Premierul Polonie valorizează patriotismul: „Numai pe această fundație ne putem construi identitatea modernă”

4

Reamintind polonezilor și lumii importanța patriotismului, premierul Poloniei Mateusz Morawiecki a spus „Vă mulțumensc tuturor celor care ați udat acest copac, pentru că numai pe această fundație putem construi, sau reconstrui, memoria istoriei noastre mărețe și identitatea noastră modernă”.
Această declarație s-a produs în preajma aniversării de către Polonia a sfârșitului Primului Război Mondial.
În același contest, președintele Poloniei Andrzej Duda le-a mulțumit astfel celor care au luptat pentru independența țării: „Le datorăm recunoștință pentru faptul că putem trăi într-o Polonie liberă, dar în persoanele lor găsim, de asemenea, motivația și modelul”.

Președintele a adăugat că națiunea poloneză este „unită în aceleași aspirații” și „unită de țara noastră”.
Polonia este una dintre ultimele țări din Europa care și-a păstrat suveranitatea față de birocrația Bruxelles-ului și s-a împotrivit legislației aberante și regulilor impuse prin decizii judecătorești în privința emigrației și a cotelor de refugiați.
Polonia rezistă, de asemenea, presiunilor constante ale birocraților Uniunii și și-a revendicat în mod direct o parte din suveranitate. Ultima amenințare, venită din partea președintelui Consiliului European, a mers până la excluderea țării, în alte asemenea șantajuri Polonia fiind amenințată cu tăierea alocărilor financiare din bugetul comun al UE care i se cuveneau.
În decembrie 2017, Comisia Europeană a declanșat activarea Articolului 7 prin care Poloniei i s-ar retrage dreptul de vot în cadrul suprastructurilor Uniunii, în special Consiliul European.

Viktor Orban in Parlamentul EuropeanDe același tratament a avut parte și Ungaria în septembrie 2018 din partea Parlamentului European. Prezent în acest for, premierul maghiar Viktor Orban a apărat cu înverșunare suveranitatea țării sale: „Fiecare naţiune, fiecare stat membru, are dreptul să se organizeze după voința proprie. Ne vom proteja graniţele şi vom decide alături de cine trăim”.
Orban a răspuns unui raport al Parlamentului European care susţine că Ungaria reprezintă o „ameninţare sistemică” la adresa valorilor democratice ale Uniunii Europene, arătând că în realitate ţara să este pedepsită din cauza politicilor anti-migraţie. „Am venit în faţa voastră să vă spun că nu veţi condamna o ţară, ci un popor. Veţi denunţa Ungaria, care e membră a familiei creştine europene de o mie de ani, o ţară care a a contribuit la măreaţa istorie europeană şi şi-a vărsat sângele la nevoie”.

Citește și:
Lideri și slugi
„Când Germania și Franța spun ceva, nu trebuie să ne 
prosternam în fața lor și să spunem același lucru. Noi 
avem propria noastră opinie” - Robert Fico, premierul 
Slovaciei. 
„Chiar dacă la început am votat împotriva 
cotelor obligatorii fiindcă nu am considerat că este o 
soluție, odată ce s-a votat, noi ne-am conformat” 
- Klaus Iohannis, președintele României (Citește mai departe...)
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.