemn pe toti sa nu uitati cind mai intilniti asemenea specimene!! Nimeni, dar absolut nimeni nu are dreptul sa isi critice tara, cu atit mai mult acest colt de rai binecuvintat care de.a lungul secolelor a exercitat si exercita in continuare o atractie fascinanta pt toate lichelele din cele patru zari ale pamintului!! Bogatie pe care o rîvnesc toti, ca e austriac, e olandez sau cap incoronat!! Observ ca lipsa unei culturi adecvate, sau/si reale in aceeași măsura ii face pe romani sa fie nepasatori, sa.si urasca meleagurile natale! Noi sintem suma elementelor, trasaturilor muntilor si dealurilor Romaniei, cimpia si sesul, aroma si gustul piinii nascute din griul tarii, noi nu putem fi niciodata altceva indiferent ce ne pretindem a fi vrind a fi! Intotdeuna vom pastea in lantul ADN amprenta coltului de lume unde am vazut prima data lumina vietii!!
  Pt mine aceste elemente iresponsabile, lipsite de orice urma de constiinta, constituie o mirare, sint un fel de deviatie a naturii ( daca ea poate gresi vreodata).
  „Ce-ti doresc eu tie dulce Romanie”, a lui Eminescu vine dintr.o profunda iubire si intelegere a arealului romanesc, greu de pătruns, nu il poti judeca cu mintea si nici intelege pe Eminescu decit cu inima, alt organ în corp nu este disponibil pt noi in forma fizica!!
  La Junimea, Eminescu i se confesa prietenului lui „Stii tu, Panule, trecutul acestei tari ce înseamnă!?”. Analizînd atent opera lui Eminescu, iti dai seama ca el poseda niste cunostiinte imense metafizice, care nu erau cunoscute vremii sale..cind a scris in Scrisoarea III, punind în gura lui Mircea versul… „Tot ce misca.n tara asta, riul, ramul, mi.e prieten numai mie iară tie dusman este…”
  Toti care iubesc Romania sint convinsa ca vor sesiza imediat legatura intrinsecă, pe care o avem cu energia Romaniei.

 2. Se pare ca rândurile cozilor de topor se îngroașă pe zi ce trece! Cum sa aiba străinii o parere buna despre noi, romanii, dacă unii asa zisi români, gen Boia, Patapievici, Cărtărescu ș.a.m.d, au nesimțirea sa scrie doar bazaconii la adresa propriului popor și al înaintașilor săi. Acest individ ca român nu poate fi numit poate da mana cu alde Kovesi, Coldea, Maior care au fost și ei medaliați de străini! Bineinteles ca pentru serviciile aduse străinătății, nu pentru serviciile aduse țării care i-a plătit și îi plătește regeste, deși ar merita sa putrezeasca în închisoare!

 3. e tipic romanesc sa ne fudulim dar sa stam cu fundul lipit de gard pentru a nu ni se vedea gaurile din nadragi. Cititi pentru inceput scrierile lui Boia si apoi sa va dati cu parerea. Patriotismul nu include minciuna iar aceste lucrari istorice nu loveste in spiritul nostru de traco-romani ci clarifica aspecte pe care comunismul tinea sa le ascunda, incapabil fiind sa le lamureasca. Ganditi-va asa: daca un om face greseli, oare nu mai poate fi incadrat in acest regnul sapiens ? sau asta il face mai credibil decat un erou care e invicibil si inflexibil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.